Brazílie odčinila úvodní nezdar, dvěma góly k tomu přispěl Vinícius Júnior

29.06., 09:14
Aktuality
Vinícius Júnior (© AFP)

Po šokující remíze v úvodním zápase si favorizovaná Brazílie spravila chuť proti Paraguayi. K vítězství 4:1 výrazně přispěl dvougólový Vinícius Júnior (23). Kolumbie na šampionátu vyhrála i podruhé a má jistotu čtvrtfinále. Kostariku porazila 3:0 a v závěrečném duelu s Kanárky si zahraje o první místo ve skupině.

Kostarický brankář Sequeira předvedl v prvním utkání proti Brazílii skvělý výkon a sedmi zákroky přispěl k cenné remíze s aspiranty titul. Tentokrát si však vybral slabší chvilku a nasměroval Kolumbii ke třem bodům poté. Po půl hodině doslova vletěl do útočníka Córdoby a zavinil pokutový kop, z něhož vstřelil úvodní gól zápasu liverpoolský Díaz.

Další přesný zásah padl krátce před uplynutím hodiny hry, Davinson Sánchez se prosadil hlavou po rohovém kopu. Gól oslavil s dresem spoluhráče Lucimího, který se zranil v prvním utkání turnaje. Hráč Boloni mu za tuto náklonnost poděkoval přímo z tribuny.

O tři minuty později se Córdoba prezentoval nechytatelnou střelou a upravil konečné skóre na 3:0. Šestibodoví Los Cafeteros tak mají jistotu postupu.

Vinícius Júnior poprvé v kariéře v brazilské reprezentaci skóroval dvakrát v jednom utkání. Byl hlavní hvězdou vítězství nad Paraguayí, díky němuž se Kanárci výrazně přiblížili postupu do čtvrtfinále. Po nevýrazném úvodním zápase si jeden z favoritů na titul spravil chuť.

Krátce po půlhodině hry Paquetá promarnil pokutový kop, ale o několik okamžiků později se zapojil do krásné útočné akce, v níž připravil Viníciusovi první gól. O osm minut později dodal klid na brazilské kopačky Savio. Druhý gól v zápase dal Vinícius ještě před pauzou, když si šikovně poradil v nepřehledné situaci v pokutovém území soupeře.

Paraguayci se nehodlali vzdát, tři minuty po změně stran snížili tříbrankové manko díky Aldereteho povedené střele zpoza pokutového území. To však bylo z jejich strany vše. V 65. minutě si Paquetá vzal na starost svou druhou penaltu v zápase a zvýšil na 4:1. Před třetím vystoupením na šampionátu ztrácí čtyřbodová Brazílie na vedoucí Kolumbii dva body, v závěrečném vzájemném zápase si však může zajistit lepší výchozí postavení před čtvrtfinálovou bitvou.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Daniel Ottoni

Komentáře (4)

Přidat komentář
Man__United

Paqueta neproměnná penalta, žlutá karta, asistence, gól...

Reagovat
Seydou Doumbia

6 firem za 5 sekund...hlavně musel hodně love zarobit

Reagovat
los_blancos

Nebyť skvelého Viníciusa, tak je to ďalšia trápenka. Zatiaľ ma teda nepresvedčili, že majú na titul, v útoku je to veľký chaos, nevedia jak to majú hrať a je to príliš individualistické... Dosť napovie zápas s Kolumbiou. Btw. potešil Militão, zdá sa, že je definitívne späť.

Reagovat
los_blancos

Inak čo sa týka Kolumbie, tak hrajú skvele a James to má stále v sebe. Hneď by som ho vymenil za Packetu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele