Bundesliga - souhrn 4. kola: Hoffenheim má třetí porážku

Včera, 22:31, aktualizováno dnes, 20:24
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Unionu (© AFP)

Mainz lépe zvládl pětigólovou přestřelku v Augsburgu a ukončil čekání na premiérovou výhru v sezoně. Dvěma brankami se pod tříbodový import podepsal Jonathan Burkardt. Hráči Bayernu Mnichov vyhráli v bundeslize i čtvrtý zápas a upevnili si vedení v tabulce. A opět předvedli kanonádu, na hřišti dosud neporaženého Werderu Brémy zvítězili o pět gólů. Freiburg vyhrál v Heidenheimu a v neúplné tabulce postoupil na druhé místo. Union Berlín zdolal hlavně díky bleskovému úvodu Hoffenheim a je třetí. Frankfurt vyhrál potřetí v řadě, což se mu naposledy povedlo v prosinci roku 2021.

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 2:0

21.09.2024 18:30

Góly: 31. Hugo Larsson, 80. Omar Marmoush

Frankfurt zvládl ve čtvrtém kole Bundesligy porazit na domácí půdě Mönchengladbach 2:0 a posunul se tak na třetí příčku tabulky. Naopak hostující Borussia vyhrála z posledních 10 ligových duelů jediný a se třemi body na kontě zůstává těsně nad sestupovým pásmem.

Frankfurt, který vstoupil do sezony ve skvělé formě, navázal na utkání s Wolfsburgem z minulého týdne a do přestávky kráčel se zaslouženým vedením 1:0. Zatímco Hugo Ekitike svou šanci na skórování zahodil, dominance domácích byla přeci jen odměněna v polovině prvního poločasu, kdy se prosadil Hugo Larsson. Švédský záložník, kterého našel přesným přiťuknutím Ansgar Knauff, se z 12 metrů nemýlil.

V prvním poločase byl Mönchengladbach většinou velmi pasivní, po přestávce ale začal do zápasu výrazněji promlouvat - především z křídla, kde hrozil Nathan Ngoumou. Borussia sice i nadále klepala na dveře od domácí svatyně, ta však zůstávala neotevřena. Hosté potřebovali i špetku štěstí, když Rocco Reitz střelou z dálky orazítkoval břevno. Pokusy hostů urvat bod ukončil Omar Marmoush, jenž navázal na svou formu - vstřelil již čtvrtý gól ve třech bundesligových zápasech této sezony.

Frankfurt se tak poprvé od roku 2021 radoval z třetí bundesligové výhry v řadě. Zcela opačná situace panuje v Mönchengladbachu, v jehož barvách odehrál přibližně 20 minut také střídající Tomáš Čvančara. Borussia se po třetí porážce v tomto ročníku krčí ve spodních patrech tabulky.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Holstein Kiel 2:2

21.09.2024 15:30

Góly: 22. Matúš Bero, 35. Lukas Daschner - 15. Benedikt Pichler, 89. Shuto Machino

Holstein Kiel se konečně dočkal bodového přísunu v Bundeslize. Nováček soutěže si zajistil sladkou odměnu až v samotném závěru, kdy se mu podařilo vyrovnat na 2:2, čímž kompletně utišil tribuny na stadionu VfL Bochum.

Oba týmy začaly nesmírně nervózně, což odpovídalo jejich postavení v tabulce. Nepřesnosti, chyby v rozehrávce a fauly se v úvodní fázi nahromadily na nebývalé množství. Především favorizovaný celek z hornického města nevyprodukoval v první čtvrthodině zápasu absolutně nic, co by jeho fanoušky potěšilo. To šlo v 15. minutě do kontrastu s ojedinělým ofenzivním výletem hostů. Jejich úspěšná akce vedla přímo ke gólu, když po chytré přihrávce Andu Kelatiho překonal Benedikt Pichler brankáře VfL Patricka Drewese a překvapivě poslal Čápy do vedení.

Trenér Bochumi Peter Zeidler nahradil slabě hrajícího středopolaře Erhana Masoviče kapitánem Anthonym Losillou a najednou hrála fotbal i Bochum. Matúš Bero napálil míč do vzdálenějšího rohu poté, co většinu práce na gólu obstaral Myron Boadu. VfL zvýšil tlak, přišpendlil Kiel zpět na vlastní polovinu, za což byl odměněn otočkou ve skóre. Philipp Hofmann se v pokutovém území šikovně prosadil k přihrávce a Lukas Daschner střelou ke vzdálenější tyči skóroval.

Kiel se po přestávce tlačil za vyrovnáním, ale Armin Gigovič z dobré pozice těsně minul branku. Bochum se s přibývajícm časem čím dál více soustředila na udržení hubeného náskoku, což se ji ale nakonec stalo osudné. Za nováčka soutěže totiž v 89. minutě vyrovnal žolík Šuto Mačino. Branka japonského hráče zajistila Kielu premiérový bod v Bundeslize.

Více informací k zápasu

Union Berlín - TSG Hoffenheim 2:1

21.09.2024 15:30

Góly: 4. Tom Rothe, 5. Woo-yeong Jeong - 67. Marius Bülter

Hráči Unionu Berlín porazili ve čtvrtém kole Bundesligy Hoffenheim na vlastním hřišti 2:1 a v novém ročníku německé nejvyšší soutěže zůstali i nadále neporaženi. Tragického vstupu hostů do utkání se na trávníku účastnili Pavel Kadeřábek s Robinem Hranáčem, velmi rychle nabrané dvougólové manko se však nepodařilo zvrátit ani jim, ani střídajícímu Adamu Hložkovi.

Union Berlín usiloval o třetí domácí vítězství v sezoně a po nemilosrdných úvodních šesti minutách nechal hostující Hoffenheim v šoku. Tom Rothe brzy otevřel účet Die Eisernen, když z pozice v pokutovém území zkušeně zakončil. Chladnokrevný Jeong Woo-yeong, který po příchodu ze Stuttgartu nastoupil za nový klub vůbec poprvé, pak téměř okamžitě po rozehrávce vyřadil ze hry obránce a poslal míč do vzdálenějšího rohu Olivera Baumanna.

Pouze obranný zákrok Tima Drexlera na poslední chvíli zabránil Jeongovi znovu skórovat, než Benedict Hollerbach vypustil pokus centimetry nad břevno, když domácí pokračovali v náporu na branku Hoffenheimu. S poločasem na obzoru, Frederik Rönnow byl nakonec nucen jít do akce ve 43. minutě, když zkušeně odvrátil ránu Drexlera na roh.

Když ho manažer Pellegrino Matarazzo poslal na hřiště, aby se pokusil vrátit Die Kraichgauer do hry, střídající Haris Tabakovič po hodině hry zamířil přímo do Rönnowa. O necelých 10 minut později hosté snížili, když Marius Bülter skvěle proskočil kolem Janika Haberera a prudkou ranou překonal Baumanna u jeho bližší tyče. Sporné žádosti Hoffenheimu o penaltu - většinou ze strany Matarazza - s blížícím se koncem zápasu rozhodčí Matthias Jollenbeck nonšalantně odmítl poté, co byl Tabakovič sražen v pokutovém území.

Další vítězství prodloužilo sérii neporazitelnosti Unionu ve všech soutěžích na šest zápasů, a Die Eisernen tak pokračovali v mazání nechtěných vzpomínek na loňský boj o sestup. Matarazzo mezitím po třetí porážce v řadě doufá, že se jeho týmu začne brzy dařit, protože ve středu cestuje do Dánska, kde se v úvodní hrací kolo Evropské ligy utká s Midtjyllandem.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayern Mnichov 0:5

21.09.2024 15:30

Góly: 23. Michael Olise, 33. Jamal Musiala, 57. Harry Kane, 60. Michael Olise, 65. Serge Gnabry

Trenér Bayernu Vincent Kompany pokračoval ve svém stoprocentním vítězném startu do sezony i ve čtvrtém kole německé Bundesligy. Mnichovský celek tento týden vstřelil již 20. gól a ze hřiště Werderu Brémy si odvezl dominantní výhru 5:0.

Bayern v týdnu nasázel Dinamu Záhřeb devět branek, a tak nebylo žádným překvapením, že Bayern v polovině prvního poločasu již vedl, když se trefil Michael Olise. Letní posilu vysunul Harry Kane a Olise s jistotou překonal bezmocného brankáře Michaela Zetterera. U nejlepší akce úvodní pětačtyřicetiminutovky byl opět Olise. Francouzský křídelník se propletl obranou Werderu a předložil míč Jamalu Musialovi, který navýšil vedení hostů.

Ole Werner musel reagovat na dominanci hostů a o přestávce provedl změny, na vývoji utkání to ale nic nezměnilo, protože Bayern i ve druhém poločase domácí přehrával. Mezi střelci nemohl chybět ani Harry Kane, který se postaral o třetí branku, když se prosadil v pokutovém území Werderu. U branky opět asistoval Olise. Nebylo tak překvapením, že i o čtvrtý gól Bayernu se postaral bývalý hráč Crystal Palace.

Pátý gól Bayernu přidal Serge Gnabry, který se protáhl kolem obránce a zakroutil míč do pravého dolního rohu a stanovil konečný výsledek utkání. Bývalého obránce Kompanyho pravděpodobně nejvíce potěší čisté konto Bayernu - první na venkovním hřišti v Bundeslize od listopadu 2023.

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - SC Freiburg 0:3

21.09.2024 15:30

Góly: 54. Ritsu Doan, 59. Vincenzo Grifo, 65. Vincenzo Grifo

Domácí Heidenheim, který po dvou kolech překvapivě vedl celou Bundesligu, jakoby ztratil své kouzlo. Zatímco v předchozím zápase dostal čtyřgólový příděl od Borussie Dortmund, od Freiburgu před vlastními fanoušky inkasoval třikrát.

Freiburg se vrátil do svých kolejí dramatickým vítězstvím nad Bochumí a na půdě ambiciózního Heidenheimu bylo pro hosty více než žádoucí, aby na vítězný výkon navázali. Úvodní ofenzivní bouři však domácí dokázali přečkat, přičemž sami zahrozili po půlhodině hry. Marvin Pieringer se hezky trefil pravačkou z hrany pokutového území a brankář Noah Atubolu se musel činit.

Rozuzlení zápasu nastalo ve druhém poločase, kdy se hostům podařilo rozvlnit síť třikrát během 11 minut. Nejprve Ritsu Doan skvělou ranou ve stylu Arjena Robbena zpoza šestnáctky vymetl levý horní roh a poté ostrostřelec Vincenzo Grifo dvakrát po sobě trefil přesně opačný roh.

Sebevědomí Heidenheimu se evidentně otřáslo a hráči už neměli sílu se zápasem ještě něco udělat. Jelikož ani Freiburg nechtěl přehnanou snahou riskovat zranění, dohrál se zápas v poklidném tempu bez dalších zásadnějších momentů. Freiburg po výhře šplhá tabulkou strmě vzhůru, zatímco jeho soupeř míří pomalu ale jistě dolů.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05 2:3

20.09.2024 20:30

Góly: 25. Keven Schlotterbeck, 57. Samuel Essende - 13. Armindo Sieb, 15. Jonathan Burkardt, 49. Jonathan Burkardt

Augsburg nezvládl úvodní utkání čtvrtého kola německé Bundesligy, když podlehl Mohuči 2:3, která navíc od 35. minuty po velkou část zápasu hrála v početní nevýhodě. Vítězství hostů řídil Jonathan Burkardt, který se prosadil hned dvakrát.

Mohuč se pod vedením trenéra Bo Henriksena nachází v dobré formě. Lodivod hostujícího celku v pátečním klání uspěl proti svému příteli a krajanovi Jessovi Thorupovi. Armindo Sieb otevřel skóre po pouhých 13 minutách, když se po centru Phillippa Mweneho trefil hlavou a zaznamenal tak svůj první bundesligový zásah. Sotva se Augsburg nadechl, zdvojnásobil vedení hostů Jonathan Burkardt.

Na odpověď domácí fanoušci však nemuseli čekat příliš dlouho, volný přímý kop Mariuse Wolfa zužitkoval Keven Schlotterbeck, když z bezprostřední blízkosti překonal hostujícího gólmana. Poté dostal Nadiem Amiri druhou žlutou kartu za zákrok na Rubena Vargase, čímž poslal hosty do deseti.

Mohuč krátce poté přesto opět zdvojnásobila svůj náskok. Burkardt skluzem uklidil míč za záda domácího branáře a svou druhou brankou v zápase přiblížil hosty ke třem bodům. O pár minut později dokázal snížit Samuel Essende, jenž byl však vzápětí vyloučen a výrazně tak zkomplikoval snahy domácích o vyrovnání.

Augsburg přesto zůstal na koni. Yusuf Kabadayı a Steve Mounié nebezpečnými střelami otestovali pozornost brankáře Mohuče, Robin Zentner ale dvakrát úspěšně zasáhl. V nastaveném čase se dlouho přezkoumával zákrok na potenciální penaltu pro domácí Augsburg, jež nakonec nařízena nebyla. Mohuč tak prodloužila svou neporazitelnost venku na šest zápasů.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
4
4
0
0
16 : 3
12
2
SC Freiburg
4
3
0
1
8 : 4
9
3
Eintracht Frankfurt
4
3
0
1
7 : 4
9
4
Union Berlín
4
2
2
0
4 : 2
8
5
Borussia Dortmund
3
2
1
0
6 : 2
7
6
RB Lipsko
3
2
1
0
4 : 2
7
7
Bayer Leverkusen
3
2
0
1
9 : 6
6
8
1. FC Heidenheim
4
2
0
2
8 : 7
6
9
1. FSV Mainz 05
4
1
2
1
8 : 8
5
10
Werder Brémy
4
1
2
1
4 : 8
5
11
VfB Stuttgart
3
1
1
1
7 : 7
4
12
FC Augsburg
4
1
1
2
7 : 10
4
13
VfL Wolfsburg
3
1
0
2
5 : 5
3
14
Borussia Mönchengladbach
4
1
0
3
5 : 8
3
15
TSG Hoffenheim
4
1
0
3
6 : 11
3
16
VfL Bochum
4
0
1
3
3 : 7
1
17
Holstein Kiel
4
0
1
3
5 : 13
1
18
FC St. Pauli
3
0
0
3
1 : 6
0

Zbývající zápasy

22.09. 15:30
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg
22.09. 17:30
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund
22.09. 19:30
FC St. Pauli - RB Lipsko

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Hanna28

! Osamělé ženy na tebe čekají ... https://ok.me/7TJI1

Reagovat
Robbie

Kde jsou Ceši tam tráva ani neroste

Reagovat
Heresy

Román pro ženy ?

Reagovat
Salfovic

V Hoffenheimu dobrá česká tragikomedie. Čtyři češi a hned je z toho třetí prohra v řadě. Hranáč jde dolu po poločase, Hložek na hřiště v 90´, Juráska znají už jen doktoři.

Reagovat
Martin9719

No co jsem někde četl, tak tyhle posily snad ani Matarazzo nechtěl.

Reagovat
Salfovic

Taky jsem to četl. Což je pro naše fotbalisty dobře, protože brzo poletí.

Reagovat
Martin9719

Přesně, vůbec se nebudu zlobit když Hranáč z toho paklubu půjde hostovat už v zimě.

Reagovat
DidusIneptus

Němečtí muži začínají být čím dál větší bábovky

Reagovat
Rudnevs

Na to si dosiel ako?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele