Brazilci zahájili přípravu na MS uprostřed protestů

27.05.2014, 08:52
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (43)

Přidat komentář
oli9

Jo jsou to neuvěřitelní prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Za organizaci zaplatila 14 mil. dolarů a teď si vezmi srovnání, že PSG teď koupila Luize za cca 40 mil liber. Zabíhám do neřešitelného tématu, ale to je prostě hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

14 miliard* Mistrovství světa za 14 míčů by bylo sice ekonomicky dobré ale nereálné

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem to ale vůl, že mě to netrklo

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem teda zvědav, kolik to celé bude stát v Kataru.

Reagovat
M.Vaza

3x levnější MS, než Luiz by vskutku stálo za to

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že Luize neprodali za 40 mld

Reagovat
M.Vaza

ZOH Soči přes 50 miliard dolarů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak taky bylo dražší než všechny předchozí ZOH dohromady...

Reagovat
smazaný uživatel

střední a vyšší třída tam to MS sice chce, ale to je dost velká menšina.. ostatní demonstrují "Chceme práci ne fotbal".. ale to už papaláši nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že ho tam chce i nižší třída. Přeci jenom fotbal je v Brazílii skoro náboženství..

Reagovat
smazaný uživatel

To je už minulost

Reagovat
Pokahontas

Otázka je,za jakou cenu(doslova).

Ta současná je naprosto šílená,není tedy v rozporu milovat fotbal a být zároveň za těchto podmínek zásadně proti mistrovství.O tom samozřejmě oficiální PR zpočátku mlčí a skutečné náklady vyjdou nejavo až tehdy,když už je o pořadatelství rozhodnuto. Přitom by ani zdaleka nemusela být ta suma tak vysoká,kdyby neměla FIFA tak nesmyslně tvrdé požadavky na pořadatelskou zemi...

Reagovat
smazaný uživatel

Cena je vždy vysoka kvůli korupci. Stejně jako v ČR v Liberci.

Reagovat
M.Vaza

Prošlé jídlo v hotelech pro MS

Množství prošlého jídla zabavila brazilská potravinářská a hygienická inspekce v hotelech, které budou během nadcházejícího mistrovství světa hostit reprezentace Itálie a Anglie. Při přepadové kontrole inspektoři objevili mimo jiné zásoby ryb, másla a šunky, u nichž už vypršelo datum spotřeby. (ČTK)

Bělorusko hadr to bude teprve lítačka...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proti čemu protestují, na protesty už je dávno pozdě. Stadiony jsou postavený, peníze utracený, teď těmi protesty docílí maximálně toho, že přijede míň zahraničních fanoušků, utratí v Brazílii míň peněz a šampionát bude ještě víc prodělečnej.

Reagovat
Puskas

Teď mají ty protesty prostor v médiích, ti nahoře by je neslyšeli ani tehdy, když se to schvalovalo, ale tehdy byla naděje, že to přinese práci.A asi zklamání.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě ten prostor v médiích je to, co je nejvíc poškozuje. Občas si čtu US fóra kvůli MLS a když vidím, jakou mají někteří amíci hrůzu z nezvládnutí organizace a masových protestů v Brazílii, kam by přitom neměli problém zajet a utratit pár $ ...

V této fázi je třeba dělat vše pro to, aby ta akce vynesla co nejvíc peněz, protože už je to nezrušitelné, jede to jak Titanic k ledovci. A těmito protesty si nepomůže v Brazílii nikdo. Místo protestů, si mají protestanti na těch náměstích postavit stánky a prodávat suvenýry, získali by pro sebe rozhodně víc, než když budou čekat na to, že jim vláda přidá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je ještě čeká Olympiáda, takže i vzhledem k ní to má význam...

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Olympiáda je už za dva roky. Tak jakej význam?

Reagovat
smazaný uživatel

S tím jejich tempem jim tam určitě ještě všechno nestojí a leccos se dá zastavit, v něčem ušetřit a tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty protesty nezačali teď

Reagovat
smazaný uživatel

shoda prisudku s podmetem

Reagovat
Pokahontas

Má to smysl hlavně z dlouhodobého hlediska,dát najevo,že se nesmí přehlížet hlas veřejnosti v tom,co je vlastně veřejný zájem a který z nich je prioritnější.A že podobné vysokonákladové projekty(zdaleka nejen MS apod.) by neměly být realizovány bez výslovného souhlasu veřejnosti,vyjádřeného nejlépe v referendu.

Pokud by se tento princip podařilo prosadit,zabránilo by se dlouhodobě obrovskému plýtvání veřejných prostředků,což by byl makronásobně větší přínos než pobytová taxa a daň z útraty od pár tisíc těch z potenciálních útlocitných návštěvníků jednorázové akce,které by mohly odradit protesty...

Reagovat
Atlético de Madrid

Tohle MS je ekonomicky hrozná blbost. Brazílie je emerging country, která má hromadu problémů uplně jinde. Ještěbby se dalo to MS, ale za dva roky je čeká Olympiáda a za pět let Copa América. Sportovně to bude rozhodně úžasný a atmosféra nezapomenutelná. Jen byl nesmysl to pořádat, když je hromada organizačních problémů a ty prachy by byly potřeba uplně někde jinde...

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílie právě ekonomicky dost skvétá.. Problémový jsou hlavně favely, kde se pořád nedaří lidem zajistit alespoň průměrný sociální jistoty.. (zdravotnictví, policie.. v podstatě nic) jenže i na to se dává spoustu peněz. Brazílie se nesmí zaměřovat ale jen na jednu stránku věci, Brazílie potřebovala vylepšit infrastrukturu a ještě víc podpořit cestovní ruch. Na infrastrukturu dostali ohromný dotace a jak víc podpořit cestovní ruch v Brazílii, než uspořádaním fotbalovýho šampionátu? Já si myslim, že u nich to není Bémovství jako u nás, oni to mají dlouhodobě dobře promyšlený.. Protestují v podstatě hlavně lidi z favel..

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak přístup ke zdravotnictví a školství je tam pořád na dost špatný úrovni. Ona ta zdravotní péče zdarma se zdá super, ale neni tak super, když máš málo léků, eoktoeů i zdravotnickejch zařízení. Kvalita vzdělání taky potřebuje vylepšit, oni maj celkově i málo kvalifikovanejch vysokoškoláků. Stejně tak maj hrozně málo imigrantů k počtu obyvatel. Brazílue hlavně potřebuje přilákat investory a zahraniční pracovníky, k čemuž by jim dobrý MS rozhodně pomohlo. Na tohle MS se ale valí problémy, od nedostatečný kapacity letišť, silnic, stávek dělníků, nedodělaný stadiony....to neni moc dobrá reklama. A Brauílie neni jen Rio, Sao Paulo a favely. Na venkově je ta infrastruktura uplně strašná, těch 20 milionů lidí v Amazonskym pralese je tam mnohdy uplně odřízlejch

Reagovat
smazaný uživatel

Právě na infrastrukturu dostali ohromný dotace. Tímhle oni to řeší, snaží se ty peníze nějak získat místo zadlužování. Zdravotnictví a školství se snaží taky řešit, jenže to není tak snadný problém.. Nepůjde to vyřešit hned, jak si protestující myslejí.. Brazílie je velká jako Evropa, Sao Paulo je daleko větší, než ty největší města v EU.. A to tam mají ještě Rio. Zas ale se nemůžou zastavit nad jedním problémem a ostatní nijak neřešit. Pokud chceš něco zafinancovat, potřebuješ peníze. Pokud budeš jen strádat nad problémem, nic nevyřešíš..

Reagovat
Atlético de Madrid

No jo, jenže kdyby se ty peníze raději investovaly do těch odvětcí místo do MS... Brazílii se zpomalil hospodářskej růst, roste veřejnej dluh a rating klesá. Takhle si musí půjčovat stále více peněz za velkej úrok, aby zvládla vůbec hradit všechny výdaje. A teď k tomu MS. A to fakt ziskový nebude... Jeho jediná naděje je v pozitivní reklamě a zatim to vypadá, že jediná naděje na pozitivní reklamu bude kvalitní fotbal.

Reagovat
Atlético de Madrid

* roste státní a veřejnej dluh

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ve fáze investic.. Bez větších investic těžko bude takový kolos finančně růst. Do těch odvětvích se pořád dává šílený množství peněz, to je třeba říct. Ono to ale nebude jen financema..

Reagovat
Atlético de Madrid

No dává, ale nedává se dost...

Reagovat
smazaný uživatel

Zahraniční investoři ještě nikdy nikoho nevytrhli. Hledají totiž jen daňové úlevy a levnou pracovní sílu. V okamžiku kdy jedno nebo druhé pomine odcházejí, a bilance bývá pro stát jen málokdy příznivá. Důležité je mít takové zákony, že domácím firmám udělám podmínky na to, aby alespoň v daném regionu byly konkurenceschopné a zbývaly jim peníze na rozvoj a investice.

A tu poznámku o imigrantech nechápu, protože čím víc imigrantů v zemi, tím vetší nezaměstnanost pro místní občany a víc sociálního napětí. Boháči totiž neemigrují, emigrují výhradně chudáci, kteří si myslí, že někde je tráva zelenější a jinde se budou mít lépe, místo aby se ve své zemi snažili něco změnit k lepšímu.

Reagovat
Atlético de Madrid

Investori muzou prinest pracovni mista a odvadet v ty zemi dane.... Vetsinou zamestnaj kvalifikovany i nekvalifikovany lidi. Pro domaci firmy se samozrejme taky musi vytvorit prostredi. Brazilie ma nejslozitejsi danovej system na svete, je tam extremni byrokracie a korupce.

Co se tyka imigrantu. Hovorim hlavne o vzdelanejch lidech hledajicich pracovni uplatneni. Brazilie produkuje malo odboeniku, coz musiresit zlepsenim vzdelani, ale klidne i lakanim imigrantu. L

Reagovat
smazaný uživatel

Proč lidem z favel nedají zdravotnictví a vzdělání zadarmo?! Vždyť je / byla by to nejlepší investice pro stát, jakou jsi jen lze představit.../jistě, nikoli v hlavě liberálních sprosťáků vystudovaných v USA/.

Reagovat
Atlético de Madrid

Brazílie je stejně jako celá Jižní Amerika hodně sociálně orientovaná, a tak věří, že by každej měl mít právo na zdravotní péči zdarma. Maj to dokonce v ústavě. Samozřejmě tam fungujou i soukromý firmy a pojišťovny. Kdo na to má peníze, platí si pojistku. To se ale týká asi jen 30% Brazilců, ten zbytek je odkázanej na to státní zdravotnictví. Byť marty o něco výš píše, že se do toho lejou mraky peněz, neni to pravda. Celkem je to okolo 500 USD na obyvatele. Je to teda mnohem lepší než v Číně nebo Indii, ale pořád je to někde v polovině všech zemí světa. Pro srovnání, vyspělý země západní Evropy dávaj přes 3000 USD na obyvatele, USA dokonce přes 4000 USD. Větší zapojení soukromýho sektoru neni možný prostě proto, že ta sociální stránka věci je v Brazílii ohromná. S rostoucí střední třídou ovšem roste počet lidí, kteří si mohou dovolit tu pojistku a tím pádem taky trochu ulevují brazilskýmu rozpočtu. Pořád si ale myslim, že do toho veřejnýho zdravotnictví by měli nalejt třeba ty prachy, který nalili do MS...

Reagovat
smazaný uživatel

Prachy by byly třeba někde jinde, ale ti, kteří o tom rozhodují, nemusí vyžít s pár tisíci měsíčně, takže jim je to u prdele. Nemusí řešit nějaké špatné podmínky, když děti si žijí v luxusu, jsou na prestižních školách...okolní svět asi žije v tom, že tam je fotbal náboženství, ale musí jim stačit, když slyší, že nebýt fotbalu, ti lidi by byli jinak na ulici. Teď jsou z nich milionáři. Je to nepoměr, ale svět je na hlavu v xxx mnoha dalších věcech. Nemá cenu to řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych se optat někoho informovanějšího. Jak velký byli v Brazílii protesty proti MS a 2 roky potom OH když se podávali přihlášky? Tyhle protesty teď můžou mít politický dopad, ale nic neodvrátí, ty prachy jim už nevrátí. Ty lidi už při podávání přihlášek nevěděli, že to bude stát prachy? Vím o velkých protestech před rokem ale i to bylo pozdě. Větší odpor lidí, když se rozhodovalo o tom, že se budou ucházet o pořadatelství, mohl něco změnit. A vzhledem k OH už je taky pozdě.

Reagovat
smazaný uživatel

To se vrátí na dresech

Reagovat
smazaný uživatel

Nj Brazílie to bude muset celé MS vyhrát aby uklidnila ty stávkující davy

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to, že Vám nic nedáváme, milí nezaměstnaní a sociálně inkluováni?!

Přece bezplatně v TV na raňajky, oběd i k večeři dostanete koukání na kopanou!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele