Bento: Musíme i nadále věřit tomu, co děláme

03.06.2012, 08:57
Aktuality
Nepovedenou generálku na evropský šampionát za sebou má Portugalsko, které včera večer napodobilo Itálii a Českou republiku. Svěřenci kouče Paula Benta doma podlehli 1:3 Turecku...

"Podle mě je to nespravedlivý výsledek, ale musíme i nadále věřit tomu, co děláme. Nesmíme ztrácet naději, dostalo se nám fantastické podpory od našich fanoušků, i když výsledek může znamenat hodně," prohlásil zklamaný Bento.

Portugalsko doplatilo na nerozvážnost a nedůslednost středních obránců, kteří se výrazně podepsali pod všechny tři inkasované branky. Hned dvakrát z jejich chyb těžil Bulut, na snížení Naniho pak nedokázal navázat ani Cristiano Ronaldo, který neproměnil pokutový kop, tři minuty před koncem naopak Ricardo Costa při snaze odvrátit míč z brankové čáry nastřelil Pepeho, od něhož se míč odrazil do brány.

"Když prohrajete, obvykle to vypadá, že všechno šlo špatně a v tomhle zápase nešlo nic tak, jak jít mělo. Vzhledem k tomu, jak jsme zápas začali, jsme si zasloužili dát první branku my. Po inkasované brance jsme si následně vypracovali šance, ale nedokázali je proměnit. Snažili jsme se ze všech sil a nakonec inkasovali podruhé. Samozřejmě jsme udělali několik chyb a pokud z nich padnou tři branky, není možné na to po utkání jen tak zapomenout," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Včera se mi dost líbili, hráli dobře, v pohybu. Doplatili na nedůslednost a trochu smůly. Pro Nizozemí a Německo budou hodně silní soupeři.

Reagovat
smazaný uživatel

obávám se ale, že ne dost silní, aby postoupili

Reagovat
dantetomas

s tou ich defenzívou to budú mať veľmi ťažké... a navyše ten nagelovaný buzík, ktorý nevidí nikoho iného, len seba, seba a zasa seba... síce je to výborný futbalista, ale jeho prínos pre reprezentáciu je podľa mňa nulový...

Reagovat
smazaný uživatel

Soudíš z toho co jsi včera viděl?

Reagovat
dantetomas

nie, súdim podľa toho, čo som videl za posledné roky... už len výsledky v kvalifikácii, kde síce strieľali množstvo gólov, ale takisto ich veľa inkasovali... proti tímom ako Holandsko a Nemecko to bude ešte ťažšie ako proti Turkom... tímu chýba klasický kanonier... možno ním chce byť Cristiano, ale on nie je presne ten typ... áno, Ronaldo je jeden z naj futbalistov sveta, majster svojho remesla, ale myslím, že až príliš často berie všetko na seba a kvôli tomu tím často trpí.. obzvlášť repre,... ak by občas volil miesto zbytočného zakončenia prihrávku lepšie postavenému spoluhráčovi, bol by pre tím platnejší... navyše obrane chýba kvalita... Pepe je výborný stopér, ktorý to však nemá upratané v hlave, čo jeho schopnosti obmedzuje... naľavo Coentrao, jeden z najprecenovanejších hráčov súčasnosti...

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš dobrej kašpar, to že s egeluje atd. je jeho věc . tebe měl táta hodit na kapesník. každej má prostě sví dny to že nedá penaltu a nedaří se mu je jeho věc. pro mě stále druhej nej fotbalista na zemi

Reagovat
dantetomas

to nebolo len o nepremenenej penalte... a možno vtedy otec nemal kapesník, tak to vpustil dnu... ja za to nemôžem... :)

Reagovat
smazaný uživatel

No bylo to hezký, dynamický, ale bez efektu. Oproti například takovejm Nizozemcům....tam bylo toho efektu až moc

Reagovat
smazaný uživatel

To je vseobecne zname faktu o Portugalci, ze nemaji bombardak s cislem 9. Ostatne snad jediny utocnik tam je Almeida. Ostatni jsou to hraci ze zalohy. A to obcas v utoku nezachrani. Ronaldo sice je strelec, ale potrebuje prostor k rozbehu. Jakmile tam musi na hrotu stat, tak je polovicni. Obrana nemaji spatny jmeno, ale oni jsou podobne typy jako Brazilci, takze obrana neobrana. A Ronaldo rekl jasne, budou radi pokud postoupi. Hrajou proti tymy, ktere jim typologicky vubec nesedi. Zvlast nemecky zarputilosti jim dost dobre nepujde. Nizozemci zase maji hodne tvrdou obranu a stred s van Bommel take neni zadne orezavatko.

Faktor X budou zapasy s Danskem(ktere typologicky ma velmi blizsko s Nizozemcum, takze tim hur proti Portugalci). Protoze to jsou cenne 3body, ktere museji ziskat. A proto Dansko bude na tom nejlepe s psychikou a maji dost velky sance zamichat karty. Tedy i postup z druhy misto.

Reagovat
Ronaldo.com

Souhlas! Uz aby to euro zacalo strasne se tesim a samo ze budu nejvic fandit nasim ale jinak se tesim na kazdej tym na kazdou skupino a kazdej zapas!

Reagovat
Kily

Nizozemci byli hodně efektivní, ale to je asi tak jediné, v čem se s Portugalskem na základě včerejška dají porovnávat, Turci představují kvalitní tým, Severní Irové naopak vypadali na hřišti jako banda nazdárků, kteří si nedovedou pořádně ani přihrát

Reagovat
smazaný uživatel

no jsem zvědavý na to EURO.. jasně, teď sice o nic nešlo ale prohrávat s takovým výběrem s takovými týmy? aby nakonec nebylo čtvrtfinále Chorvatsko-Rusko a Dánsko-Francie..

Reagovat
smazaný uživatel

teda semifinále*

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to včera napadlo, třetinu z posledních fotbalů, co jsem viděl, vyhráli ti, co byli pětkrát s balonem za půlkou. Nevídaná bilance, která před EURO straší.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera moc pěknej kus Pepeho. K tomu další Krystýnino selhání na desítce. Jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele