Belgie zatím nominovala 25 hráčů na EURO 2024, očekávaně chybí Courtois

28.05., 11:45
Aktuality
Thibaut Courtois (© AFP)

Domenico Tedesco v úterý oznámil soupisku 25 hráčů, kteří se představí na EURO 2024 v Německu. Očekávaně v aktuální nominaci chybí dlouholetá brankářská jednička Thibaut Courtois, který se nějakou dobu potýkal se zraněními a teprve nedávno se vrátil do hry. Již dříve každopádně gólman Realu Madrid potvrdil, že by se nestačil plně připravit na turnaj.

Je to asi to největší opomenutí na straně De Rode Duivels, ale počítalo se s ním. Na seznamu mužů hájící tři tyče se tak objevili Matz Sels, Koen Casteels a Thomas Kaminski, kteří dohromady posbírali 17 reprezentačních startů. Courtois za svou kariéru zaznamenal už 102 zápasů. "Courtois v tom měl jasno. On zná své tělo nejlépe,” uvedl na tiskové konferenci italský stratég.

Zastoupení mají v jeho týmu známí hráči Premier League jakožto Kevin De Bruyne, Amadou Onana, Youri Tielemans, Leandro Trossard či Jérémy Doku, přičemž kmenovým hráčem Chelsea je Romelu Lukaku, historicky nejlepší střelec Belgie s 83 góly. Tedescova parta se na šampionátu představí v základní skupině C proti Slovensku, Rumunsku a Ukrajině, předtím ji čekají přátelské zápasy s Černou Horou a Lucemburskem.

Předběžná nominace Belgie na EURO 2024:

Brankáři: Matz Sels (Nottingham Forest), Koen Casteels (Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton)

Obránci: Wout Faes (Leicester), Timothy Castagne (Fulham), Arthur Theate (Rennes), Jan Vertonghen (Anderlecht), Axel Witsel (Atlético Madrid), Zeno Debast (Anderlecht), Thomas Meunier (Trabzonspor), Maxim De Cuyper (Club Bruggy)

Záložníci: Aster Vranckx (Wolfsburg), Youri Tielemans (Aston Villa), Orel Mangala (Lyon), Kevin De Bruyne (Manchester City), Arthur Vermeeren (Atlético Madrid), Amadou Onana (Everton)

Útočníci: Romelu Lukaku (AS Řím), Charles De Ketelaere (Atalanta), Jérémy Doku (Manchester City), Loïs Openda (Lipsko), Leandro Trossard (Arsenal), Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Dodi Lukébakio (Sevilla), Yannick Carrasco (Al-Shabab)

Autor: Patrik Sandev / nytimes.com, hln.be

Komentáře (14)

Přidat komentář
fabec1222

Ta jejich zlata generace mela mnohem na vic. Ted uz pujdou s kazdym turnajem domu. Skupinu by mely vyhrat, ale konci v 1/8 bych se nedivil.

Reagovat
Mishko

Toto by kľudne mohol byť najväčší výbuch tohto šampionátu

1. Ukrajina

2. Slovensko

3. Belgicko a nepostup

4. Rumunsko

Reagovat
Benfica

To bude chorvatsko

Reagovat
Mishko

to aj keby vypadlo po prehrách s Talianskom a Španielskom určite nebude takým výbuchom ako keď nepostúpi zo svojej skupiny Belgicko

Reagovat
Benfica

to je pravda, ale myslel som to tak, že Chorvátsko skončí s max 1 bodom a Belgie prejde skupinou v pohode.. možno až na zápas s Ukrajinou

Reagovat
JeséRodriguez

Belgie se mi paradoxně líbí i víc než v minulých letech, teda kdyby jel Courtois...těch hvězd tam tenkrát bylo příliš, teď by to mohlo stát na De Bruyneovi, Openda s Lukakuem jsou ve finále oproti jiným top zemím ještě zlatí hroťáci, hladovej Doku, ze druhé strany De Ketelaera či Trossard, všechno zajímaví hráči a schopni se podřídit týmu. Tielemans s Orlem (?) bude taky solidní střed, obrana trochu slabší, ale Theate je určitě zajímavej hráč, Witsel a Castagne už mají něco za sebou a neroztřepou se jim kolena, navíc pořád hrají top fotbal.

Chorvati mají hodně zkušenej tým, to je velká výhoda. U nich bych se nedivil, kdyby tu skupinu naopak vyhráli. Každopádně doufám, že Albánie (ač bych jim v jiné skupině celkem přál) neuhraje ani bod a zbylé tři týmy postoupí

Reagovat
Benfica

ja práve myslím, že Albánie udolá Chorvati aj Italov

Reagovat
JeséRodriguez

Uvidíme. Jako možný to určitě je, mají výbornej tým, ale snad se pleteš

Reagovat
Benfica

uvidíme

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
fabec1222

Nizozemsko

Reagovat
Nieuwendyk

též myslím

Reagovat
Mr.Mike

Omlazenej tym vypada papirove dost dobre

Reagovat
Nieuwendyk

Tohle tipuji na fiasko, nepostup ze skupiny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele