Bundesliga - preview 5. kola: Bayern - Leverkusen

Včera, 09:14, aktualizováno dnes, 08:55
Previews
Allianz Arena (© AFP)

Asi nejočekávanější německý zápas podzimu je zde. Leverkusen loni připravil Bayern o sérii titulů, mnichovský gigant se nyní snaží vrátit na vrchol a ve vzájemném zápase může dát rázný signál. Ztráty jednoho z klubů mohou využít nejbližší vyzyvatelé. Freiburg čeká papírově snadný úkol se St. Pauli a i Lipsko by mělo zvládnout duel s Augsburgem, zato Stuttgart to naopak nebude mít ve Wolfsburgu lehké.

Holstein Kiel - Eintracht Frankfurt

neděle 15:30

Ligový novic před týdnem vyrovnával duel s Bochumí až v předposlední minutě řádné hrací doby. A Viktoria Plzeň mu v týdnu ukázala, že udeřit proti Eintrachtu v posledních minutách rozhodně není nemožné. Dokonce hned dvakrát.

"Výsledek utkání v Evropské lize nás hodně naštval. Měli jsme ho vyhrát. Teď se však už plně soustředíme na zápas proti Kielu, kde bychom si rádi připsali na konto čtvrtou bundesligovou výhru v řadě," prohlásil Dino Toppmöller, jenž nebude moct poslat na hrací plochu Højlunda a Kevina Trappa, jehož mezi třemi tyčemi znovu nahradí Kauã Santos.

Na svou velkou šanci bude v dresu klubu z města nad řekou Mohan čekat osmnáctiletý maďarský záložník Noah Fenyő, jenž prodloužil kontrakt do roku 2029. Obránci soupeře si však budou ponejvíce hledět Omara Marmoushe, který se zatím prosadil čtyřikrát ve třech po sobě jdoucích partiích. Čtyřikrát v řadě se v Bundeslize ještě nikdy neprosadil.

Die Störche, kteří v letošní sezoně slaví mezi německou elitou úplnou premiéru, ve svém středu spolehlivého střelce nemají. Oproti takovému St. Pauli, které dosud zaznamenalo jednu jedinou přesnou trefu, jsou na tom ale pořád dobře. Před týdnem proti die Unabsteigbaren vyrovnával Shuto Machino, jenž je tudíž aktuálně se dvěma zásahy nejlepším klubovým střelcem.

"Frankfurt má velmi dobrý tým, ve kterém se nachází mnoho talentovaných hráčů, kteří jsou rychlostně výborně vybavení a tím pádem schopní být úspěšní v situacích jeden na jednoho. Věřím, že se nám podaří najít správnou taktiku, abychom je ubránili, i když víme, že to nebude snadné," hodnotil nejbližšího soupeře pětačtyřicetiletý trenér Kielu Marcel Rapp.

Holstein Kiel - pravděpodobná sestava:
Weiner - Becker, Erras, Johansson - Porath, Knudsen, Puchacz - Gigović, Holtby - Pichler, Machino

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Santos - Kristensen, Tuta, Koch, Theate - Skhiri, Larsson - Knauff, Chaïbi - Ekitiké, Marmoush

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.28 - 4.27 - 1.74

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy

neděle 17:30

Karty jsou na první pohled rozdány jasně, neboť domácí vyhráli hned čtyřikrát z posledních pěti duelů. Nicméně Brémy se hodlají po dalším nekompromisním nášupu od Bayernu zvednout a navázat na dva roky starý duel, ve kterém se jim zatím naposledy podařilo klub z PreZero Areny porazit.

Z českého kvarteta nepřekvapivě zatím nejlépe obstál Pavel Kadeřábek, který v klubu působí už od roku 2015. Robin Hranáč si zase vysloužil kritiku trenéra Pellegrina Matarazza, takže v základní sestavě se objeví už jen Adam Hložek, jenž se určitě od Andreje Kramariće může ledasčemu naučit, jelikož se chorvatský reprezentant dokázal prosadit už čtyřikrát.

Navíc jeho americký kouč hrál proti Werderu už šestkrát a dosud v Bundeslize nepoznal hořkost porážky. Série tří současných proher v řadě by tedy mohla dospět ke svému konci. A to i přesto, že bude postrádat hned šestici svých svěřenců, včetně Juráska, Beboua, Geigera a Kabaka, kteří jsou všichni zranění. Stoprocentně fit navíc není Kramarić.

"Hoffenheim má v kádru kvalitní hráče. Přivedl také několik zajímavých nových tváří, které ještě pravděpodobně budou potřebovat čas na aklimatizaci. Mám dojem, že je jen otázkou času, než TSG začne zase sbírat body," prohlásil Ole Werner, jehož družina zatím uhrála čtyři z pěti bodů ve venkovním prostředí.

Šestatřicetiletý kouč věří, že se na někdejší formu rozpomene Marvin Ducksch, jenž má na kontě jediný gól z pokutového kopu. Před týdnem proti Bayernu zůstal na hrací ploše jenom poločas, nicméně to byl docela jiný zápas. Tenhle bude s největší pravděpodobností podobně vyrovnaný jako ty čtyři předchozí, kdy byl vítěz pokaždé lepší o jednu jedinou trefu.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Stach, Akpoguma - Gendrey, Bischof, Grillitsch, Bülter - Hložek, Kramarić - Berisha

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Pieper, Stark, Jung - Weiser, Lynen, Köhn - Schmid, Stage - Ducksch, Topp

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.93 - 2.66

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart

sobota 15:30

Úřadující vicemistr zatím vyšel bodově naprázdno v jednom jediném utkání a rád by se navrátil na nejvyšší příčky. Naopak Vlci, kteří obhajují tu dvanáctou, budou chtít odvrátit třetí porážku v řadě za sebou.

Serhou Guirassy před týdnem možná trochu zalitoval, že se v létě rozhodnul pro změnu zaměstnavatele. Jeho bývalí spoluhráči v čele s Denizem Undavem porazili Dortmund 5:1 a důrazně naznačili, že minulá sezona věru nebyla za jejich strany náhodná. Výborně se prezentují také posily El Bilal Touré a Ermedin Demirović, jenž v novém působišti skóroval už čtyřikrát.

"Wolfsburg hraje fyzicky hodně náročný fotbal, takže budeme muset hrát s velkým nasazením. Zrovna takovým, jaké jsme přinesli na hřiště v zápase s BVB. Z toho utkání jsme si vzali hodně pozitivního, čehož budeme chtít využít i tentokrát," řekl Sebastian Hoeneß, který nemůže pro zranění povolat Diehla, Narteye, Stergioua a Zagadoua.

VfB patří ke střelecky aktivním skvadrám. V posledních dvaceti střetnutích nikdy neodešlo s nulou na kontě vstřelených gólů a z posledních tří návštěv Wolfsburgu si pokaždé připsalo na konto alespoň dvě přesné trefy. V této sezoně navíc hned třikrát skórovalo během úvodních osmi minut, což je vizitka, kterou jistě bude chtít napodobit.

Borcům oblékajícím dres klubu z Dolního Saska se v ofenzivě také daří, přestože pro početnější zranění nemůže trenér Ralph Hasenhüttl vyrukovat na soupeře s tou nejsilnější sestavou. "Stuttgart hraje posledního půl roku nádherný fotbal. Mají jasný plán a skvělého trenéra. Jejich vývoj je opravdu senzační," nešetřil superlativy rakouský rodák, který Bundesligu coby hlavní lodivod poprvé okusil bezmála deset roků zpátky s Ingolstadtem.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Grabara - Bornauw, Koulierakis, Zesiger - Fischer, Arnold, Svanberg, Kamiński - Wimmer, Tomás - Amoura

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vagnoman, Rouault, Chabot, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Millot, Leweling - Demirović, Undav

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.94 - 2.12

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Union Berlín

sobota 15:30

Dlouhých sedm měsíců čeká Mönchengladbach na domácí vítězství. Ukončení této série by mu nyní přišlo opravdu vhod, neboť start do probíhající sezony moc nezachytil. Naopak Union se především díky domácím úspěchům chytil a v sobotu by jistě rád pokračoval v pravidelném sběru bodů.

Los Gladbachu moc nepřál. V úvodních čtyřech kolech bundesligového ročníku narazil na tři silné váhy a nebodoval proti žádné z nich. Ani před týdnem v metropoli Hesenska. "Ve Frankfurtu jsme hodně drželi míč, ale ve finální třetině měli jsme lépe rozpoznat momenty, kdy zrychlit útoky a hledat přímou cestu k brance. Několikrát se nám nepodařilo učinit důraznější rozhodnutí. Pokud se takové možnosti otevřou znovu v sobotu proti Unionu, musíme tyto situace důsledněji využívat," nabádá trenér Borussie Gerardo Seoane.

Union na rozdíl od celku z Porýní pravidelně boduje. Doma vítězí, venku zase remizuje. "Do sobotního utkání jdeme s větrem v zádech po poslední domácí výhře. Musíme však pokračovat a nesmíme podcenit těžký úkol v Mönchengladbachu. Měli náročný úvodní program a v těchto zápasech si vedli opravdu dobře. V létě navíc posílili svůj kádr o Kevina Stögera a Tima Kleindiensta, čímž získali dva kvalitní hráče do útoku," uvedl před výletem na západ Německa kouč "Eisernen" Bo Svensson.

Po týden starém vítězství nad Hoffenheimem přibylo na marodku Berlíňanů jedno jméno. Vedle pravého beka Josipa Juranoviće a útočníka Kevina Vollanda nepustí zranění do hry ani dalšího forvarda Ivana Prtajina. Gladbach nejnověji přišel o křídelníka Francka Honorata, jenž laboruje s poraněním lýtkem. Problémy Borussia nadále hlásí mezi třemi tyčemi, neboť indisponovaní zůstávají brankáři Jonas Omlin s Janem Olschowskym. I proti Unionu tak bude chytat Moritz Nicolas. Zdravotní problémy dál limitují záložníka Yvandra Borgese Sanchese.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Scally, Itakura, Elvedi, Netz - Reitz, Weigl - Ngoumou, Stöger, Pléa - Kleindienst

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Vogt, Diogo Leite - Trimmel, Schäfer, R. Khedira, Rothe - Jeong, Hollerbach - Jordan

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.63 - 3.63

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Heidenheim

sobota 15:30

Svěřenci Franka Schmidta začali sezonu dvěma výhrami a dokonce vedli tabulku. Nicméně následné dvě porážky je sestřelily do poloviny tabulky. Teď se pokusí vyzrát na Mohuč, se kterou po postupu mezi elitu ještě neprohráli.

V obou duelech skórovali jednou, což stačilo na jednu výhru a jednu remízu. Domácí zatím zůstávají o bodík pozadu, nicméně týden staré vítězství nad Augsburgem by jim mělo dodat potřebné sebevědomí. Dvakrát se v něm prosadil Jonathan Burkardt, který ví, jaké to je skórovat i proti Heidenheimu.

"Střetneme se s velmi silným soupeřem, který má výborně organizovanou obranu. Zároveň mají velmi dobrého trenéra. Přesto si ale myslím, že naše šance na bodový zisk nejsou malé," nechal se slyšet Bo Henriksen, který postrádá pouze vykartovaného Amiriho a který ze sedmnácti odkoučovaných utkání na lavičce die Nullfünfer prohrál jenom tři.

Jeho heidenheimský protějšek si mezi elitou udělal výborné jméno. Jeho tým se prezentuje nebojácným stylem, který mu zajistil místenku v pohárové Evropě, kde bude v Konferenční lize prvním soupeřem Olimpija Lublaň. Pro nejbližší střetnutí nebudou trenérovi, který během hráčské kariéry zastával post obránce, k dispozici zranění Keller a Niehaus.

"Mohuč hraje hodně aktivní fotbal. Jejich forčekink je opravdu nepříjemný a soupeře dokážou v domácím prostředí dostat rychle pod tlak. Důkladně jsme si rozebrali jejich zápas s Augsburgem, takže víme, že nebudeme mít klid na rozehrávku a že nás s největší pravděpodobností čeká hodně osobních soubojů," řekl Frank Schmidt.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Hanche-Olsen, Jenz, Leitsch - Caci, Kohr, Sano, Mwene - Hong, Lee - Burkardt

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Müller - Traoré, Mainka, Gimber, Föhrenbach - Schöppner, Maloney - Beck, Wanner, Conteh - Pieringer

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.84 - 3.98

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

RB Lipsko - FC Augsburg

sobota 15:30

Po dvou výhrách ztratilo Lipsko dvakrát body, přičemž neskórovalo jak proti Unionu, tak ani proti St. Pauli. Je tedy jasné, na čem "Roten Bullen" v posledních dnech pracovali. Problémy ale hlásí také Augsburg, jenž by potřeboval vyztužit defenzivu.

Podle trenéra Marca Roseho vyschl Lipsku střelecký prach proto, že se jeho svěřenci nedostávají do dobrých palebných pozic. "Nevytváříme si dostatek šancí. V posledních dnech se nám podařilo na mnoha věcech zapracovat a optimalizovat naše postupy," uvedl lodivod Roten Bullen.

V minulých kolech čelilo Lipsko houževnatým protivníkům. A jinak tomu zřejmě nebude ani v sobotu. "Je to tým, který je jasně definován intenzitou. Musíme očekávat vysoký presink, ale může jít i o hru s rychlým přechodem do útoku. To znamená, že musíme být připraveni na všechno. Ale jak vždycky říkám: musíme se držet svých zbraní a sami chtít odehrát dobrý zápas," řekl Rose na adresu Augsburgu.

Hosté se v Sasku chtějí oklepat z poslední porážky, kterou jim uštědřil Mainz. Od něj "Fuggerstädter" inkasovali třikrát. "Musíme lépe bránit jako tým, v posledních dnech jsme na tom intenzivně pracovali," vzkázal směrem k zápasu v Lipsku kouč FCA Jess Thorup.

Proti Mainzu viděl červenou kartu útočník Augsburgu Samuel Essende, kvůli čemuž musí vynechat dva následující bundesligové mače. Zranění dál limituje náhradního brankáře Daniela Kleina i pravého beka Roberta Gumnyho, lépe je na tom levý obránce Mads Pedersen, jenž po indispozici začal trénovat. Lipsko zase vítá mezi zdravými zadáka Castella Lukebu, během tréninku se však zranil záložník Eljif Elmas a jeho sobotní start je nejistý. Na marodce RB setrvávají středopolař Xaver Schlager i talentovaný záložník Assan Ouédraogo.

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Geertruida, Orbán, Lukeba - Henrichs, Haidara, Kampl, Raum - Šeško, Xavi - Openda

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Labrović -Bauer, Gouweleeuw, K. Schlotterbeck - M. Wolf, Onyeka, Jakić, Giannoulis - Rexhbecaj, Vargas - Tietz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 5.10 - 6.58

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC St. Pauli

sobota 15:30

Kouč Julian Schuster zatím navazuje tam, kde Christian Streich skončil. Po prvních čtyřech odehraných duelech to vypadá, že se s SC bude muset znovu počítat jako s kandidátem na místo v pohárové Evropě. Naopak klub z proslulé hamburské čtvrti začal sezonu mezi elitou přesně v opačném gardu.

"Budeme chtít podat podobný výkon jako proti Lipsku. Musíme být především důrazní v osobních soubojích. Remízou s Lipskem jsme dokázali, že rozhodně máme na to, abychom dokázali držet krok s bundesligovými mančafty. Teď to budeme chtít potvrdit," nechal se slyšet Alexander Blessin, jenž přitom není tím koučem, který dovedl Kiezkicker mezi nejlepší.

Jednapadesátiletý rodák ze Stuttgartu vede zatím nejběhavější bundesligový výběr, ve kterém se nacházejí i tři borci, kteří v minulosti oblékali dres Freiburgu. Jeden z nich, Robert Wagner, nebude moct nastoupit kvůli zranění. Jen od televizní obrazovky tedy bude sledovat první vzájemný bundesligový zápas těchto dvou celků po bezmála čtrnácti letech.

"Osobně jsem nadšený z toho, že je St. Pauli zpátky. Je to nádherný klub. Má úžasný stadion a skvělé fanoušky," komentoval stručně Schuster, jenž nebude moct poslat na trávník Kyereha a Röhla. Pořád mu ale zůstává k dispozici dost borců, kteří jsou schopní skórovat z větší vzdálenosti, jak ostatně potvrzují dosavadní tři vítězné duely.

Maximilian Eggestein stále na gól v tomto ročníku čeká. To z jeho postu defenzivního záložníka není překvapivé. Stejně jako fakt, že nastoupí k jubilejnímu stému utkání v dresu celku z Europa-Park Stadionu, který zatím prohrál jenom se suverénním Bayernem. Takže není divu, že i do klání proti střelecky se trápícímu St. Pauli vstoupí v pozici jasného favorita.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Ginter, Lienhart, Günter - Eggestein, Osterhage - Doan, Dinkçi, Grifo - Adamu

FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Vasilj - Wahl, Smith, Mets - Saliakas, Irvine, Boukhalfa, Treu - Afolayan, Saad - Eggestein

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.16 - 5.75

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen

sobota 18:30

Když v květnu končila sezona, nebylo pochyb o nejlepším německém týmu. Jenže Bayern se přes léto vyzbrojil a v následujících měsících hodlá vystrnadit Leverkusen z trůnu. Ukáže svou sílu i v ostře sledovaném klání právě proti Bayeru?

Někdo tomu může říkat arogance (proto taky hanlivá přezdívka FC Arroganz), někdo zase zdravé a zasloužené sebevědomí. Bayern je zkrátka velký klub, historicky suverénně největší a nejúspěšnější v Německu. A i z tohoto titulu vyjadřují jeho představitelé při různých příležitostech sílu. Činí tak z důvodu rozličných motivů - snahy zastrašit soupeře, převedení toho, co mají na srdci, i na jazyk, nebo prostého machrování.

Vincent Kompany se, podle všeho, tuto sebevědomou/arogantní (nehodící se škrtněte) rétoriku rychle naučil. "FC Bayern chce být vždy co nejvíce dominantní. Přístup a duch našeho týmu musí být vždy takový, že chceme být dominantní. Cílem FC Bayern musí být vždy vnutit svou vlastní hru. Pokud se nějakému týmu podaří tomu zabránit, zaslouží si respekt," řekl trenér Bavorů na tiskové konferenci před duelem s Leverkusenem.

Ke slovům o dominanci nicméně má Kompany dobré důvody. Jeho družina se v září opravdu rozjela. V posledních třech soutěžních utkáních nasázela svým protivníkům v součtu těžko uvěřitelných 20 gólů. Nepřekvapí ani to, že Bayern za čtyři úvodní kola bundesligové sezóny neztratil ani bod. Jako jediný.

Belgický lodivod si tak sotva mohl přát lepší začátek své mnichovské anabáze. "Opravdu si to tady užívám. Pracuji velmi tvrdě a chci si všechno zasloužit. Všechno ostatní pro mě není důležité. Nezávidím ostatním úspěch, pokud ze sebe dostanou maximum, protože vím, jak je to těžké. Chci jít svou vlastní cestou a udělám pro to vše, co bude v mých silách," vzkázal Kompany.

Práci soka oceňují taky úřadující němečtí mistři. "Vincent má na tým dobrý vliv. Hraje s velkou energií a má dobré nápady," uznal kouč Leverkusenu Xabi Alonso. Sám jistě dobře ví, čím si musí zahraniční trenér v Bundeslize projít. Ostatně i on svým způsobem ukázal Kompanymu cestu, jak v Německu uspět.

Úspěchy Leverkusenu z loňské sezony už ale patří především vzpomínkám a kronikám. Nyní Bayer čekají další výzvy. A zatím s nimi celkem bojuje. "Werkself" již v Bundeslize stihlo parádně vycvičit Lipsko, k tomu se celek z Porýní překvapivě potýká s děravou defenzivou. "Pokud nebudeme dobře bránit, je těžké vyhrávat zápasy. Ale tento problém se netýká jen obránců. Je potřeba celého týmu. Analyzovali jsme několik posledních zápasů a tento týden jsme měli čas na tom pracovat," ujistil Alonso.

K nějak výraznému poklesu kvality sice na straně Leverkusenu nedošlo, avšak ve větší pohodě vstoupí do sobotního šlágru zřejmě Bayern. Lze to demonstrovat na vybraných letních posilách obou celků. Zatímco Nordi Mukiele způsobil minulý víkend doslova kalamitu v zadních řadách Werkself a jeho spoluhráči následně pracně otočili vývoj střetnutí s Wolfsburgem, křídelník Michael Olise v Mnichově válí. Před týdnem i jeho dva přesné zásahy pomohly Bayernu k výhře v Brémách.

V sobotu večer by Olise neměl chybět v základní sestavě "Roten", do níž by se po drobném zranění měla vrátit i brankářská jednička Manuel Neuer. Po letní operaci třísel už může Kompany počítat s křídelníkem Leroyem Saném, který již stihl něco naběhat ve dvou zářijových utkáních jako střídající hráč. Zranění však zůstávají dva krajní beci - Sacha Boey i Josip Stanišić, jenž v uplynulé sezoně působil v Leverkusenu, kdy mimo jiné vsítil vítěznou branku posledního vzájemného duelu mezi Bavory a Werkself.

Leverkusen do Mnichova dorazí kompletní. Tedy i se středopolařem Exequielem Palaciosem, který se podobně jako Sané na druhé straně teprve dostává do zápasového rytmu.

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Guerreiro, Upamecano, M.-J. Kim, Davies - Kimmich, Pavlović - Olise, Musiala, Gnabry - Kane

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tapsoba, Tah, Hincapié - Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo - Terrier, Wirtz - Boniface

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.58 - 4.84

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Bochum

pátek 20:30

Porúrské derby proti sobě svede dva týmy, které mají co napravovat. Dortmund v úvodu sezony herně moc nepřesvědčuje, minulý víkend jej navíc nepěkně vyfackoval Stuttgart. Bochum zase dál čeká na první výhru v ročníku, což nezměnila ani před týdnem v zápase proti nováčkovi soutěže.

Zatím to není ono. Vlastně ani nelze říct, že by Dortmund po letní pauze některého ze soupeřů přehrál. Ať už je řeč o Bundeslize, nebo o Lize mistrů. Trenér Nuri Sahin zkrátka má po letním příchodu co řešit. Obzvlášť po debaklu ve Stuttgartu, kde "Schwarzgelben" inkasovali hned pětkrát. "Není třeba nic zlehčovat. Vše jsme jasně řešili a analyzovali. Ten den chybělo všechno," ohlédl se Sahin za ostudnou prohrou na středeční tiskové konferenci.

V pátek spolu se svými svěřenci hodlá dokázat, že šlo o ojedinělé selhání. "Všichni jsme na jedné lodi. Prohráváme společně, vyhráváme společně. Je velmi důležité mít jádro, které je velmi sebekritické, které ví, co bylo správně, co bylo špatně nebo co je třeba udělat lépe. Ale jenom tím, že si budeme povídat, úspěchu nedosáhneme," dodal Sahin.

Spokojenost nepanuje ani v Bochumi, která hned v prvním soutěžním špílu sezony nečekaně vypadla z německého poháru, když podlehla druholigovému Regensburgu. Následně nestačila ani na tři bundesligové soupeře a první body vybojovala až ve čtvrtém kole, byť proti nováčkovi z Kielu chtěla víc než výslednou plichtu.

Nyní totiž VfL čeká těžký soupeř, kteří je navzdory vlastním starostem nadále o dost silnější. "Budeme mít možnost nasadit několik velmi dobrých hráčů z lavičky. Především však základní jedenáctka odevzdá od první minuty maximum. Opravdu se těšíme, až na velkém stadionu v Dortmundu ukážeme, co umíme," vzkázal trenér Bochumi Peter Zeidler.

Marodku VfL už opustili stoper Ivan Ordec a záložník Koji Miyoshi, první jmenovaný se však v Dortmundu ještě neukáže. Zraněný zůstává obránce Bernardo, další zadák Erhan Mašović zase očekává narození potomka a v pátek dostane volno. Zeidler prozradil, že díry ve středu defenzivy vyztuží Tim Oermann a Noah Loosli, zároveň řekl, že šanci dostane zkušený středopolař Anthony Losilla, který po prvním kole vypadl ze základní sestavy.

Schwarzgelben v průběhu týdne řešili nachlazení hned tří krajních beků - Juliana Ryersona, Ramyho Bensebainiho i Yana Couta. Všichni tři by ale měli být na páteční klání připraveni. Zranění nadále trápí záložníka Giovanniho Reynu, který by však již za týden měl být fit.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Anton, Süle, N. Schlotterbeck - Couto, Sabitzer, Groß, Adeyemi - Beier, Gittens - Guirassy

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Drewes - Passlack, Oermann, Medić, Loosli, Wittek - Losilla, Bero - Miyoshi - De Wit, Boadu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.72 - 14.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
4
4
0
0
16 : 3
12
2
Bayer Leverkusen
4
3
0
1
13 : 9
9
3
SC Freiburg
4
3
0
1
8 : 4
9
4
Eintracht Frankfurt
4
3
0
1
7 : 4
9
5
Union Berlín
4
2
2
0
4 : 2
8
RB Lipsko
4
2
2
0
4 : 2
8
7
VfB Stuttgart
4
2
1
1
12 : 8
7
8
Borussia Dortmund
4
2
1
1
7 : 7
7
9
1. FC Heidenheim
4
2
0
2
8 : 7
6
10
1. FSV Mainz 05
4
1
2
1
8 : 8
5
11
Werder Brémy
4
1
2
1
4 : 8
5
12
FC Augsburg
4
1
1
2
7 : 10
4
13
VfL Wolfsburg
4
1
0
3
8 : 9
3
14
Borussia Mönchengladbach
4
1
0
3
5 : 8
3
15
TSG Hoffenheim
4
1
0
3
6 : 11
3
16
VfL Bochum
4
0
1
3
3 : 7
1
17
FC St. Pauli
4
0
1
3
1 : 6
1
18
Holstein Kiel
4
0
1
3
5 : 13
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Werkrider

Liga a Leverkusen v první řadě potřebuje BvB na 10 bodech!

Reagovat
andrew96

Easy.

Reagovat
$dolar$

BVB letos totalni marnost. Sahin to uplne dosere.

Reagovat
Lukáš Krejzar

Včera vyhráli 4:2

Reagovat
andrew96

Částečně prime Klopp. Fotbal nahoru dolů, verikálně, přímočaře, pro neutrálního fanouška líbivé. Jen ta kontrola ze strany BVB chybí. Dozadu občas úplný chaos.

Schlotterbeck už tradičně chaot, ale čekal bych, že Anton jej bude jistit. Chybují však dost oba.

Drewes ty odkopy teda pěkně zdržuje. A před druhým gólem se mohl pískat faul. Bochum každopádně slabá. Snad odjede bez bodu.

Reagovat
Rudnevs

Prime Klopp? Dnešný zápas som teda nevidel, ale zatiaľ som o Sahinovi počul, že je to druhý Terzic, akurát s tým rozdielom, že spáva s vlastnou sesternicou

Reagovat
andrew96

To s Terzicem je bohužel blíž obrazu dosavadních výkonů. Nicméně dneska už je vidět nějaká tvář. Byť je to pořád solidní bordel.

Reagovat
DidusIneptus

Myslím, že se dnes stane, co se všeobecně čeká. Bayern zneuctí Bayer pořádnou nakládačkou. Vidím to na 5:1

Reagovat
Lukáš Krejzar

Víc, ty hovada z Leverkusenu si zasloužej větší trest, tak 5:0

Reagovat
DidusIneptus

Co se týče Bochumu: Ten, aby porazil Dortmund, musí si udělat v poločase šestigólový náskok. Jinak nemá šanci.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Lukáš Krejzar

Mainz 0:3 Heidenheim

Wolfsburg 0:1 Stuttgart

Freiburg 5:1 St. Pauli

RB Lipsko 4:0 Augsburg

Mönchengladbach 1:1 Union Berlín

Bayern 5:0 Leverkusen

Kiel 1:3 Frankfurt

Hoffenheim 3:2 Brémy

Reagovat
vladino10

Tie pravidlá pre var sú extrémne hlúpe.

Reagovat
STR

Ten rozhodčí ve Wolfs.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele