Braga už po prvním kole propustila trenéra, týmu se opět ujme Carvalhal

13.08., 11:00
Aktuality
Carlos Carvalhal (© AFP)

Nový ročník portugalské nejvyšší soutěže včera uzavřel první kolo a ještě před jeho dohráním došlo k první trenérské změně. Rošáda se překvapivě týká jednoho z předních klubů, sáhlo k ní vedení Bragy.

Braga zahájila sezonu v předkole Evropské ligy a na úvod si poradila s izraelským Maccabi Petach-Tikva, třetí předkolo rozehrála domácí remízou se švýcarským Servette (0:0) a nerozhodný výsledek se zrodil rovněž v nedělním souboji s Estrelou Amadora (1:1).

Dvě remízy stačily ke ztrátě trpělivosti a z toho plynoucímu propuštění Daniela Sousy. Devětatřicetiletý kouč měl podle tisku rovněž neshody s vedením a nelíbilo se mu, že někteří jeho nadřízení zasahovali do trenérových rozhodnutí. Vedení něco takového rychle popřelo, po několika hodinách pak ohlásilo návrat Carlose Carvalhala.

"Carlos Carvalhal se vrací domů a je novým trenérem prvního týmu SC Braga, smlouvu podepsal na dvě sezony. Součástí jeho technického týmu budou João Mário, João Meireles, Filipe Antunes, Tiago Pires, Eduardo Carvalho a Orlando Silva," oznámil portugalský klub v oficiálním prohlášení.

58letý Carvalhal je rodákem z Bragy a na její lavičce v minulosti seděl ve 117 zápasech. Vedle toho pracoval i pro lisabonský Sporting, Besiktas, Sheffield Wednesday, Swansea, Rio Ave nebo Celtu Vigo, do letošního února trénoval Olympiakos Pireus.

Autor: Tomáš Pavlík / scbraga.pt

Komentáře (4)

Přidat komentář
Han střelil první

Aneb jak špatné vedení naprosto rozkládá potenciál skvělého týmu.

Reagovat
FC Porto FC

Zajímavý tah

Reagovat
Zelmondo

Braga Calcio

Reagovat
Sigma Olomouc

Jak to je s Horníčkem? Je tam teď dvojka?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele