Bilič: Peníze pro mě nehrají roli

07.09.2008, 21:18
Aktuality
Teprve 39letý trenér chorvatské reprezentace Slaven Bilič se nechal slyšet, že "fotbalové" peníze jej zas tolik nezajímají. Nejdůležitější na jeho práci jsou prý čest a úspěchy. Mimo to znovu potvrdil, že jej nabídka West Hamu momentálně nechává v klidu.

Chorvatsko v kvalifikaci na letošní Euro vyřadilo Anglii, nyní ve středu se s ní utká znovu v nové kvalifikaci o postup na MS. Na hřišti to budou vyrovnaní soupeři, proto bude srovnání platů jejich trenérů působit trochu komicky - zatímco Slaven Bilič vydělává 140 tisíc liber ročně, jeho protějšek Fabio Capello má tuto sumu za něco více než týden práce - pobírá roční plat šest miliónů liber.

Pro deník Mirror Bilič prozradil, že peníze pro něj nehrají roli. "Fotbal pro mě vždy znamenal víc, než jen cestu, jak vydělat peníze. Hlavně a především je to o cti a o úspěších. Když reprezentuji Chorvatsko, tak na peníze nikdy nemyslím. Vím, že je v chorvatském fotbale jen málo peněz, takže když porazíme Anglii, jeden z nejbohatších fotbalových národů, jsme na to ještě více pyšní," prohlásil Bilič.

I srovnání s platem Fabia Capella jej nechává klidným. "Vím, že chorvatský svaz má omezené prostředky a akceptuji to. Než jsem podepsal současnou smlouvu, bral jsem ještě mnohem méně a nevadilo mi to. Nejsem motivován penězi. Kolik vydělává Fabio Capello nebo manažeři v Premier League mě nezajímá," řekl dále trenér.

Anglickou Premier League by si mohl na vlastní kůži vyzkoušet, zájem o něj totiž má West Ham United, který hledá náhradu za Alana Curbishleyho. Ale pro Biliče to zatím není aktuální. "Vždy jsem říkal, že bych si trénování v Premier League jednou rád zkusil, ale teď se soustředím jen na kvalifikaci. Moc lidí na mě spoléhá, že dovedu Chorvatsko na mistrovství světa, takže nemůžu myslet na jinou práci nebo vydělávání více peněz," dodal.

Autor: Petr Starý / goal.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výborný kouč

Reagovat
smazaný uživatel

s dobrym přístupem

Reagovat
smazaný uživatel

moze byt vecsi protiklad nez on s domenechom?

Reagovat
smazaný uživatel

Anglii moc lidí nevěří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

po tom co předvedli s náma se nedivím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je frajer..Jinak ta čepice se k tomu obleku moc nehodí

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa velmi paci jeho pristup a ake muzastvo vybudoval... :

Reagovat
smazaný uživatel

přijde mi trochu typ straky - obrovský hecař. jsem zvědavý, jak se mu povede dlouhodobě.

Reagovat
smazaný uživatel

porovnavat primitiva straku s timto geniem smyslu fotbalu je opravdu na kulku, to se nezlob

Reagovat
smazaný uživatel

on ma vsetko to co by mal mat moderny trener.takticke myslenie,koncepciu,motivaciu,dobre vztahy s vedenim a najma s hracmi

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to skvělý hráč a má na to být ještě lepším trenérem. Libí se mi jak při zápase s týmem žije to je neuvěřitelné. PL mu přeju. Rááád bych ho viděl třebas u nás na old traford až odejde SAF do důchodu proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

po fergusonovi nastoupi keane to prece jasny

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš nebo doufáš

Reagovat
smazaný uživatel

Takovy typicky trenersky dite Vubec nezvlada emoce, casto pusobi tak, ze by nejradsi na hriste vybeh sam.... fakt je prdel se na nej divat, to samy, co driv Straka a mnoho dalsich. Kazdopadne v PL bych ho nesnes. Jen at prijde misto Anglicana Anglican.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas tyto typy trenérů dokáží vyburcovat hráče, třeba Stu "Psycho" Pearce se typickým příkladem takovéhoto trenéra, doteď má na nohách kolíkovky i štuplny, a když trénoval City, už to vypadalo, že se do tehdy děravé obrany vrátí...ale úspěchy nějaké má, kor teď s anglickou U21, kde, nevím proč, pořád nosí ty kopačky se štulpnama a přes to šusťákovku Já mám zas třena tyto typa trenérů radši, ale máš pravdu v tom, že by měl přijít Angličan nebo spíše prostě manažer z Ostrovů...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi to ty, Milane?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Bilic

Reagovat
smazaný uživatel

Tohohle chlapíka mám strašně rád. Je to velice emotivní kouč, který žije pro mužstvo, ačkoli na to možná nevypadá, je velmi inteligentní a vzdělaný (vystudovaný právník), na nic si nehraje, jako jeden z mála koučů poslouchá metal a tvrdý rock, zkrátka sympaťák... a navíc slaví s Chrovatskem úspěchy, pomohl by snad každému týmu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele