Body a góly s takovou kvalitou přijdou, nepochybuje Ten Hag

Dnes, 16:44
Aktuality
Erik ten Hag (© AFP)

Manchester United zahájí ve středu večer tažení Evropskou ligou. Rudí ďáblové věří, že se jim v domácím duelu s nizozemským Twente podaří zapomenout na nepovedený vstup do sezony Premier League.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga živořili už v uplynulé sezoně. Osmá příčka v domácí soutěži pro ně byla nejhorší od roku 1990 a je tedy zapsaná jako nejslabší výsledek klubu v historii Premier League. Přesto nizozemský kouč uhájil svou pozici, za což vděčí především nečekanému triumfu ve finále FA Cupu nad Manchesterem City.

Zlepšení ale zatím nepřišlo ani v novém ročníku, ač United přes léto na přestupovém trhu hodně utráceli. V pěti dosavadních zápasech anglické nejvyšší soutěže získal tým jen sedm bodů a v tabulce je aktuálně mimo elitní desítku.

Chvíli to sice vypadalo, že se nadechuje k dobrým výkonům, díky kterým přišla vítězství 3:0 nad Southamptonem nebo triumf 7:0 v Ligovém poháru nad Barnsley. Jenže bezbranková remíza na hřišti Crystal Palace optimismus zase utlumila. Ten Hag však trvá na tom, že se jeho tým zlepšuje.

"Výkony jsou dobré, jen s výsledky nejsme spokojení. Jednu věc však za svá léta ve fotbale vím jistě: Jsme na dlouhé cestě, ale když budeme hrát s kvalitou, jakou nyní předvádíme, body a góly přijdou," vysvětloval nizozemský stratég po remíze v Selhurst Parku. "Teď pracujeme i na týmu, budujeme strukturu, chceme konzistenci výkonů. To nám pomůže vnést do hry rutinu a s ní se zase hraje lépe," dodal.

Co se evropských pohárů týče, Rudí ďáblové zažili loni v Lize mistrů katastrofu, v základní skupině skončili na posledním místě. Letos je čeká Evropská liga, tedy soutěž o level níž. Cokoli jiného než výhra nad Twente jen zvýší tlak na Ten Haga a jeho hráče.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (28)

Přidat komentář
Beči

No v posledních zápasech bylo určitě vidět nějaké zlepšení, ale Ten Hagovi stejně už nevěřím. Ačkoliv uznávám, že za minulou sezónu nemůže zdaleka jen on, tam se sešlo tolik toxických faktorů, že to ani klapnout nemohlo.

Reagovat
GrimeBaller98

To uz rikas 2 roky takovych penez utracenych za podprumerny hrace

Reagovat
kattos

Tam je prdel to jak se mu první sezona povedla.

Ale pak to prosral.

On je dobrý trenér, ale nemá čuch na ty správné koně

Reagovat
TenHagIN

Steve McLaren: "The first season at #mufc, to qualify for the Champions League and win the Carabao Cup, I thought from where we started was a huge achievement. In the second year, the only thing you can say was the injuries. We had too many. We never got that consistency." [@TeleFootball]

Steve McLaren: "Casemiro couldn’t believe the detail and the tactical knowledge that he [Ten Hag] had. He thought he had seen it all at Real Madrid." [@TeleFootball] #mufc

Steve McLaren on Ten Hag's way towards Cristiano Ronaldo: "I couldn’t fault his approach. He really handled it very well. I said at the time he was the right man to go in. That was shown in the way he handled [the departure of] Ronaldo. Ten Hag came in with set standards. Set rules. Set way of playing. And if you didn’t run, you didn’t play. He was rigid on that. Which the Dutch are. He knew that was what was needed. There could be no flexibility, no way the players could manoeuvre [out of that responsibility]."

"This is what you had to do, or you didn’t play. And he took on Ronaldo, and quite rightly. Other managers have tried to adapt. Erik didn’t feel it was necessary to do that. Rangnick had tried and it hadn’t quite worked out and Ole the same. So he [Ten Hag] stuck to his guns and developed other players." [@TeleFootball] #mufc

Reagovat
Whitemedia

Zbytečně dlouhý, prostě TenHagIN, práce mu jde od ruky a byla by škoda se ho zbavovat.

Reagovat
J0EL

Reagovat
celeb

nepovedal by som to lepsie. Nie vsetko sa mu podarilo, ale co sa tyka pripravy na dolezite zapasy, tak aj LFC aj City ukazal, ze ich vie prechcat s ovela horsim kadrom.

Reagovat
kattos

Zase porovnávat to s Ragnickem, kterej měl oproti Haagovi 10x těžší pozici je... nefér

Reagovat
pobody's nerfect

Je třeba začít myslet pozitivně. Například výsledek s Crystal palace je třeba brát jako zisk bodu a ne jako ztrátu dvou.

Reagovat
MoonKnight

Nejvíc přeceňovaný trenér co jsem kdy viděl. Svezl se pouze na tom, že chytl neskutečnou generaci Ajaxu.

Reagovat
pesky passer-by

Reagovat
kbtk23

Reagovat
LFCreds

Reagovat
Greaber

Reagovat
jenage

Reagovat
Csaplárova past

Jake maji vlastne United ambice? Penez utraci, jako by hrali o titul

Reagovat
MoonKnight

No tady na EF si mohl vidět, že United berou vítězství v FA Cupu jako historický úspěch. Takže jejich největší rivalové jsou Brighton a West Ham, pokud ETH skončí přes nimi, tak jsou všichni nadšený

Reagovat
Martin9719

Tak to by mě zajímalo kdo to bere jako historický úspěch.

Reagovat
Csaplárova past

Jen aby to letos nevyhral treba nekdo z Champu

Reagovat
Neutron

ty si tak neuveritelny vtipalek tvl

Reagovat
Salfovic

Bavit fotbalové fanoušky

Reagovat
Salfovic

re:

Reagovat
MoonKnight

Je pravda, že Manchester United jsou jako Miloš Zeman. Za žádné situace nepřestanou bavit lidi.

Reagovat
Miguel19

Aby ne, když Rashford is back

Reagovat
Igner Farnsworth

snad ho podrží

Reagovat
kattos

On je vlastně opak takový těch trenérů co to hodně jedou "na srdce" a tak. Jako Conte, Mourek atd.

Takticky atd věřím že bude výtečný, první sezona super.

Ale potom on prostě neumí vsadit na ty správné koně, Rashford, Antony, on i ten Onana se zatím nevyplatil.

Naopak trenéři kteří určitě takticky zaostávají a vlastně jsou často takový "dinosauři" budou na ty hráče mít lepší čuch a umět to lépe nahypovat.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Sandstorm

In Erik we trust

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele