Bucha zářil v MLS, za Cincinnati dvakrát skóroval. Je skvělý v zakončení, chválil ho Noonan

04.07., 10:06, aktualizováno 04.07., 13:14
Aktuality
Pavel Bucha (© AFP)

Záložník Pavel Bucha byl hrdinou středečního utkání zámořské Major League Soccer, ve kterém dvěma brankami rozhodl o výhře Cincinnati ve Washingtonu nad týmem D.C. United. Někdejší mládežnický reprezentant vstřelil po únorovém přestupu z Plzně druhý a třetí gól v soutěži, premiérově se trefil v polovině června.

Bucha gólovými střelami z krátké a střední vzdálenosti poslal hosty do vedení 3:1 a nejslabší tým Východní konference už stihl jenom snížit. Cincinnati je po sedmém venkovním vítězství za sebou na opačném konci tabulky a na druhém místě ztrácí jen dva body na Inter Miami, se kterým se utká v sobotu. V duelu dvou nejlepších týmů soutěže nebudou Bucha a spol. čelit hvězdám Lionelu Messimu a Luisi Suárezovi, kteří startují na Copě América.

"Miami má velmi silný tým. I když mu chybí klíčoví hráči, stále dokáží vyhrávat. Má neuvěřitelně hluboký kádr a na výsledcích je to znát. Bude to pro nás opravdu náročný test," uvědomuje si před šlágrem Patrick Noonan, trenér Cincinnati.

"O Pavlovi víme, že je skvělý v zakončení. Snažíme se ho proto dostávat do nebezpečných prostorů. Teď svou kvalitu ve vápně potvrdil. U prvního gólu výborně načasoval náběh a z první prostřelil gólmana, druhý gól pak padl po výborné kombinaci na levém kraji hřiště. Pavel využil volného prostoru a gólmanovi nedal šanci," řekl k oběma gólovým situacím v duelu s D.C. United trenér Noonan.

Bucha z pozice ve středu zálohy ve 21 zápasech zapsal kromě třech tref také čtyři asistence. Souboj s Washingtonem ale ukázal, že český záložník může své střelecké statistiky výrazně vylepšit. "Chceme ho co nejvíc dostávat do pokutového území a máme několik scénářů, jak toho docílit. Při přechodu do útoku přes křídelní prostory se snažíme, aby byl hrotový útočník na slabé straně hřiště mimo těžiště hry. Tím se Pavlovi vytvoří místo pro náběh do vápna," přiblížil lodivod celku z Ohia.

Výsledek nočního zápasu MLS: D.C. United - Cincinnati 2:3 (24. Rodríguez, 69. Gabriel Pirani - 39. a 63. Bucha, 10. Kelsy).

Ostatní výsledky nočních zápasů zámořské MLS: Charlotte - Inter Miami 1:2 (41. Agyemang - 30. Taylor, 86. Cremaschi), New York City - Montréal 2:0 (9. a 56. Martínez), Toronto - Orlando City 1:2 (5. Etienne - 27. Ojeda, 45. vlastní Gomis), New England - Atlanta United 2:1 (11. a 44. Vrioni - 90. Ríos), Chicago Fire - Philadelphia Union 4:3 (82. a 90+1. Cuypers, 30. Haile-Selassie, 89. Giménez - 38. Donovan, 45+7. z pen. Gazdag, 49. McGlynn), Minnesota United - Vancouver Whitecaps 1:3 (30. Hlongwane - 4. White, 17. Laborda, 60. Berhalter), St. Louis City - SJ Earthquakes 2:0 (28. Löwen, 41. Kidžima), Columbus Crew - Nashville SC 2:0 (30. Ramirez, 65. Rossi), Real Salt Lake - Houston Dynamo 3:2 (22. Gómez, 42. Luna, 67. Ojeda - 8. Aliyu, 54. vlastní Brody).

Autor: ČTK, Livesport.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (2)

Přidat komentář
Y.Cabaye

No tím gólovým záložníkem by tam měl být spíš Acosta, Bucha spíš plní roli rozdavače. Nicméně v MLS není zas tak těžký se prosadit i z týhle pozice.

Reagovat
Grupma

Jak se MLS vlastně vyvíjí? Mají už mládežnické týmy? Rozvíjejí hráče? Nebo je to spíš taková atrakce, novinka pro zMLSané Amíky a podivná destinace pro hráče z vyspělých fotbalových zemí?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele