Benítez by rád trénoval anglickou reprezentaci

14.11.2011, 12:58
Aktuality
Po blížícím se evropském šampionátu se pravděpodobně uvolní post trenéra anglické reprezentace, jenž hodlá opustit Fabio Capello. Jeho nástupcem na lavičce Albionu by se mohl stát jiný cizinec Rafael Benítez, který by rád národní tým jednou vedl...

Albion v posledních letech vedle italského stratéga Capella vedl i Švéd Sven-Göran Eriksson, mezi nimiž se ve funkci na dva roky objevil také Steve McClaren. Právě pod ním Angličané nepostoupili na Euro 2008, zdejší fotbalová veřejnost ale přesto jednoznačně upřednostňuje domácího kouče.

Kandidátem by však mohl být i Rafael Benítez, který se v Anglii proslavil dlouhým působením v Liverpoolu a jenž byl v rozhovoru pro Sky Sports News dotázán, zda by si sebe dokázal představit na lavičce anglické nebo španělské reprezentace. ”Ano, proč by ne? Každý se mě ve Španělsku ptá, jestli nechci v budoucnu vést národní tým. A v Anglii momentálně všichni mluví o Capellově pozici,” uvedl Benítez. ”Vždy přemýšlíte o velkých výzvách a být trenérem Španělska nebo Anglie nimi jsou.”

Jednapadesátiletý kouč naposledy vedl milánský Inter, odkud byl vyhozen loni v prosinci, a od té doby podle svých slov odmítl několik nabídek. Spekulovalo se například o zájmu moskevského Spartaku. ”Měl jsem pár nabídek z Asie, Ruska a Jižní Ameriky. V těchto zemích jde vždy o velké peníze, ale mojí prioritou je Evropa a Premier League,” prohlásil někdejší kouč Valencie, Tenerife, Valladolidu či mládežnického týmu Realu Madrid.

Autor: Petr Vaněček / soccerway.com

Komentáře (307)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele