Budeme potřebovat téměř dokonalý výkon, ví Alonso před šlágrem v Mnichově

Dnes, 19:52
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Německá liga má na programu páté kolo a jeho součástí je jeden velký šlágr. V sobotu večer budou síly měřit dlouhodobý vládce bundesligové scény s úřadujícím šampionem, Bayern Mnichov přivítá Leverkusen.

Bayer loni ukončil dlouholetou dominanci bavorského konkurenta a vyhrál jak ligu, tak i pohár. Koncem srpna sice podlehl Lipsku a přišel o ligovou neporazitelnost (35 utkání), i tak za sebou má dobrý start, když vyhrál všechny čtyři další soutěžní zápasy. V tabulce je druhý, na záda se dívá pouze Bayernu, který naposledy doma porazil 3:0.

"Bude to velký zápas, utkání v Allianz Areně je tím vůbec nejtěžším v celé bundesligové sezoně. Ale těšíme se, chceme podat dobrý výkon a vyrovnat se domácím. Víme, že budeme potřebovat téměř dokonalý výkon, abychom si domů něco odvezli a jsme na to připraveni," hlásí trenér hostí Xabi Alonso.

Bayern letos spřádá plány k návratu na německý trůn a pod vedením nového trenéra Vincenta Kompanyho začal velmi dobře. V 1. Bundeslize neztratil ani bod a úspěch slavil rovněž v prvním vystoupení na scéně Ligy mistrů, minulý týden rozdrtil Dinamo Záhřeb 9:2.

"Bayern do letošní sezony velmi dobře odstartoval, jeho fotbal je plný energie a kvality. Vliv Vincenta Kompanyho je zatím jednoznačně pozitivní. Čeká nás obrovská výzva, bude třeba maximální koncentrace po celé utkání," uvědomuje si.

Utkání samo o sobě slibuje atraktivní podívanou a ještě pikantnější příchuť bude mít pro Jonathana Taha. Hostující obránce se začátkem léta dohodl na angažmá v Bayernu a následně marně čekal, zda najdou společnou řeč rovněž oba kluby. Nakonec zůstal v Leverkusenu, kde má smlouvu jen do června příštího roku a novou podepsat nehodlá.

"Jonathana znám a nepochybuji o tom, že se maximálně soustředí na zítřek a výraznou měrou přispěje týmu především v defenzivní činnosti. Nemám obavy," nechal se dále slyšet Alonso.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Heresy

pod Ztuchlem jasny no .. zitra to neres bejku .. uz jste padli s redbullem , verim jen v dobry fotbal a lepsi vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele