Bologna má náhradu za Zirkzeeho, z Toulouse koupila Dallingu

23.07., 18:44
Aktuality
Thijs Dallinga (© AFP)

Joshua Zirkzee nedávno přestoupil do Manchesteru United a fanoušci Boloni vědí, kdo by měl převzít střeleckou taktovku účastníka Ligy mistrů. Nejnovější posilou se dnes stal Thijs Dallinga.

23letý nizozemský útočník přišel z francouzského Toulouse, které dostane odstupné patnáct milionů eur. Fotbalista se včera podrobil zdravotní prohlídce, dnes byly vyřešeny poslední formality a především také podepsána pětiletá smlouva, Dallinga si ročně vydělá 1,6 milionu eur.

Dallinga za sebou má působení v Groningenu nebo Excelsioru a na Apeninský poloostrov přichází s vizitkou spolehlivého střelce. Za Toulouse se během dvou sezon trefil 37x, v ročníku 2021/2022 pomohl Excelsioru k postupu do nizozemské nejvyšší soutěže dokonce 36 přesnými zásahy.

Bolognu po loňské úspěšné sezoně opustil trenér Thiago Motta (Juventus) a do Manchesteru United přestoupil Joshua Zirkzee. Pestřejší je výčet nových tváří, vedle Dallingy se o místo v sestavě budou prát také Nicolò Cambiaghi, Emil Holm, Remo Freuler, Jens Odgaard a Juan Miranda.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (77)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Solidní náhrada za Zikrzeeho.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Kucka

Reagovat
Raffaello

Celkově se mi příchody Bologni líbí. Teď co s tím Italiano vymyslí a jak se bude prezentovat v Evropě.

A jen tak mimochodem, kolikátý hráč z Ligue 1 už to v tomto mercatu je, který přišel do Serie A? Slušná invaze.

Reagovat
Seydou Doumbia

posraná SA z hlavy dalinga, le fee, thuram? respektive kdo nemá na ef článek = nešel tam

Reagovat
Raffaello

Do konce týdne si budeš moct přidat Todiba.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak lepší než posraný west ham to je pravda

Reagovat
Seydou Doumbia

vyjímečně je pro mě řadový anglický celek horší než jvue tak si toho važ ale whu nemám rád, víc mu věřím do stylu juve

Reagovat
Raffaello

Juvemercato - sorry, naseru se s tím sem, v příštích dnech to začne kulminovat

Fabrizio Romano píše, že do hry o Huijsena se vložil Bournemouth. Tím pádem Stuttgart dostal sakra konkurenci, protože hráč určitě bude preferovat Premier League před Bundesligou a hlavně anglické kluby, ať už jsou sebemenší, dokáží platit na dřevo, oproti zbytku Evropy. Bournemouth na přestup hodně tlačí.

V návaznosti na Huijsena by Todibo měl být o to rychleji vyřízený. Osobní tip, nejpozději v pátek bude dohoda Juve s Nice podepsaná.

CdS píše, že Soulého postoj je jasný. Buď Řím, nebo zůstane v Juve. Giuntoli je trošku v nesnázích, protože doufal, že bude moct Řím tlačit zájmem jiných klubů, ale když Soulé jinam nechce, tak je trošku nahraný. Navíc Leicester prý taky nechce jít na 30. Řím nechce dát v úhrnu víc než 28 a Juve chce v úhrnu 35. Zásadních je garantovaných 30m. Podle CdS to byla poslední nabídka Říma.

Vedle toho GdS píše, že od Říma jde za Soulého o nabídku 25+4 a aby se vše pohnulo, můžou hrát roli navíc procenta z dalšího prodeje, takže 25 teď, 4 po sezóně a při prodeji výrazné procento pro Juve. Rozhodujících má být následujících 48 hodin. Pro Soulého je v Římě 5letá smlouva s 2,5m ročně.

Giuntolimu údajně hodil klacky pod nohy i Chiesa. Juve a Řím údajně bylo domluvené na 20+5. Ale hráč si chtěl vzít čas na rozmyšlenou, což zase mělo údajně popudit De Rossiho. Takže z toho důvodu se Řím víc upnul k Soulému. Dobrá kovbojka.

Zatímco se řeší prodeje, u Todiba se čeká na dohodu mezi kluby a Atalanta posílá do Turína jasný vzkaz "show me the money", řeší se předběžně křídla jako náhrady za Soulého a Chiesu. Tři jasné cíle - Adeyemi (BVB) a Galeno s Conceicaem (Porto). Ani jednoho si Juve nemůže dovolit a ve všech případech by muselo jít o hostování s opcí. U Adeyemiho a Galena půjde v úhrnu o částku kolem 40m za každého, u Conceicaa by byla cena nižší (25-30).

Do toho má Juventus oznámit partnerstvím s Prime. A ještě než odstartuje liga, bude představený nový generální partner na dresech, kterým je údajně nějaká americká společnost. Spekulace jsou hodně bohaté, když vše začalo tím, že Elon Musk měl v minulosti říct, že Johnu Elkannovi vděčí za mnohé a že mu hodně pomohl, když na tom nebyl dobře. Takže už to lítá - Tesla, SpaceX, atp. Navíc se mluví i o Amazonu. Spekulace neznají mezí. Ale logicky klub nechce cokoliv ani naznačit, dokud neuzavře zásadní příchody (Todibo, Koopmeiners) a zásadní odchody (Huijsen, Soulé, Chiesa), aby neukázal, od koho bude mít kolik peněz.

Reagovat
DelPiero137

Mozeme si dovolit ponechat Souleho a pustit Chiesu? Aspon jedno kvalitne kridlo overene ligou by sme si mali nechat. Fedeho spravanie (aspon co sa dostava ku mne) sa mi moc nepozdava a rozchod by bol idealny.

Reagovat
Raffaello

Už je asi hotovo. Soulé půjde do Říma. Guintoli potřebuje peníze, takže nakonec udělá ústupek. Chiesa trénuje v klubu, zatímco ostatní jsou v Německu. O jeho budoucnosti se rozhodne až se vrátí tým domů. Vše rozsekne rozhovor s Mottou.

Reagovat
Raffaello

Giuntoli už je v nesnázích, musí. Ale zjevně se mu podaří i Huijsen, tak nad těmi "pár miliony" zavírá oči. Musí pak vynést odpadky z USA, Polska, Srbska a pár dalších pytlů.

Fabrizio Romano

More on Matias Soulé to AS Roma.

There’s no distance, agreement in place just being completed on formal details with Juventus — as revealed tonight.

◉ €26m fixed fee.

◉ €2m easy add-ons.

◉ €2m difficult add-ons.

◉ 10% future sale percentage.

Here we go, soon.

Reagovat
danko10

Haha.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Nuno čomes

Už skálopevně neplatí, že Soule nepřijde, jak jsi psal pod Osimhenem?

Reagovat
10

pokud by to znamenalo, že zůstane Fedex, tak ok...pokud mají odejít oba, tak to moc smysl nedává

Reagovat
Raffaello

Bez Soulého máš na křídla tři použitelné hráče - vlevo Yildiz, vpravo Chiesa, Weah.

S Chiesou nikdo zatím nemluvil. Jen přijel do Coverciana a trénuje sám. Motta s ním má mluvit až po návratu z Německa. Příští týden se má rozhodnout, jestli Chiesa zůstane a za jakých podmínek, nebo jestli ho prodají (nově se zmiňuje Tottenham). Původně měl odejít Chiesa, ale jeho "teď mám dovolenou a svatbu a řešit to nechci" prostě všechny jen nasralo, od Říma přes Giuntoliho a spol. On je důvodem, proč je teď Soulé na odchodu.

Reagovat
10

Fakt věříš tomu, že s ním nikdo nemluvil?

Giunto moc nepouští, já osobně beru všechno ohledně Chiesy jen jako prázdný výstřely z hovna, zvlášť tyhle bulvární štěky, který k němu média píšou.

Reagovat
Raffaello

Nevěřím, že s ním mluvil Motta, což je zásadní. Pochybuju, že by s ním cokoliv konkrétního řešili po telefonu. A nejdůležitější je, aby měl chuť zapadnout do týmu. Vloni hrál za tým Chiesa FC. Pokud by mu doteklo, že se chová jako chuj, tak podepíše roční prodloužení do 6/2026 za 5m ročně a v nové sezóně pod Mottou dokáže, že není sráč a vykope si nové dlouhodobé prodloužení s odpovídající odměnou. Výkonnostně je zkrátka těžce za očekáváním a to on nereflektuje. Čeká ho životní sezóna, která rozhodne o tom, jestli bude "věčným talentem", nebo se to překlopí v úspěšnou kariéru.

Reagovat
10

nevím, jestli mu volal, jaký jsou s ním plány...to jsou na mě takový Fabulace Jana Špačka, do toho bych se nepouštěl

s tou druhou částí souhlasím, pokud zůstane, tak už žádný výmluvy neexistují, protože bude hrát na své pozici, v dobrém systému, s lepší zálohou, bude mít přípravu atd.

Reagovat
Raffaello

Fabulace Jana Špačka mám rád, na toho mi nesahej.

Reagovat
10

Reagovat
Katepal

Chiesa bude mít problém v komunikaci s realizákem nebo kvůli slabého zdraví, asi proto se ho chtějí zbavit.

Reagovat
Raffaello

Fabrizio Romano

Huijsen to Bournemouth, here we go! Dean Huijsen to Bournemouth is a done deal!

A verbal agreement is in place for an €18 million transfer plus a sell-on clause for Juventus.

Huijsen has agreed to a long-term deal with AFC Bournemouth, with medical tests to follow.

Juventus plans to bid for Jean-Clair Todibo as soon as the Huijsen deal is finalized.

Reagovat
10

Reagovat
Raffaello

Řekl bych, že zavládla panika ve světle získání Koopmeinerse. Takže se snaží urvat jakékoliv peníze teď, aby ho dohodli a peníze, které budou po dealu s Atalantou v mínusu, už dorazí Ruganim/Milikem/atp.

Reagovat
10

Celý špatně, když už, tak Huijsen měl jít za 25-30m, o kterých se celou dobu psalo...nakonec jde do tragickýho Bournemouthu za 15+4?

Koop je super, ale to načasování je nejhorší možné, jeho valuace je úplně na vrcholu, jde z Atalanty, to je přestup a la Paratici, od Giuntoliho bych čekal trošku kreativity. Hlavně teda máme v kádru Locu, Mirettiho a Fagioliho, k nim dobře vypadá Adzić. To bych radši investoval na křídlo, nebo do pravýho beka.

Reagovat
danko10

Toto je neskutočný bizár aj z pohľadu Ríma. Aj napriek určitým rezervám tento ukázal viac kvality, než všetci naši stopéri, s výnimkou Manciniho, dokopy.

A hente sňatkový podvodník si kúpi tretiu iteráciu Dybalu za 30...

Reagovat
10

Taky tomu nerozumím. Ani Huijsenovi, ani mercatu a směřování AS...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Soule je Flaco

Reagovat
Raffaello

Ta částka je děs.

Koopa chce hlavně Motta, tvoří osu: DiGre - Bremer, Todibo - Luiz, Thuram- Koop- Dušan. kolem nich to poskládají.

Miretti podle mě nakonec nezůstane a pošlou ho hostovat, tuším že se skloňovalo Como, že má zájem. Naopak Adzič zůstane v A týmu a do NextGen ho ani nepoženou. Caviglia má nabídku z Benátek, tam dost možná vydolují něco do 10m na přestup.

Křídlo stejně přijde. Minimálně jeden z těch dvou z Porta, ne-li oba. Za Adeyemiho chce BVB 45-50. Radši bych vsadil na kluky z Porta, přestože mám Adeyemiho rád. Další, co má talent, ale nemá hlavu.

Jinak když vidím, jak jim na trénincích nakládají, tak nakonec každý hráč, který zůstane, bude dobrý.

Reagovat
10

Přijde ti, že jim nakládají? Z těch ofiko videí? Já mám z toho nasazení hráčů právě dost opačný pocit.

Koukni na Neapol, jak ty hráči vypadají po tréninku

Reagovat
Raffaello

Fagioli dneska vypadal, že pro něj přijede rychlá, jak byl vyřízený z běhání na dráze.

Neapol má Conteho realizák, to je jiná váhová kategorie.

Reagovat
Truffaldino

Proč zrovna Pintovi a ještě tak lacino ...

Reagovat
stuff

pici, najprv som cital, ze buyback clause, ta si hvarim, ze nakonec ne zle. Ale bazmeg, takto uplne nafigu

Reagovat
SunFells
Reagovat
Largo

Reagovat
Raffaello

Fiorentina are finalizing a deal to sign Andrea Colpani from Monza

They’ll pay around €16M.

Via Alfredo Pedulla

Dobrá náhrada za Castrovilliho Teď pěkně prosím ještě z Juve dotáhnout McKennieho, o kterém se píše, díky

Reagovat
Raffaello

Viola se zajímá nejen o McKenniho ale i o Ruganiho.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Fajny deal pro Violu.

Reagovat
Raffaello

Fabrizio Romano

Artem Dovbyk gives initial green light to AS Roma project, open to joining the club.

Negotiations with Atlético Madrid still at same point... while Roma have been pushing today with Daniele De Rossi, crucial.

AS Roma will follow up with an official bid to Girona.

Girona chce 40, ale Řím to asi bude chtít uhrát na 30-35. Ale "nemají peníze". Ty voe, kdyby radši za těch 60 (Soulé+Dovbyk) pořídili někoho kvalitního do středu hřiště a stopera. Sledovat Paulita a teď i Soulého bude trápení s Cristantem, Paredesem a spol. v zádech.

Reagovat
danko10

Zaloznik sa bude losovat zaciatkom augusta z parizskej lavicky. To je uz tradicia.

Inak mas pravdu. Okrem tej zalohy by som este podotkol, ze Rim nema praveho obrancu, ani lave kridlo. A o stoperoch som uz nieco napisal vcera.

Reagovat
Maritazzi

No ono je bohužel podle mě evidentní, že levý křídlo bude ElSha / Pelle, kterej sice aspoň zmizí ze zálohy, ale určitě to neodpovídá moc tomu běhavýmu fotbalu, kterej máme hrát. Zalewski asi na prodej. Pravýho obránce bych tipnul, že musí přijít ten z Almerie, protože je potřeba zvednout výškovej průměr. Stopera taky čekám někoho 19 letýho z Francie, tam by se snad trefit mohl.

Reagovat
danko10

Ja teraz poviem niečo, čo budem asi ľutovať, ale keď sa kukám na na tú zálohu, asi by som sa nehneval, keby Ghisolfi na konci prestupáku ponúkol klasický ročný kontrakt Rabiotovi, až jeho mama zistí, že ho vo veľkých kluboch moc nechcú. Zúfale túžim po komkoľvek, kto sa vie rozbehnúť s loptou.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pubill je v pohodě. Lepší než Bellanova nebo jiný výstřelek.

Ale Guela Doue za 6,5, toho je škoda. Budou v tom ale nějaké čachry Chelsea.

Na stopera ten kluk z Toulouse, třeba se teď ukáže v přáteláku a vezmeme ho. Může klidně posadit Manciniho, pokud nebude dávat vysokou obrannou linii.

Reagovat
Emmett Brown

Bojím sa, že príde na záver leta nejaký Soler za 10 a k nemu ešte nebodaj Rabiot.

Reagovat
Truffaldino

Stoper úplně nehoří, on i Dean přestal hrávat po tom, co si odbyl těch deset zápasů a získala se na něj sleva. Uvidí se podle stavu Smallinga a třeba se dohodne zase nějaká směšná hostovačka.

K Dovbykovi se mi ani nechce vyjadřovat, jedno jméno ze Španělska horší než druhé. Vyhozený peníze a zaflákaný rozpočet na dalších pět let. Dost možná to ale bude stále záviset na Tammym a jeho prodeji.

Soulé bude fajn, konečně mladý dobrý hráč, co k nám chce. Za ty poslední roky je člověk rád, že k nám vůbec někdo takový přijde, co na tom, že se postově překrývá s dalšimi třemi hráči.

Jestli Rabiot posadí Cristanteho, tak ať si ho Danko na ten rok klidně přivede.

Reagovat
Emmett Brown

Tretieho stopéra by som spravil z Cristanteho, kvalitu na to má a odstrániš ho zo zálohy, tzv. dve muchy jednou ranou.

Reagovat
Pozor skluz!!!

On má na zálohu hodně málo a na stopera ještě méně

Stoper může být pomalý, nemusí být ani silný, ale musí vidět prostor, trochu předvídat a hrát pozičně. Bryanek nemá ani jedno. A bohužel ani Mancini. On má sice mraky soubojů, ale jen když do něho ten souboj "narazí".

Radši ať hraje mostrum Golič.

Reagovat
Emmett Brown

Inak Dovbyk mi príde lepšie meno ako En-Nesyri alebo hlavne Sorloth a Mateta čo sa spomínajú tiež. S veľkou nadsázkou by som povedal, že taký Belotti čo dáva góly. Maximálne ten David je v mojich očiach mierne vyššie, ale neviem či by chcel ísť do AS.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Sorloth je lepší do mezihry, Dovbyk je fakt jen do vápna. Ale zase těch 108 minut na gól, když udrží, jsme v pohodě. Španělsko není Itálie, ale ten rozdíl už není takový, hodně se přeceňuje taktická stránka a kvalita obran v Serii. Už to není co bývalo.

Nicméně oba měli ujetou sezonu, kterou nemusí zopakovat.

Davidův agent chce 10 mega jen pro sebe a píše se pro hráče 5 čistého, má ale potenciál na 50m prodej.. Dovbyk dojde za 3,5 ročně a i když ho nikdy neprodáme za více než 15, počítá se amortizace.

Všichni si představujeme jiné varianty, ale trh je trh, rozhoduje Ghisolfi+Dani+Friedkini a jsou to jejich prachy. Všichni jsme chytří, ale tak to nefunguje.

Reagovat
Truffaldino

Mluví se o platu 3.5m, to je strašně moc, v hrubém bude stát více než Abraham. Jenže Tammy je Anglán, co přicházel v poměrně mladém věku s vizí dalšího prodeje, který se nakonec nekonal vinou zranění.

V Itálii se hlavně prosazují herní/silové devítky, AS má problém s vytvářením si šancí, na EURU se mi Dovbyk v kombinaci vůbec nelíbil, po herní stránce mu nevěřím a pokud nezopakuje čísla, tak to bude obrovský průšvih.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ty peníze jsme vždycky měli, ale skrz FFP a kádr bez hodnoty to prostě nešlo utrácet.

Stejně musí ještě přijít DM a Le Fée bude hrát hodně. Ještě můžeme pořád prodat Boueho a mněkdo přijde.

Reagovat
Raffaello

Příprava Juventus - Norimberk, kdyby náhodou někdo chtěl:

https://www.juventus.com/en/video/friendly-fc-nurnberg-juventus

Di Gregorio – Barbieri, Facundo Gonzalez, Tiago Djalò, Rouhi – Thuram, Locatelli – Comenencia, Miretti, Hasa – Sekulov

Reagovat
10

To je nuda

Reagovat
Raffaello

Souhlas. A to jsem viděl prvních 15 a posledních 5 minut první půle.

Reagovat
10

I kdybys viděl jen prostředních 5 minut, viděl bys všechno

Reagovat
Raffaello

Reagovat
10

Teď se těším na Adžiće

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Raffaello

Do druhé půle:

Perin - Savona, Gatti, Cabal, Cambiaso - Nicolusi, Fagioli - Weah, Adzič, Mbangula - Vlahovič (capitano)

Reagovat
10

secondo tempo už jiné tempo

Reagovat
Raffaello

Teď je daleko víc vidět už nějaký Mottův vliv. Boloňský rukopis je znatelný v pohybu středových hráčů a práce levé strany obrany. A možná to bude hodně odvážný, ale myslím si, že z Nica Caviglii může Motta udělat hráče jako Fergusona. A propo, Cambiaso je všude, jeho radius je neuvěřitelný, chtěl bych pak vidět heat mapu.

Reagovat
10

Z těch 4 italských cm mi přijde nejvíc o hovně Loca, na to jeho "dirigování" v chůzi, kdy pak pošle míč buď na tribunu, nebo na stopery, už mám dost alergii...Caviglia by ho IMHO nahradil bez problémů

Reagovat
Raffaello

Loca je na hřišti pořád stejně topornej, bude muset hodně makat, aby hrál

Reagovat
10

Nebo bude muset hodně makat Giuntoli já bych radši v týmu nechal Hanse, Fagia a Mirettiho

Reagovat
Raffaello

Nebo Ale aktuálně bych byl rád, kdyby se nejdřív podařilo vystřelit do pekel osinu McKennieho, když o něj jeví zájem Viola, resp. hlavně Palladino. Klidně v balíčku s Ruganim dohromady za 20m.

Reagovat
Raffaello

A Weah by mohl být dobrým křídlem z lavičky, dokáže jít 1 na 1, nebojí se toho, když nemusí mít úplně strach, že za ním už nikdo ze spoluhráčů není. Může být dobrou skrytou posilou, když hrál vloni de facto "mimo pozici".

Reagovat
10

u něj věřím, že mu Motta hodně prospěje...Saelemaekers pod ním hrál taky skvěle

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Raffaello

Gatti hodně špatný. Vzadu dost chyběl, a to se nepohyboval na nějakém velkém prostoru, aby se vracel z útoku do obrany. Fyzicky žádná sláva. Ze stoperů dneska dost možná "nejlepší" Facundo Gonzales. Na to, že frajeři bojují o třetí a čtvrtou pozici stoperů, tak žádná sláva.

Reagovat
10

to teda, tragédie...u Gattiho jsem doufal, že přijde nějakej Brentford a udělá 15m plusvalenzu, zatím to ale moc nevypadá

Reagovat
Raffaello

Kéž by. Raději bych si nechal Ruganiho než Gattiho.

Reagovat
10

jednoznačně...toho Rugu moc nechápu, zvlášť po nový smlouvě

Reagovat
Raffaello

Thiago Motta:

"We didn't manage to control the game. It was better in the second half, we could equalize but that's not an alibi. We must and can do better in general. It's good preparation. We can do better control the game, have the ball."

Motta on Soulé:

"He asked me not to play him today. I respected his decision."

Reagovat
Raffaello

Motta on Weah:

"I didn’t want to play him as a full-back today, but he’s a very open-minded guy. He can play on both wings and, why not, even as a striker. He gives us variety in our choices and I’m happy with what I saw from him today."

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele