Biereth proměnil povedené hostování v přestup. Sturm Graz ho vykoupil z Arsenalu

08.07., 14:52
Aktuality

Jednadvacetiletý dánský útočník Mika Biereth se z Arsenalu natrvalo stěhuje do Sturmu Graz, kde v minulé sezoně hostoval. Rakouský celek za mládežnického dánského reprezentanta zaplatil 4,75 milionu eur, částka se může ještě navýšit o bonusy. Smlouvu mladík podepsal do roku 2028.

Sturm Graz v pondělí na sociálních sítích potvrdil, že z Arsenalu natrvalo přivedl forvarda Bieretha. O přesunu se spekulovalo od té doby, co mladému Dánovi skončilo roční hostování. Při něm stihl za celek ze Štýrského Hradce vstřelit v lize devět gólů v 22 zápasech, další čtyři připravil. Úspěšnou kampaň zaznamenal také v pohárové Evropě - v Konferenční lize dal při čtyřech startech tři branky.

"Myslím, že všichni viděli, jak dobře jsem se ve Sturmu cítil. Navíc se nám sportovně dařilo. Teď se těším na kvalifikaci o Ligu mistrů," uvedl Biereth po dotažení transferu a připomněl, že Sturm Graz v uplynulé sezoně získal jak domácí pohár, tak ligový titul. Součástí týmu byl i český brankář a host z Liverpoolu Vítězslav Jaroš.

Biereth kromě Arsenalu působil také v mládeži Fulhamu. Na hostováních si zahrál ještě za nizozemský Waalwijk a skotský Motherwell. V reprezentaci do 21 let zatím odehrál tři zápasy.

Autor: Vladislav Frk

Komentáře (4)

Přidat komentář
jsmolda

Škoda, měl dostat čuchnout. Horší než Nketiah nebude a toho jsme mohli zpeněžit za víc.

Reagovat
Kucka

To je jedna rovina, ale upřímně má za sebou jen jednu povedenou sezonu ve skotské / rakouské lize a ve 21 potřebuje dál hrát pravidelně a ne naskakovat v domácích pohárech na pár set minut za sezonu. Není vyloučeno, že pokud za rok / dva bude dělo, může ho Arsík přivést zpět.

Reagovat
Rudnevs

Možno by som ešte doplnil kontext, že Marcel Schäfer, doterajší manažér (resp. šéf športového oddelenia, čiže vyššia pozícia než Schindzielorz) Wolfsburgu, odišiel do Lipska - náhrada za Eberla.

A Wolfsburg získal z Kodane na jeho miesto Petra Christiansena, celkom zaujímavé meno. Vlastne sa dá povedať, že si odchodom Schäfera určite nepohoršili.

Uvidíme, čo tento týpek. Ten belgický Union mi príde ako tak trochu zázračný klub, objavili sa z ničoho a zrazu v Belgicku hrajú o čelo a produkujú pri tom každý rok nejake exporty - pričom trebárs Boniface alebo Undav ukázali slušnú kvalitu.

Reagovat
Rudnevs

* sorry, vedľajší článok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele