Benfica chce sázet na odchovance, v létě bude znovu prodávat

27.05.2015, 11:57
Aktuality
Benfica v letošní sezoně dokázala obhájit portugalský titul a její fanoušci se tak mohou znovu těšit na Ligu mistrů. Lisabonský klub v ní letos nepochodil a ve snaze napravit dojem z podzimního konce v evropských pohárech mu nepomohou zvučné posily, vedení se naopak chystá znovu především prodávat...

Benfica se v uplynulém roce dokázala popasovat s odchody řady opor a obhájila domácí titul. Navíc může získat double, ve finále Taça da Liga na ní čeká Marítimo. Ani prémie za účast v Lize mistrů a tučné sumy vyinkasované z prodejů hvězd ovšem neznamenají ideální finanční stabilitu a možnost zachovat pohromadě současný kádr.

"Ještě jsme nedokončili sezonu a na nějaké oznamování dalších operací je příliš brzy. Vzhledem k modelu, jaký aktuálně praktikujeme, tak ano, je vždy nezbytně nutné prodávat hráče. V uplynulé dekádě jsme investovali více, od této chvíle budeme mít jiný projekt. Dnes máme systém, který nám umožňuje investovat do našich mladých hráčů, zapracovávat je do prvního týmu a tím pádem celkově investovat menší finanční prostředky. Od této chvíle budou sníženy náklady na příchody do kádru," oznámil šéf finančního oddělení lisabonského klubu Domingos Soares Oliveira.

Z Lisabonu během uplynulých dvanácti měsíců odešli například Ezequiel Garay, Lazar Marković, Jan Oblak, André Gomes, Rodrigo, Filip Đuričić, Enzo Pérez, Óscar Cardozo, Ivan Cavaleiro, Bernardo Silva, João Cancelo nebo Nélson Oliveira. Jejich řady pak s největší pravděpodobností nerozšíří Eduardo Salvio.

Argentinský křídelník letos nastřílel třináct soutěžních branek a zájem o něho měly Valencia a Liverpool, letní transfer ovšem zhatilo poslední kolo ligového ročníku a duel s Marítimem (4:1). Salvio si v jeho závěru vážně poranil koleno a čeká ho hodně dlouhá pauza.

"Salvio je vzhledem ke zranění hráčem, jehož by se měl týkat přestup. Neočekáváme transfer, alespoň ne v létě," říká Oliveira.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Stiksxx

K takovým týmům chovám ten největší respekt.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...Jen škoda, že takové týmy nemají v moderním fotbale šanci na úspěch.

Reagovat
raduinho

Obhajoba titulu v portugalské lize, pravidelná účast v LM a v poslední době 2 finále EL. To je podle mě skvělá vizitka.

Reagovat
Murtago

týmu, který příliš nesází na odchovance...

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Kupujeme všechny ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom nie tak celkom rozumiem odchodom Bernarda Silvu, Cancela, Gomesa...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že nám v létě prchne už i Gaitán.

Reagovat
Benfica

neviem.. asi ale na druhú stranu väčšia šanca pre Guedesa aby sa dostal do ačka už teraz.. aj ola jahon je v pohode.. ale bol by som rád keby ostal o tom nepochybuj

Reagovat
FC Porto FC

Odejde určitě Salvio a Gaitan a to budou v háji

Reagovat
smazaný uživatel

okrem tych dvoch tam uz vela zaujimavych mien nieje. Nejak im ta 11 starie. Uvidime jak si poradi Talisca.

Reagovat
Mönchengladbach

Co dokáží Benfica a Porto v možná ještě horších ekonomických podmínkách, než jsou u nás, je neuvěřitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

snad si chlapce nemyslis, ze sou na tom v portugalsku hur nez u nas

Reagovat
jany kozak

kazdopadne na tom neni nikto horsie ako u nas

Reagovat
smazaný uživatel

oba mají jen z TV práv za domácí ligu tolik, co stačí Spartě a Plzni na celý rok

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele