Brückner: Ještě není čas na oslavy

13.09.2007, 12:21
Aktuality
Česká republika je po včerejšku jednou nohou na evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku. Svěřenci Karla Brücknera doma porazili Irsko a k postupové jistotě jim v závěrečných třech zápasech stačí získat stejný počet bodů. Brückner může být spokojen, sám ale moc dobře ví, že stále nemáme vyhráno...

"Ještě není čas na oslavy, ale máme svůj osud ve vlastních rukou," krotí Brückner postupový optimismus.

Češi se obešli bez distancovaného Jana Kollera a nesrazila je ani kritika ze strany médií. Ta se na hráče snesla po špatném výkonu a pouze tříbrankové výhře na hřišti San Marina. "Byl to těžký zápas proti silnému protivníkovi, ale hráči ukázali velká srdce a odhodlanost. Dokázali to i bez Kollera a ukázali, že neumí hrát jenom jedním stylem," pochvaloval si Brückner.

V základní sestavě České republiky byl pouze jeden klasický útočník, a to Milan Baroš. Šanci pak možná překvapivě dostal Libor Sionko, který patřil k nejlepším mužům na hřišti. Češi odehráli dobré utkání a především v prvním poločase byli jasnými pány na hřišti. "Nemůžeme odehrát celé utkání v takovém tempu. Museli jsme také pozměnit taktiku poté, co se zranil Tomáš Galásek," říká dále Brückner.

Českého trenéra mohou mrzet karetní tresty, napomínáni včera byli Jan Polák a Marek Jankulovski a ani jeden z nich se 17. října nepředstaví v zápase s Německem. Autorovi jediné branky duelu s Irskem to však radost nezkazilo. "Odpověděli jsme všem kritikům a ukázali, že umíme hrát dobře. Chybí nám jenom jedno vítězství a jsem si jistý, že to dokážeme," prohlásil Jankulovski.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (42)

Přidat komentář
HOST*

Bruckner by mel uz z repre odejit kurva

Reagovat
-Kopy-

Nechápu proč nebyl nominovanej Fenin, kterej byl nejlepší z útočníku proti San Marinu a mohl jít v průběhu druhýho na plac, namísto toho tam šel tragickej Vlčák

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Chce to zapracovávat mladý s potenciálem zlepšení se, a ne pořád tam cpát starý kořeně, co už půjdou jen a jen dolů

Reagovat
smazaný uživatel

protože Brückner je ,,neomylný a ví co dělá"

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Fenin by se proti Irům utopil.

Reagovat
smazaný uživatel

zato Vlček nám to ukázal, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem, že by to od svého příchodu na hřiště dupal.

Reagovat
smazaný uživatel

No to není, Karle. Ale ono ani není skoro co. Jeden podařenej poločas je opravdu hodně malej důvod k oslavě. Doufám, žes pochopil, že není nutnost, mít vepředu jednoho vysokýho, páč to hráče pak nesvádí k nákopům a zkoušej něco vymyslet. Sice absencí Kollera značně oslabily naše standartky, ale to já z pozice diváka oželím, hlavně, když uvidím snahu o kombinaci. Dokonce i Plašil včera vynikl a šlo mu to.

Takže, Karle, žádný oslavy a zkus hráče vést spíš k tý hře pozemi, nebo odstup a uvolni místo mladším, progresivnějším a modernějším kolegům

Reagovat
-Kopy-

Taky souhlas:) Jinak ta fotka Karla docela vystihuje naší hru

Reagovat
Mr.Jindros

Já myslim, že klidně oslavovat můžeme. Jsme tam. To by muselo v pekle sněžit, abysme nepostoupili. Předvedená hra je jiná kapitola.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslím, že tiež. Veď ešte naši "reprezentanti" sa chystajú ku Vám na kolotoč...

Reagovat
HOST*

Slovensko-Bellami 2:5

Reagovat
HOST*

TeĎ stačí jenom, aby Irové prohráli doma s Německem, což je více než pravděpodobné a jsme na Euru.

Reagovat
HOST*

Ale definitivní by to ještě nebylo, postoupit ještě mohou teoreticky postoupit Kypr a Wales, protože oba tyto týmy hráli o zápas méně než my, takže mohou ještě získat 12 bodů...

Reagovat
HOST*

Teď je otázka, jestli při současné formě Kollera není lepší hrát bez něj? Jinak Fenin že nehrál je v pořádku, nechápu jak můžete něco usuzovat vzhledem k zápasu v San Marinu a navíc tam taky nehrál kdoví co.

Reagovat
HOST*sheva

jak irove prohrali? ja si myslim e min porazime kypr a slovensko doma..

Reagovat
HOST*Michal

bezte nekam....vlcek hraje dobre!!! fenin je hnup....delate z nejaho buhvico...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

a ty z vlčka co? je to poleno, jaké byl kuka, (oba slávisti podotýkám)

Reagovat
smazaný uživatel

U Fenina je aspoň nějaká šance, že se z něj stane solidní reprezentační útočník.

Vlček tuto šanci dávno promrhal. Jestli ji teda vůbec někdy měl...

Reagovat
HOST*Host

Vy jste ale odborníci! Rozumbradové!HAHA!

Reagovat
HOST*Host

A co Sivok?

Reagovat
smazaný uživatel

Výjimečně s Brücknerem souhlasím. Ono totiž není co k slavení... A pod vedením dvojice Košťál-Brückner už ani nebude...

Jinak ten "slavnej" postup už je hotovej. Irové stejně třikrát po sobě nevyhrajou.

A ještě malou poznámku. Uznávám Petra Čecha, ale pokud označuje domácí zápas s Iry za velkej, tak to repre opravdu klesá čím dál tím hlouběji do (pod)průměru...

Reagovat
HOST*Host

Hrál Tomaso25 vůbec někdy fotbal? Asi ne jinak by věděl, že jsou období, kdy to prostě nejde. O to je výhra cennější. Tomaso25 jako by se z výhra neradoval. Možná si přeje porážky, aby mohl říkat:"Vidíte, já to věděl!" Já říkám Češi do toho!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*

to byl velkej zápas Petra Čecha

Reagovat
HOST*ital

Já si narozdíl od ostatních myslím,že je co slavit.Postup na EURO je v momentální situaci naší reprezentace úspěch,protože na víc prostě nemá.

Reagovat
HOST*ZZ

Myslím, že na Euro už postoupíme. A mimochodem, pořád se berou v úvahu Irové, ale všiml si někdo, že Wales má teď lepší pozici, než Irsko? Hraje na Kypru, v San Marinu, doma s Irskem a nakonec jede do Německa. Ale Němcům už v posledním zápase o nic nepůjde. Tak bacha

Reagovat
rufus

Je pravda, že o Walesu se moc nemluví. Třeba ve Sportu píšou, že když Irsko jednou prohraje, tak jsme na Euru, přitom Wales se před nás dostat může taky. Ale minimálně tu jednu výhru i tak ukopeme

Reagovat
rufus

plus ještě Kypr je na tom taky jako Wales, tzn. šanci na postup mají i oni

Reagovat
Shevchenko

A jen San Marino se Slovákama postoupit nemůžou

Reagovat
rufus

Slováci hrajou neskutečně nevyrovnaně.. A hned v příším kole hraje Wales na Kypru, takže se další tým vyřadí z boje "bez práce". K tomu Irsko v Německu, ja bych tipnul, že 20bodů co máme už nikdo další nepřekoná

Reagovat
HOST*fanda

muj názor je takový že máme jak to říikal ve vladtních rukou ale v podstatě jsme skoro na šampionátě

Reagovat
HOST*

jak se máš

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

docela dobře..

Reagovat
HOST*Rehy

Hoši uvědom te si, že ůtlum postihne každou repre. Prošli tím Němci, Nizozemci, teď se s tíém pere i Francie. Proto je veliký úspěch, že na UERO postoupíme a budeme mít rok na probuzení a naši se probudí. A jen tak pro zajímavost: Který náš trenér se může pochlubit, že postoupil na tři světové turnaje v řadě? Tak na něj přestaňte házet špínu "ODBORNÍCI". Kolik z vás doprovází repre po světě jako já??? Mužstvo potřebuje od fanouška pomoc v době, kdy se mu nedaří a né když vede 3:0. Tak si hoši sáhněte do svědomí a v Rakousku nasledanou - ČEŠI DO TOHO!!!

Reagovat
HOST*Lox

Presne je to uspech!Jaky hrace ma k dizpozici Francie,Itálie,Anglie?!A taky zadnej zazrak nehrajou!my mame kadr daleko horsi a ten postup sme UKOPALI a to je hlavni!Kde je psáno ze budem tragicky i na evrope?!Hlavne ze je kazdej chytrej jak ruskej navadeci satelit

Reagovat
HOST*Host

Konečně rozumný názor. Kritizovat umí každý, ale povzbudit už ne. Hra naší repre se mi také nelíbí, ale opravdu, který náš trenér přivedl náš národní tým třikrát na vrcholný šampionát? Teď hovořte kritici! Češi do toho!

Reagovat
HOST*Radys

to je už naše česká povaha,jinak naprostý souhlas s Rehym.

Reagovat
HOST*

cau

Reagovat
HOST*

myslim si ze cesi stale hrajou dobre a v posledni dobe se to rozjelo,vzdyt v Canade jsme skoro meli zlato proti Argentine na SUB20 a tedka jedem do Evropy,jen s tema Nemcema porad klopytame a vzdycky nas dostanou..ale jak moudri rikaji,neni to vzdycky ono a nekdy to proste nejde...preji repre hodne stesti a myslim,ze to je uspech.Jste skvely HOSI!!!

Reagovat
HOST*pepino

S většinou toho co tu zaznělo naprosto souhlasím,jen bych chtěl připomenout,že současná kritika nevychází z toho,že nejsme tak dobří jako nejlepší mužstva,ale z toho,že se nevyužívá potenciál,který máme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele