Bundesliga - souhrn 6. kola: Bayern v závěru přišel o výhru

04.10., 22:27, aktualizováno dnes, 21:31
Komentáře a souhrny
Oslavující Omar Marmoush (© AFP)

Bayern sahal po triumfu ve Frankfurtu, v nastavení ovšem inkasoval a musí se spokojit jen s bodem za výsledek 3:3. Překvapivou ztrátu si na své konto připsal Leverkusen a nedařilo se ani Dortmundu, toho všeho využilo Lipsko. Bitva o Bádensko-Württembersko dopadla smírem, Stuttgart vyrovnával v deváté minutě nastavení.

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 1:1

06.10.2024 19:30

Góly: 90+9. Ermedin Demirović - 44. Valentin Gendrey

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 3:3

06.10.2024 17:30

Góly: 22. Omar Marmoush, 35. Hugo Ekitiké, 90+4. Omar Marmoush - 15. Min-jae Kim, 38. Dayot Upamecano, 53. Michael Olise

Eintracht Frankfurt v domácím utkání šestého kola Bundesligy proti vedoucímu Bayernu dvakrát prohrával, ale nakonec díky gólu Omara Marmoushe z 94. minuty zachránil remízu 3:3. Tím prodloužil svou neporazitelnost ve všech soutěžích na sedm zápasů.

Svěřenci Vincenta Kompanyho, kteří chtěli napravit porážku od Aston Villy, začali lépe a hned na začátku se dostal k zakončení Michael Olise. Francouz byl během úvodní čtvrthodiny neustálou hrozbou a již se téměř radoval po dalekonosném pokusu, který nakonec domácí brankář vytěsnil nad břevno. Z následného rohu se však Bayern nemýlil. Thomas Müller se zorientoval v prostoru na zadní tyči, ukázal přehled a Kim Min-jae se mohl radovat z úvodní branky.

V úvodních dvaceti minutách se hrálo na jednu branku, o to překvapivější bylo, když Frankfurt vyrovnal. Ansgar Knauff vyslal za obranu Omara Marmoushe a ten přesným zakončením překonal Manuela Neuera. Jednalo se již o jeho sedmou branku v letošní sezoně. Egypťan se deset minut před přestávkou proměnil v nahrávače, když po úniku našel Huga Ekitikeho a umožnil tak svému parťákovi z útoku skórovat. Deutsche Bank Park byl však v euforii pouhé tři minuty, protože Bayern téměř okamžitě vyrovnal díky gólu Dayota Upamecana poté, co si Frankfurt opět nedokázal poradit s rohovým kopem.

To dalo bavorskému celku impuls směrem k druhému poločasu a Bayern se mohl radovat díky Olisemu, jenž si za svůj výkon gól zasloužil. Olise dostal přihrávku od Harryho Kanea, hranici pokutového území si zpracoval míč a výtečně našel vzdálenější roh, čímž vrátil hostům vedení.

Příležitostí k vyrovnání měli domácí málo, ale v závěrečné fázi zápasu zahodili obrovskou šanci, když Junior Dina Ebimbe nedosáhl na centr Rasmuse Kristensena. Rozzuřený Dino Toppmöller si musel myslet, že už je vše ztraceno, ale Ebimbe se vykoupil, když hlavou našel Marmoushe, který vstřelil svůj druhý gól a zachránil pro Orly senzační bod. V závěru utkání ještě Bayern orazítkoval tyč, na výsledku se ale již nic neměnilo. Bayern tak zůstává bez výhry již třetí soutěžní utkání v řadě.

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - RB Lipsko 0:1

06.10.2024 15:30

Góly: 59. Loïs Openda

Lipsko zvítězilo v šestém kole Bundesligy díky brance Loise Opendy na půdě Heidenheimu 1:0. Prodloužilo tak svou sérii neporazitelnosti v nejvyšší německé soutěži na 17 zápasů v řadě.

V souboji nejlépe bránících týmů Bundesligy Lipsko od začátku udávalo tón a tlačilo se do rychlých brejků, Openda jen těsně nedosáhl na přihrávku Benjamina Šeška. Heidenheim byl však odhodlán udržet neporažené Roten Bullen Marca Roseho na uzdě.

Hosté, kteří v posledních 16 ligových zápasech venku uhájili pouze jedno čisté konto, postupovali opatrně. Přesto to byli svěřenci Franka Schmidta, kdo měl více starostí. Xavi Simons v poslední větší šanci před přestávkou donutil brankáře Kevina Müllera k brilantnímu zákroku zblízka.

Šeško, který se v prvním poločase dostal do několika slibných pološancí, se krátce po přestávce gólově prosadil přesnou hlavičkou. Jeho branku však rozhodčí Sascha Stegemann neuznal pro faul v souboji a dal Heidenheimu šanci se znovu nadechnout. Jejich úleva však netrvala dlouho, protože hosté v 59. minutě konečně poprvé udeřili. Openda po přesné přihrávce Antonia Nusy střílel v pokutovém území z první přesně do dolního rohu branky domácích.

Následoval vytrvalý tlak Heidenheimu, který málem vyrovnal, když Jan Schoppner trefil břevno. V posledních minutách předvedl své reflexy Péter Gulácsi, který skvělými zákroky zajistil tři body pro favorita.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - 1. FSV Mainz 05 0:3

05.10.2024 18:30

Góly: 5. Jonathan Burkardt, 16. Armindo Sieb, 62. Jonathan Burkardt

Mohuč si udržela stoprocentní bilanci proti St. Pauli, když ho v šestém kole Bundesligy porazila 3:0. Díky této výhře natáhla svou působivou sérii neporazitelnosti venku na sedm ligových zápasů. Hrdinou duelu se stal Jonathan Burkardt, který pomohl hostům dvěma góly. Německý útočník je s pěti brankami na děleném druhém místě tabulky střelců nejvyšší německé soutěže.

Hosté začali perfektně už během prvních pěti minut, když Burkardt poslal hlavičku přes vyběhnuvšího brankáře Nikolu Vasilje a skóroval v šestém venkovním zápase v řadě. Náskok pak zdvojnásobil Armando Sieb, jenž po průniku na branku propasíroval míč za záda Vasilje a prosadil se podruhé v sezoně.

Na počáteční nezdary St. Pauli adekvátně zareagovalo, střelu Johannese Eggesteina ale dobře vytěsnil Robin Zentner. Chvíli nato se prosadil ze slibné pozice Oladapo Afolayan, ovšem předtím se ozval hvizd rozhodčího.

Po klidném začátku druhého poločasu oživil utkání další rychlý protiútok Mohuče, když Burkardt ranou z první přesně zamířil do dolního rohu a zvýšil už na 3:0. Německý útočník si tak připsal pátý gól v této sezoně a posunul se na průběžné druhé místo v bundesligových tabulkách střelců. Po asistenci u úvodní branky Burkardta mohl Phillip Mwene přidat své jméno i do střelecké listiny, jeho rána však skončila pouze na boční síti.

Nejblíže k snížení byl Jackson Irvine, který měl dost prostoru v pokutovém území k přesnému zamíření, ovšem minul. Výsledek znamená, že St. Pauli vyrovnalo nechtěný klubový rekord osmi domácích zápasů bez vítězství v Bundeslize.

Mohuč prohrála dva z předchozích tří ligových zápasů, a tak se jí ulevilo, když se vrátila na vítěznou vlnu. V tabulce se vyšvihla na 10. místo a svého soupeře nechala trčet těsně nad sestupovými pozicemi na 15. příčce.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - VfL Wolfsburg 1:3

05.10.2024 15:30

Góly: 72. Myron Boadu - 21. Tiago Tomás, 37. Jonas Wind, 88. Jonas Wind

Wolfsburg zlomil třízápasovou sérii bez vítězství triumfem 3:1 na hřišti Bochumi. Dva přesné zásahy si připsal Jonas Wind a prodloužil domácím čekání na první vítězství této sezony. Ti se navíc po remíze tabulkového souseda Kielu propadli s jediným bodem na poslední místo.

Pošramocené sebevědomí Bochumi mohla povzbudit v 18. minutě penalta, po konzultaci s videorozhodčím byl ovšem pokutový kop odvolán. Další ránu zasadil domácím o tři minuty později Tiago Tomas, který svým zakončením přesně našel levní dolní roh branky a dostal Wolfsburg do vedení.

Bochum se po nepovedeném začátku začínala nadechovat, ke střelám se dostali Dani de Wit a Myron Boadu, úspěch ale znovu zaznamenali hosté. Mohamed Amoura přiklepl míč uvnitř pokutového území Windowi a ten střelou z první udělal z brankáře Patricka Dewese pouze diváka.

Bochum své ofenzivní trápení prolomila až ve druhém poločase. Ibrahim Sissoko pálil těsně vedle a Boadův pokus zachránil Kamil Grabara, z další akce už se domácí dočkali. Moritz Broschinski procpal míč skrze skrumáž hráčů až k volnému Boaduovi a na něj už zívala prázdná branka. Hon za vyrovnáním skončil v 88. minutě, kdy pokutový kop Wind nejprve neproměnil, míč se ale odrazil pro exekutora tak příhodně, že z následné dorážky nemohl netrefit.

Wolfsburg zvítězil v Bochumi a pousnul se o tři příčky až na 11. místo. Jeho soupeř je naopak úplně poslední.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Borussia Dortmund 2:1

05.10.2024 15:30

Góly: 26. Kevin Vogt (pen.), 45. Yorbe Vertessen - 62. Julian Ryerson

Union Berlín prodloužil svou vítěznou sérii na Alte Försterei na čtyři zápasy díky výhře 2:1 nad Borussií Dortmund, která letos v Bundeslize ještě nezvítězila na hřišti soupeře. K triumfu domácím pomohl Kevin Vogt, jenž se prosadil v německé nejvyšší soutěži po 10 letech.

Poté, co Dortmund v předchozích třech utkáních pětkrát inkasoval během úvodních 25 minut, vypadal opět nejistě a snahy bývalého dortmundského obránce Toma Rotheho a Benedicta Hollerbacha byly varováním. To však nebylo vyslyšeno a Nico Schlotterbeck v pokutovém území poslal Hollerbacha k zemi, čímž zapříčinil penaltu. K pokutovému kopu se postavil Vogt, který chladnokrevně zamířil a nedal najevo, že to byl jeho překvapivě první bundesligový gól v posledních 275 zápasech, což je rekord ligy pro hráče v poli.

Pozoruhodné je, že tři ze čtyř Vogtových bundesligových gólů v kariéře nyní padly proti Dortmundu a jeho zásah inspiroval Union k pokračování ve stejném duchu. V závěru první půle zaslouženě zdvojnásobil své vedení zásluhou Yorbeho Vertessena, který si na hranici pokutového území našel prostor a razantní přízemní ranou přes houf těl překonal Gregora Kobela.

Dortmundu nezbývalo nic jiného, než se pokusit zopakovat svůj počin z předešlého kola a vyhrát. Po přestávce si konečně začal vytvářet vlastní příležitosti. Nejlepší z nich byla rychlá protiakce, při níž se Maximilian Beier řítil sám na branku, ale Frederik Rönnow rychlou reakcí jeho únik zneškodnil. I přes tuto chybu se podařilo hostům snížit o několik minut později, když Julian Brandt uvolnil Juliana Ryersona, který s přehledem zakončil pravou nohou a vrátil svému bývalému zaměstnavateli pouze jednobrankový náskok.

Tlak na zadní řady Unionu byl obrovský, protože hosté se hnali za vyrovnáním. Střely Vertessena, Hollerbacha a Tima Skarkeho ukázaly, že samy mohou být skutečnou hrozbou. Die Eisernen se však ubránili a pod vedením Bo Svenssona zaznamenali čtvrté vítězství v sedmi soutěžních zápasech, čímž přeskočili tým Nuriho Sahina a dostali se do prozatímní první šestky.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Freiburg 0:1

05.10.2024 15:30

Góly: 75. Ritsu Doan

Freiburg napravil výbuch se St. Pauli a odvezl si z Brém všechny tři body. Zápas chudý na góly překlopil na stranu hostí v 75. minutě Ritsu Doan. Brémam se nepodařilo zápas otočit po vzoru heorického výkonu z předchozího kola, kdy se vyhrabali ze stavu 0:3 na 4:3.

Domácí mohli jít v úvodu utkání do vedení, prudkou střelu vyslal Felixe Agu. Brankář Noah Atubolu sice střelu vyrazil, ale měla takovou razanci, že se míč kutálel směrem do branky. Naštěstí pro hosty Atubolu míč pohotově skryl v rukavicích před dorážejícími útočníky. Na druhé straně dvakrát pálil Maximilian Eggestein, ani jeden z pokusů ovšem nebyl nebezpečný.

První poločas divákům moc vzrušení nenabídl, poslední akce první půle ale zvedla ze sedadel příznivce hostů. Vinczenzo Grifo si srovnal míč uvnitř pokutového území a přízemní střelou trefil tyč.

Na první a zároveň jediný gól diváci čekali až do 75. minuty. Japonský křídelník Doan se dostal k balonu na půli hřiště a rozběhl se směrem k brance domácích. První střelu vytěsnil brankář Michael Zetterer, Doan ale pokračoval v pohybu směrem k bráně, jako první se dostal k vyraženému míči a dorazil jej za Zettererova záda.

Brémy k nelibosti fanoušků nenašli žádnou odpověď a v této sezoně na vlastním stadionu nejen nevyhrály, ale ani nevstřelily jediný gól.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Holstein Kiel 2:2

05.10.2024 15:30

Góly: 4. Victor Boniface, 8. Jonas Hofmann - 45+5. Max Geschwill, 69. Jann-Fiete Arp (pen.)

Leverkusen získal v utkání šestého kola německé Bundesligy proti Kielu po remíze 2:2 pouze bod. Bayer přišel o dvoubrankový náskok a prodloužil tak čekání na první čisté konto v Bundeslize. Domácí šli rychle do vedení po gólech Victora Boniface a Jonase Hoffmana, poté však polevili a hosté zvládli vyrovnat. Patrick Schick do utkání nastoupil v 70. minutě.

Die Werkself do utkání vstoupili výborně a během deseti minut vedli o dvě branky. Nejprve se po přihrávce od oslavence Exequiela Palaciose v pokutovém území prosadil Boniface, ketrý naopak u druhého gólu našel Hofmanna a ten zblízka zvyšoval na 2:0.

Domácí fanoušci se radovali z dalšího zásahu Nigerijce, videorozhodčí však zásah neuznal pro ofsajd. Poté, co přečkali několik dalších šancí, hosté z ničeho nic snížili. Lewis Holtby našel přesným rohem Maxe Geschwilla, který hlavou vrátil Kiel zpět do hry. Dvojí střídání v týmu Kielu o přestávce svědčilo o snaze využít nečekaného vývoje a na hřiště přišli útočníci Fiete Arp a Benedikt Pichler. Hosté se spoléhali na brejky, a jeden se jim málem povedl, když Pichler vyslal střelu, kterou musel pohotovým zákrokem zmařit Edmond Tapsoba.

To, co se ještě před hodinou zdálo nemyslitelné, se nakonec stalo sotva o minutu později, když Kiel dostal po faulu Jeremieho Frimponga na Armina Gigoviče v pokutovém území skvělou šanci vyrovnat. K míči se postavil Arp a vystřelil do vzdálenějšího pravého rohu, když Lukáš Hradecký špatně odhadl směr. Kiel byl poté velmi blízko k tomu, aby se ujal vedení. Po dalším protiútoku Timo Becker přihrál Pichlerovi, který u vzdálenější tyče hlavičkoval po zemi a donutil Hradeckého vyrazit míč.

Xabi Alonso na vyrovnávací gól reagoval trojím střídáním, navíc o několik minut později nasadil Amineho Adliho. To znamenalo, že Kiel musel v závěrečné desetiminutovce upřednostnit hlubokou obranu proti týmu, který v minulé sezoně získal 15 bodů díky gólům vstřeleným v 80. minutě nebo později. Kielští fotbalisté se ubránili a vybojovali cenný bod, který bude za daných okolností připomínat spíše vítězství, ačkoliv jsou nyní prvním bundesligovým debutantem po 13 letech, který v úvodních šesti zápasech nezvítězil.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2:1

04.10.2024 20:30

Góly: 39. Keven Schlotterbeck, 65. Alexis Claude-Maurice - 72. Tim Kleindienst

Fotbalisté Augsburgu využili v sedmém kole Bundesligy výhody domácího prostředí k výhře 2:1 nad Mönchengladbachem. Za hosty nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě Tomáš Čvančara poté, co minulý duel rozhodl z lavičky. V 64. minutě však střídal bez podílu na brance, hned o minutu později zařídil domácím tři body Alexis Claude-Maurice.

Svěřenci Jesse Thorupa vstupovali do utkání po těžké porážce na hřišti Lipska a věděli, že na domácí půdě musí pozitivně odpovědět. Nicméně to byli hosté, kdo se v úvodní půlhodině utkání prezentoval lépe, přičemž Julian Weigl a Tim Kleindienst měli několik šancí, které však skončily vedle branky.

Mönchengladbach měl i nadále převahu a s blížícím se závěrem úvodního dějství se snažil o průlom, ale ve 39. minutě se domácí proti chodu hry ujali vedení. Die Fohlen se nedokázali vypořádat s Dimitriosem Giannoulisem a jeho centrem do vápna, čehož využil Keven Schlotterbeck. Hrudí si zpracoval míč a následně vyslal nádhernou střelu z voleje, kterou nedal gólmanovi šanci.

Augsburg se chtěl prosadit i v úvodu druhé půle, nakonec ale byli Thorupovi svěřenci naopak vděční brankáři Nediljkovi Labrovičovi, který chytře zakročil proti Čvančarovi z bezprostřední blízkosti. Šance pokračovaly na obou stranách hřiště a domácí zdvojnásobili svůj náskok v 65. minutě, když střídající Claude-Maurice zachytil míč na hranici pokutového území a vyslal úspěšnou přízemní ránu.

O sedm minut později Mönchengladbach snížil brankový deficit, když se Kleindienst vyhoupl nejvýše po rohovém kopu Kevina Stögera. Závěrečných 15 minut bylo fascinujících pro nezaujaté fanoušky. Hosté se snažili o vyrovnání a Robin Hack se dostal k hlavičce, kterou Labrovič zkušeně vyrazil. Svěřenci Gerarda Seoaneho poté pokračovali v útočném tlaku, ale zadní řady Augsburgu pod tlakem odolaly a domácí si tak připsali druhé bundesligové vítězství v sezoně, čímž se posunuli nad svého soupeře na 11. místo tabulky.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
6
4
2
0
20 : 7
14
2
RB Lipsko
6
4
2
0
9 : 2
14
3
Eintracht Frankfurt
6
4
1
1
14 : 9
13
4
SC Freiburg
6
4
0
2
9 : 7
12
5
Bayer Leverkusen
6
3
2
1
16 : 12
11
6
Union Berlín
6
3
2
1
6 : 4
11
7
Borussia Dortmund
6
3
1
2
12 : 11
10
8
VfB Stuttgart
6
2
3
1
15 : 11
9
9
1. FC Heidenheim
6
3
0
3
10 : 8
9
10
1. FSV Mainz 05
6
2
2
2
11 : 10
8
11
Werder Brémy
6
2
2
2
8 : 12
8
12
VfL Wolfsburg
6
2
1
3
13 : 12
7
13
FC Augsburg
6
2
1
3
9 : 15
7
14
Borussia Mönchengladbach
6
2
0
4
7 : 10
6
15
FC St. Pauli
6
1
1
4
4 : 9
4
16
TSG Hoffenheim
6
1
1
4
10 : 16
4
17
Holstein Kiel
6
0
2
4
9 : 19
2
18
VfL Bochum
6
0
1
5
6 : 14
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
Rudnevs

So Seoanem to nebude nič. Ondro mal pred sezónou pravdu. Už je pri tíme relatívne dlho, nejaky čas dostal a je to stále len horšie a horšie. Mám pocit, že jednak tam neni poznať žiaden rukopis smerom do ofenzívy, po druhé hráči FCA vyzerali oveľa lepšie fyzicky pripravení, oveľa behavejší, bolo ich plné ihrisko. Ani v momente “tlaku” si Gladbach nedokázal dať tri prihrávky po sebe, lebo tam prišiel nejaky hráč FCA a vypichol loptu. Keď hráči nestíhajú, ide to aj za trénerom a za jeho prípravou na zápas.

Každopádne komu sa zdá táto zmes nesympaťákov a no nameov z Ligue 1 sympatická, tak fakt nechápem.

Reagovat
Rudnevs

Posledný odstavec opisuje samozrejme Augsburg, nie Borussiu.

Reagovat
Bambino98

Ešteže Schalke je také "sympatické" mužstvo.

Reagovat
Rudnevs

Čo to s tým má spoločné? Tak buď máš čo povedať k veci alebo nie. Augsburg som tak nenazval len tak pre nič za nič, správanie ich hráčov počas zápasu sa mi nepáčilo, obzvlášť Bauer na konci jak sa vyvršil nad ležiaceho hráča, to bolo niečo.. niet divu, že Hackovi ušli nervy.

Reagovat
Martin9719

Tak to je taková typická kočkovaná, to se stane v každým druhým zápase..

Reagovat
Martin9719

Pro mě je Augsburg určitě sympatičtější než byl třeba pod Maaßenem. Sice tam teď přišlo dost hráčů odjinud, ale pořád tam dost hráčů zůstalo. Někým to nahradit Thorup musel a pro kluby BL z dolní poloviny tabulky je častokrát cesta právě přes Ligue 1, Belgii, Eridivisi a podobné soutěže.

Je třeba se podívat na to, že Gladbach nemá z čeho. Jestliže jediná větší posila je Kleindienst a nehraje teď např. ani Honorat tak nevím co čekat. BMG ale nespadne, akorát to chvíli potrvá, možná se vymění trenér, ale vrátí se do klidnějších vod v tabulce. Stejná situace jako loni.

Reagovat
Rudnevs

Ako najväčšiu posilu som vnímal Stögera, ten vo forme dokáže zázraky. K tomu samozrejme Kleindienst a po návrate zo zranenia znovu i Čvančara. Keď k tomu prirátame Hacka, Pléu či Honorata, tak ten tím má určite na to, aby sa s tým niečo dalo vymyslieť aj dopredu.

Reagovat
Martin9719

Tak nedá se čekat že by Čvančara po tom dlouhém zranění měl mít formu jako když přišel ze Sparty. To prostě nějaký čas potrvá než se na tu úroveň dostane, pokud vůbec. Stöger byl samozřejmě vynikající v malém klubu jako je Bochum, ale jak se prosadí ve skomírajícím Gladbachu je otázka. BMG hlavně každoročně přichází o důležité hráče, letos to byl jen Koné kterého měl asi Stöger nahradit, ale chce-li se Gladbach dostat výš tak to podle mě ani s jiným trenérem moc hladce nepůjde.

Reagovat
Rudnevs

O moc vyššie asi nie, na Európu to nebude (hoc keď ju hrá aj Heidenheim, tak nemožné to neni), ale toto včera bola fakt celkom tragédia a ak to takto pôjde ďalej, budú sa musieť pozerať aj za seba. A tak zlý ten káder asi ani neni.

Stöger je síce starší než do budúcna perspektívny a lepšie speňažiteľný Koné, ale čiste výkonnostne mi to nepríde až taký prepad. Stöger zreje ako víno, zaslúžil si lepšiu šancu.

Reagovat
andrew96

Gladbach by s tím kádrem klidně mohl útočit na Evropu. To sedmé místo leželo nízko vloni a myslím, že by mohlo i letos.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Werkrider

O Seoanem to hovorím už dlho.

Reagovat
Rudnevs

Pravda, ty si to vtedy tvrdil taktiež a ja som vám odporoval. No pomaly začínam súhlasiť.

Reagovat
Martin9719

No když se podívám ještě na tu poslední větu tak vlastně nevím kde jsi to vycucal, protože pokud jsem se dobře díval tak přišel pouze Mounié z Ligue 1 a to je navíc útočník který se prosadil i v PL takže pro FCA možná zajímavá posila. Do FCA naopak přišli hráči jako Wolf nebo Keven a to je Bundesliga. Ostatní příchozí jsou úplně z jiných lig prakticky po celé Evropě takže tomu úplně nerozumím.

Reagovat
Rudnevs

Prišlo ich určite viacero, okrem Mouniého ešte Claude-Maurice a Matsima. Nie je to zas až tak veľa, ale celkovo mi ten káder po lete príde ako taká zmes rôznych no-nameov s franzúzsko africkým nádychom. A príchod Wolfa na sympatiách (u mňa) tiež zrovna nepridá.

Reagovat
andrew96

To mě pořád nepřijde jako něco přehnaného a něco, co by Augsburg dělal ve větší míře oproti zbytku BL. Trochu laciná snaha pošpinit neoblíbené FCA.

Naopak mě ta cesta hledat šikovné hráče v L1 nepřijde špatná, neboť talentů produkuje hodně a pro BL kluby jsou navíc oproti zbylým top 5 soutěžím dostupní. Spíš si teď jisté BL kluby drbou hlavu po nákupu no nameů z Česka.

Reagovat
Rudnevs

Uznávam, že to bolo ovplyvnené mojimi nesympatiami k FCA a najmä tou záverečnou scénou, kde bola roztržka proti klubu a hráčovi, ktorých naopak mám rád, čiže asi to môže pôsobiť trochu lacne, ale vlastne si za tým stojí. Nie som rasista a podporujem voľný trh, no napriek tomu ak niekto tak trochu viacej nakupuje v Ligue 1, nie som toho veľký fanúšik, chviľku si potom na tých hráčov musím zvykať. Ani nie že by mi extra vadili, ale pre mňa sú to proste no name týpci, ktorých doplňajú nie zrovna sympatické stálice - Tietz, Gouweleeuw, Bauer, Wolf etc.

Reagovat
andrew96

Právě že mně přijde, že BL kluby už mají francouzský trh lépe zmapovaný a vybírají z něj hráče, kteří kvalitu soutěže zvedají.

Každopádně vidím, že samotný Thorup nemůže FCA v tvých očích spasit.

Reagovat
Rudnevs

To urcite, Nemci to tam majú už napozerané, ja netvrdím, že pre nich to neni super leto, vyzerá, že túto sezónu opäť nebudú mať problém so záchranou (ale to bolo asi jasné od príchodu Thorupa), len teda z môjho osobného pohľadu mi tá skladba tímu príde taká, že tam fakt neni komu priať - a to som sa po príchode Thorupa naozaj snažil si k FCA nájsť cestu Časom by ho mohol odtiaľ vykúpiť Frankfurt alebo tak niekto.

Reagovat
cologneFC

Ondrej a tvoj pohľad na FCA je aký? Mne sú tiež menej sympatickí, také nutné zlo v BL. A to hodnotím teraz skôr z takého fanúšikovského pohľadu - neatraktívna destinácia, štadión podpriemerný, atmosféra detto. Žiadna pridaná hodnota pre BL.

Reagovat
andrew96

Z fanouškovského pohledu souhlasím. Tedy až na stadion, ten se mně alespoň architektonicky líbí. Zabíjí to ale nutnost kupovat si kartu, pokud tam člověk chce občerstvení. Ale mají fajn Torhymne.

Sportovní hledisko jsme tu už s Dominikem párkrát řešili. Dal jsem mu za pravdu, že je to od dob Weinzierla nezajímavý klub – až na občasný čerstvý vítr, který třeba vloni přinesl Thorup. Na druhou stranu teď už tam zase nejsou Demirović či Engels (jeden výrazná osobnost, druhý můj oblíbenec).

Podle mě je to škoda, protože Augsburg by v mnohém mohl být druhým Freiburgem – plus mínus podobně velká města, univerzitní, s bohatou historií, malebné centrum. Kouzlo Freiburgu je ale mnohem větší, o tom není pochyb.

Reagovat
Rudnevs

Na to, aby bol Augsburg Freiburgom, mu chýba nejaka dlhodobá stabilná hráčska os, nejaky dlhodobejší tréner, nejaky kultúrny či historický príspevok do histórie bundesligy a celkovo nejaky príbeh alebo aspoň estetické potešenie pre diváka (v podobe romantického prostredia či štadiónu napríklad) či zaujímavejšia fan scéna. Najbližšie tomu boli za čias prvej éry Weinzierla, ale inak sa dá povedať, že s Freiburgom má Augsburg spoločný akurát ten začiatok, že obaja prišli do ligy ako úplný low cost, lenže zatiaľ čo sa tam Freiburg nejak vyvíjal a niečo tej lige dal, najväčší “prínos” Augsburgu je proste len to, že sa tam nejak držia už x rokov. A tá torhymne no

Ďalšia vec je nejaky ten vývoj kádra, keď sa pozriem na Freiburg, tak sa vždy teším, ako sa budú vyvíjať mladíci, ako sa bude vyvíjať Röhl, Weißhaut atp. U Augsburgu odchovanci moc nebývajú, ten káder pôsobí tak, že to vždy nejak proste pozliepajú a asi fakt málokedy je tam nejaky hráč, na ktorého sa človek teší a keď už aj nejakych takých mali (Engels, Demirovic, Dorsch), tak tí práve pred sezónou odišli a došli tam nejaki 0815 čierni atleti z Francúzska - neni myslené v zlom ani rasisticky, ale hoc cením skauting mimo Nemecka, uprimne ma tento typ hráčov nikdy nezaujal - kebyže ano, tak asi pozerám Ligue 1 alebo atletiku.

Inak teda ten štadión FCA neni úplná katastrofa, ale zas na pomery Nemecka mi príde trochu nudný. Podobne ako trebárs Hoffenheim. Alebo vlastne po novom aj zrovna ten Freiburg. Tam sa musím priznať, že pre mňa trošku tá atraktivita zápasov Freiburgu tým sťahovaním trošku klesla.

Reagovat
andrew96

To čapí hnízdo FCA vynikne hezky když svítí.

Ve Freiburgu se mně líbí souvislý kotel odspodu až nahoru, bez oddělení ochozem. Prostě taková jejich Wand.

Reagovat
Rudnevs

S tym Freiburgom to asi trochu beriem spät. Dreisam to neni, ale aj tak je ten štadión pekný. Máš pravdu, že tam sa aspoň hrali s tými poschodiami a ta stena je fakt pekne vymyslená, navyše ta fasada je celkom pekna, keďže spolu so strechou vytvára pekné ostré črty pri pohľade zvonku (napriek tomu, že z vnútra tie tribúny v rohoch samozrejme tak ostré nemôžu byť). Jedina vec, co sa mi mozno nepaci, je ta cervena na sedackach, ktora sice je klubova farba, ale nepride mi tam zrovna hodiaca sa alebo esteticka - Bordeaux má podobný štadión len s bielymi sedačkami a vyzerá to oveľa lepšie. Ja som to vždy porovnával s tým starým a bolo mi ľúto, že to už nie je niečo, čo by vyčnievalo, na druhú stranu si ale musím uvedomiť, že samotný nový štadión sa mi páči (až na tie sedačky).

Reagovat
Martin9719

Reagovat
fenixLFC

no, ked da hrotak za dve sezony v PL 9 golov tak by som teda fakt nepovedal ze sa v nej presadil

Reagovat
Martin9719

Ježiši tys tady chyběl. Všechny ty góly co v té PL dal první sezonu v PL přispěly vždy k bodovému zisku a jen jednou k remíze. Jako fakt tady asi s tebou nebudu diskutovat o tom jestli když někdo rozhodne několik zápasů v PL v klubu který je o pár let později v League One tak se neprosadil a ještě ke všemu je první sezonu nejlepší střelec týmu.

Reagovat
fenixLFC

je to utocnik, ktory sa z 59 zapasov golovo presadil v siedmich.realne povazujes za hrotaka co sa presadil v PL typka, ktory skoruje v sprnu, potom 4 mesiace neda ani gol, skoruje v prosinci, zas dva mesiace nic, da gol v dvoch zapasoch za sebou a dalsie dva mesiace nic. evidentne mame ale asi ine naroky na to co znamena presadit sa v PL alebo vlastne v hocijakej lige- byt 38. najlepsi strelec ligy v prvej a dat cele dva goly v druhej sezone je velmi malo na oznacenie ze sa presadil

Reagovat
Martin9719

Ty máš asi celkově jiný vidění světa takže mě to nepřekvapuje. Váš slavný Darwin který stál 75 milionů Eur dal v PL za 2 sezony 20 gólů, což je průměr 10 na sezonu a Mounié měl v první sezoně 8 a jeho cenovka byla 13 milionů Eur s tím že byl potom prodán za 5 a jak říkám, ještě nejlepší střelec týmu který zajistil svými góly asi 11 bodů bez kterých by se nezachránili a byli by poslední v tabulce. Takže 8 milionů Eur stál Huddersfield tento hráč což je víc jak 1/9 ceny co stál váš slavný Uruguayec, ale dle tebe hráč co vystřílí tehdejšímu outsiderovi PL body k záchraně se vlastně vůbec neprosadil. Fajn, jdeme dál. Máme tu hráče jménem Coady Gakpo. 42 milionů Eur a 15 gólů v PL za 2 sezony. Asi můžeme říct, že se taky vůbec neprosadil.

Já teda nevím co u vás na Slovensku znamená slovo "prosadit se" ale pro mě se hráč v PL prosadil už tím že v ní 2 sezony pravidelně nastupoval. To, že ty to popíráš i přes to, že byl nejlepší střelec svého týmu v první sezoně a zajistil body k záchraně bych řekl že je na výměnu prášků.

Reagovat
Werkrider

To je neuvěřitelné, je mi špatně

Místo toho, aby za 20 minut vyhrávali 6:0 a udělali si pohodové odpoledne, tak přijde tohle.

A jde to rovnou čárou za Xabim.

Jdu hledat obětního beránka, jdu si kopnout, zase!... vím přesně! Bohužel ta lavička je už několik týdnů k ničemu a Garcia musí být ten nejhorší hráč Werkself od doby Hilberta, vůbec nechápu, že byl v La Lize za hrdinu, dyť je celou dobu absolutně k ničemu.

Reagovat
vladino10

No dobre ...A konštruktívne, v čom vidíš oproti minulej sezóne rozdiel?

Co prestalo fungovať?

Reagovat
Werkrider

Netuším.

Povedal by som skôr, že teraz Leverkusen funguje presne tak jak má a jak sme boli zvyknutí. Pokiaľ niečo nefungovalo, tak to bol starý dobrý Leverkusen minulý rok.

Reagovat
Rudnevs

Bude to znieť zvláštne, ale nezávidím teraz fanúšikom Leverkusenu. Bolo jasné, že po tom úspechu príde pád a až raz tá séria raz skončí, tak už to nebude hromada gólov v poslednej minúte, ale psychika sa zmení, vráti do starých čias a hráči opäť pomaly netrafia ani do prázdnej. Ale herne to stále neni zlé, čiže do toho 4. miesta by to malo byť.

Reagovat
Werkrider

Nene, my sme v pohode. Málokto očakával, že vystriedame Bayern na 10 rokov . My sme už minulý rok stúpali na vrchol s tým, že sme vedome zvýšili výrobu Aspirinu pre dni ako dnešný.

Reagovat
Transfermarkt

Bylo jasný, že Leverkusen po odchodu Hložka půjde dolů

Reagovat
vladino10

konečne triezvy pohľad na vec

Reagovat
vladino10

..a konecne si povedal to na čo nikto doteraz nemal odvahu!

Reagovat
Salfovic

Tý jo, ten Leverkusen je ale marnej. Letos bude mít Bayern zase titul jak na podnose

Reagovat
Werkrider

Musí zabrat Dortmund, Lipsko, Eintracht a Stuttgart.

Reagovat
Rudnevs

To je jedno, aj keď zaberú.. Bayern to má v kapse. Toto bude zas taká sezóna, že Bayern odskočí, široko ďaleko nebude nikto a zvyšok ligy bude natoľko vyrovnaný, že aj ten Dortmund atp. budú strácať, naopak sa dopredu budú dostávať rôzne Freiburgy, ktoré budú hrať bez tlaku na víťaznej vlne.

Reagovat
Werkrider

Ale to je strašne smutný osud ligy.

Reagovat
Rudnevs

Ani nie smutný, skôr taká klasika. Ako sám píšeš, asi sa nedalo čakať, že bude Bayern vystriedaný na ďalších x rokov. Zas ale na druhú stranu, myslím si, že na ďalšieho premožiteľa sa už nebude čakať 12 rokov.

Reagovat
Martin9719

No, s tím jak to v Bundeslize vypadá tak si právě spíš myslím, že klidně bude.

Reagovat
Rudnevs

12 rokov je dlhá doba, takto dlhú sériu za posledných 20 rokov neťahal nikto z top 5 líg a príde mi, že aj pre samotný Bayern je to skôr ojedinelá vec než niečo, čo by bolo easy na zopakovanie. Počas tých 12 rokov mali Guardiolu, Ancelottiho a 2x Heynckesa, čiže naozaj top top trénerov na svete, zatiaľ čo poslednú dobu s trénermi trošku tápu, čo by tiež mohlo zahrať rolu.

Dominovať budú, to ano. A asi aj nie na krátko. Ale aj tak si myslím, že pre Bayern bude výzva túto sériu prekonať.

Reagovat
Martin9719

No tady ani tak nezáleží co soupeři ale co Bayern jako takový, protože to má od začátku sezony vždy ve svých rukou.

Reagovat
Rudnevs

Na jednu stranu áno, na druhú stranu tá minulá sezóna nebola od Bayernu vôbec tak extremne zlá a vo väčšine ostatných sezón by im to stačilo, čiže tam sa fakt musí dať kredit aj Leverkusenu - keď sa pozrieme na ich počet bodov, tak toľko mal naposledy Guardiolov Bayern.

Reagovat
Martin9719

Stačilo, ale to jen ukazuje jak byl zbytek BL nekonzistentní. Pokud každý vážnější konkurent Bayernu je přes sezonu schopen ztratit třeba víc jak 25 bodů tak je pak jasné, že to Bayern musí uhrát skoro vždy jako posledních 12 let. Teď ale Bayern rozdal body kde komu a kdyby s tím vyhrál loni BL tak už nevím.

Reagovat
Heresy

Takze kazdy krome bayrnu musi vyhravat ?

Reagovat
Heresy

Bayernu

Reagovat
Heresy

Kazdy .. kurva

Reagovat
Werkrider

Spíš "Ne jenom Bayern musí vyhrávat."

Reagovat
Heresy

No ale zni to ze je spatne ze bayern vyhrava a zbytek ho musi trumfnout ?

Reagovat
Werkrider

To, že je Bayern tak dominantní není chybou Bayernu, ale ostatních klubů.

Nedělej hotentota, rozumíš mi moc dobře.

Reagovat
Heresy

nemam tuseni

Reagovat
mayday

To je z mého pohledu jediná nevýhoda, že tam nejsou k Bayernu ještě aspoň dva kluby, které by byly schopné se s ním střídat o tituly. Jinak má ta soutěž všechno.

Reagovat
DidusIneptus

Myslím si, že i Bayern letos bude mít problémy. Viděli jsme to nedávno v Birminghamu.

Reagovat
Moshe Dajan

Viděl jsem posledních 20 minut Leverkusenu a to byl tedy hodně nechutný festival nepřesných centrů Kdyby schválně kopali tak, aby netrefili žádného spoluhráče, možná by to bylo lepší

Reagovat
Design23

Kokos, aby za rok nešel Patrik tak do Trabzonsporu.. konec fakt

Reagovat
Martin9719

Však taky půjde. Ten už je dávno za zenitem a možná už mu konečně začíná docházet proč na něj Hašek s Hřebíkem řvali. Nakonec tu kariéru vzhledem k nadějím moc neudělal.

Reagovat
mayday

Myslím že z pohledu jeho historie zranění ještě slušné.

Reagovat
Mates_Matesović

Nejlepší střelec Eura, semifinalista Ligy mistrů, vítěz Bundesligy, vítěz Pokalu, přes 50 gólů v Bundeslize… To mi přijde v rámci týhle generace českých hráčů jako naprosto neuvěřitelná kariéra, ať už to s ním dopadne jakkoliv.

Reagovat
Martin9719

V rámci takových porovnání určitě ano, ale žádná super legenda českého fotbalu z něj nakonec nebude. Měl navíc. Teď už je prakticky konec, na lepší angažmá už to být nemůže.

Reagovat
DidusIneptus

Co bylo, to bylo.

Reagovat
Salfovic

Jenže po jeho začátcích v Itálii a té parádní sezoně v Leverkusenu (a pak na ME) se čekalo o dost víc. Jako jasně, jsou tam ta jeho častá zranění, ale nemyslím si, že je to jen tím.

Reagovat
Spalovač šancí

Titul nikdo nechce a Bayern ho získat nemůže.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Spalovač šancí

Holt máte Harryho, to se nedá nic dělat.

Reagovat
DidusIneptus

S Leverkusenem to jde s kopce. Trenér Xabi začíná vážně chybovat. Vystřídá ve formě hrajícího Bonifáce za trápícího se Schicka!

Reagovat
Transfermarkt

Moc na sílu. Hodně slabý z tvé strany

Reagovat
DidusIneptus

Když přišlo 6 minutové nastavení, nevěřil jsem, že Bayern udrží tři body. Buď že ztratí dva nebo dokonce tři. Teď se může jen stydět, že si nepohlidal vítězství.

Reagovat
DidusIneptus

Pro Frankfurt je důležitější, že obral konkurenta o dva body, než že si připsal do tabulky jeden (na domácí půdě).

Reagovat
andrew96

Omar Marmoush Fußballgott.

Kauã Santos. Při zákrocích jistý, lepidlo mu to v rukavicích. A šikovný s balónem u nohy. Super, že se po rozpačitém začátku chytl.

Reagovat
Rudnevs

Omar

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Rich

Všeobecně vzato Bayern nehrál špatně, ano výsledek zabolí, kort v nastavení inkasovat... Proč mi ale přijde, že Bayern obměnil hráče a prakticky žádný efekt? Coman dlouhodobě nemá na základ a defacto chyboval, nebo byl jedním z hráčů, co způsobili poslední gól... To samé Laimer, úplně neviditelný, Tel totéž, Dier se ani nerozkoukal... Prostě i když ta lavička působí kvalitně, tak opak je pravdou... Základ ofenzívy Harry, Olise, Musiala, Gnabry a Muller... Coman a Sané snad brzo pryč... Snad Kompany vyřeší další zápasy, nebudou snadné, kort proti Stuttgartu a Barce...

Jinak gratulace Frankfurtu, Omar je neskutečný dělo, nechápu, proč ho Wolfsburg nechtěl...

Reagovat
andrew96

Mittelstädt nejprve připraví gól Hoffe, ve druhém poločase tam hází jeden šílenější centr za druhým, aby se nakonec po jednom z nich pískla penalta.

Tak má vypadat MOTM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele