Brazilci ukončili sérii porážek, Uruguayci se loučili se Suárezem

07.09., 09:21
Aktuality
Luis Suárez (© AFP)

Brazílie se v kvalifikaci o postup na mistrovství světa dočkali po třech porážkách vítězství. V pátečním domácím duelu v Curitibě před 40.500 diváků udolali gólem Rodryga Ekvádor 1:0. Teprve třetí výhra v sedmém kole kvalifikačních bojů jihoamerické zóny CONMEBOL je vynesla na čtvrté místo v tabulce s tříbodovou ztrátou na Kolumbii, která jen remizovala v Peru 1:1. O další bod víc má Uruguay, v jejímž dresu se rozloučil s reprezentační kariérou Luis Suárez při domácím bezbrankovém utkání s Paraguayí. Argentina po čtvrteční výhře 3:0 nad Chile vede pořadí už se čtyřbodovým náskokem.

Brazilci v kvalifikaci čekali na výhru čtyři zápasy a ani tentokrát nijak nedominovali. Tříbodový zisk jim ve 30. minutě zajistil útočník Realu Madrid Rodrygo střelou zpoza vápna, která skončila v brance po odrazu o tyč. Jeho trefa pokazila debut argentinského trenéra Ekvádoru Sebastiána Becacceceho.

Suárez v Montevideu usiloval o úspěšnou rozlučku s národním týmem, ale ve 143. startu v uruguayském dresu to nakonec nebyl vítězný konec. Na stadionu Centenario s 60.235 diváky měl sedmatřicetiletý "El Pistolero" v 19. minutě blízko k jubilejnímu 70. reprezentačnímu gólu, ale jeho akrobatické zakončení skončilo na tyči. Historicky nejlepší uruguayský střelec se s "La Celeste" rozloučil po 17 letech.

Kolumbii zařídil alespoň bod na hřišti posledního týmu tabulky Peru liverpoolský útočník Luiz Díaz osm minut před koncem. Finalisté nedávné Copy América prohrávali od 68. minuty po trefě obránce Alexandera Callense.

Z desetičlenné skupiny postoupí na šampionát, který v roce 2026 budou hostit USA, Mexiko a Kanada, přímo šest týmů. Sedmý celek se utká o účast v mezikontinentálním play off.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Argentina
7
6
0
1
11 : 2
18
2
Uruguay
7
4
2
1
13 : 5
14
3
Kolumbie
7
3
4
0
7 : 4
13
4
Brazílie
7
3
1
3
9 : 7
10
5
Venezuela
7
2
3
2
6 : 7
9
6
Ekvádor
7
3
2
2
5 : 4
8
7
Paraguay
7
1
3
3
1 : 3
6
8
Bolívie
7
2
0
5
8 : 14
6
9
Chile
7
1
2
4
3 : 10
5
10
Peru
7
0
3
4
2 : 9
3

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

Paraguayské skóre 1:3 po 7 zápasech je fakt top Jinak Brazílie se k té výhře strašně protrápila. Kvůli kvalitě streamu doteď nevím, jestli ta Rodrygova střela byla tak chytrá, jestli byla tečovaná nebo jestli je Galíndez prostě fakt tak špatný brankář jak skoro pokaždé vypadá. Jestli se nechce Brazílie rovnat s týmy na úrovni Ekvádoru, tak musí pořádně zabrat. Jo a Vinícius je šašek. O jeho výkonu nejlíp svědčí to, že hráčem zápasu na straně Ekvádoru byl zvolen průměrný střední záložník brazilské ligy, který hrál pravého beka z nouze, protože tam na ten post po zraněních nikdo nezbyl. Namazal si favorita na Zlatý míč na chleba.

Reagovat
ignor24

Reagovat
Kily8

Nechápem tohoto trénera. Brazília má možno 50 hráčov, ktorí môžu hrať, ale tento šašek trvale ignoruje hráčov s hodnotou 50-80 miliónov a stavia tam vyslúžilých skrachovancov ZA ZENITOM s Brazílskej ligy. Martinelli, Joellington, Bremmer, Raphinha, Yan Couto, Douglas Luiz.... a dáva tam no teraz nastúpil Lucas Moura(on ešte fakt žije?) a ďalších hráčov z hodnotou okolo 2 mil., čo v Európe skrachovali... Paqueta je dlhodobo v Brazílskom drese najlepší, až by som povedal, že nenahraditeľný. Jeho prihrávky-chuťovky, ako pri góle Rodryga- mňamky. Vždy bol výborný v spolupráci s Neymarom napr. Rád by som ho videl v TOP klube, jeho výkon rastie kvalitou spoluhráčov. Rodrygo klasicky lepší v repre, ako Vini, ale je to aj tým, že Viniho zdvojujú, sústredia sa na neho a ďalší majú potom viac priestoru. Lavý obranca, trvalo veľká slabina, pri tomto trénerovi, dáva tam vyslúžilcov.

Reagovat
eder

Já naopak tomuto trenérovi Kanárků velmi fandím. S jeho perspektivou se brzy dočkáme šance ještě vidět naživo velikány jako Ronaldinho, Roberto Carlos apod.

Reagovat
eder

Je smutné, že už neuvidíme El Pistolera řádit v dresu Los Charrúas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele