Barcelona se nevzdává Williamse. Může se ofenzivní klenot Athleticu přesunout do Katalánska?

12.08., 16:16
Aktuality
Nico Williams v dresu španělské reprezentace. (© AFP)

Mladý španělský reprezentant Nico Williams (22) je stále hlavní tváří sportovních novin ve Španělsku. Barcelona má o jeho služby velký zájem a dělá vše pro to, aby ho přivítala ve svém kádru, baskický tým však všem nabídkám zatím odolal a o budoucnosti rodáka z Pamplony tak ještě není rozhodnuto.

Katalánský velkoklub zaměřil svou pozornost na útočníka již dávno, ale po úspěšném vystoupení na mistrovství Evropy v Německu začala "honička". Williams svými kvalitními výkony pomohl k zisku zlata a zdálo se, že by mohl před sezonou změnit dres. Fanoušci Barcelony dokonce před necelým měsícem na oficiálním klubovém účtu sociální sítě TikTok přispívali symbolickými částkami ve snaze podpořit vedení k podpisu dvaadvacetiletého křídelníka.

Jeho současný zaměstnavatel Athletic Bilbao je však proti a podle několika zdrojů mu hodlá nabídnout lepší podmínky. Mladík v prosinci podepsal smlouvu do roku 2027 a před několika dny světem kolovaly zprávy, že je v klubu spokojený a přestup do Barcelony pro něj není prioritou. V baskickém týmu působí i jeho starší bratr Iňaki.

Podle deníku Mundo Deportivo se však představitelé Barcelony ještě nevzdávají a učiní poslední pokus o jeho získání do svých řad. Vedení klubu by rádo ságu uzavřelo do 23. srpna, protože o den později se Blaugranas utkají ve druhém kole nejvyšší španělské ligy s Bilbaem.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Róbert Krupár

Komentáře (20)

Přidat komentář
Gazdo

Tento clanok ked uvidi Visca…

Reagovat
herbage

Sice Laporta říkal "back to normal", ale nemaj prachy. Ale La Masíu maj plnou wonderkidů, tak jim můžou dát šanci

Reagovat
Jordi Alba

Tak už i česká média vytváří psychický nátlak na Nica ? Hovada odporný.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
whatever

Takhle… udajne zatim nemuzeme zaregistrovat Olma, protoze mame porad diru 60 mega z lonsky sezony. Olmo v tom neni sam, registrovani nejsou ani Eric Garcia, Inigo, Vitor Roque (se kterym se nepocita) a Lenglet (udajne opet na odchodu).

Deco udajne tlaci na Mendese, aby rychle nasel Fatimu novy klub, stejne tak se mluvi o odchodu Fayeho (10m) a J.Arauja (10m).

Co se Nica tyce, tak je kazdej den jina zprava, clovek uz fakt nevi, cemu verit. A nejde jen o jeho (ne)zajem, ale i o to, jestli skutecne muzeme vysolit 60 mega na drevo i o to, jestli ho vubec budeme moct zaregistrovat.

Loni posledni den prestupaku prisli na hostovani Cancelo a Felix. Letos to vypada na podobnou kovbojku.

Alternativa za Nica je udajne Coman. Plat 20mega rocne a je sklenenej. Jinak jako hrac asi ok, oproti Ferranovi by to byl urcite upgrade.

Jsem napnutej jak struna, jak tohle dopadne…

Reagovat
Visca el barca

Ty prachy přitečou teď v srpnu. Kdyby ten Nico tak chtěl zůstat, tak to řekne jako tenkrát Frenkie ne? Tyhle nicneříkající videa s číslama nic neznamenají.

Reagovat
Txapeldun

Naprosto směšný, katalánský novináři (aka prodavači vzduchu) se svýma "zaručenýma" zprávama celý léto bombardujou mediální prostor a jediným výsledkem toho všeho je to, že Nico v klidu trénuje s Athleticem, říká jak se těší na novou sezónu, že se sám ptál Muniaina, jestli může převzít jeho číslo 10 a že ho chce napodobit a navázat na jeho odkaz. Ale ne, Nico vlastně klame, protože si zatančil s Yamalem na TikToku a Athletic ho do všech těch videí a mediálních výstupů tlačí pistolí u hlavy

Zkuste tady taky zapřemýšlet nad psaním, než budete přebírat "zaručený" zprávy od katalánskýho bulváru

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Novak.Usykovic

Tady je problém v tom, že zde není moc inteligentních fanoušků Barcelony. Stačí zmínit např. holisticky negramotného lobotoma Mercuryho a jsme doma. Tyhle kreatury zobou vše z ruky jako naivní panicové.

Reagovat
roman1978

Zato ty budeš inteligent. Miluji tyhle novokvašky. Děti budou hodnotit dospělé. No ty vole.

Reagovat
Rudnevs

Ty si este tu?

Reagovat
Visca el barca

Tak má s Athleticem smlouvu, takže trénovat s nima musí. Budeš krásně plakat

Reagovat
roman1978

Tak určitě.

Reagovat
LyEX

Chlapci sa zbavujú koho sa dá aby mohli zaregistrovať koľkých 5 hráčov z dôvodu strát a v novinách sa stále rieší či k nim prestúpi ďalší za 80 mega? Buď si robia z Barcy pi.u aj domáci novinári alebo neviem

Reagovat
Visca el barca

Ty registrace vždy proběhnou včas. A noviny každý rok řeší, že to nevyjde. Můžu to brát takhle

Reagovat
janinho

pritom by sa to dalo jednoducho vyriesit tak ze sa Frankiemu da zmluva kde bude brat mega rocne dalsich 5 sezon a potom dalsich 5 by mal 100 mega rocne. problem solved. Charlie Harper style (nieco pride)

Reagovat
Remt

Jj a za 5 sezon z něj budou dělat opět sráče a vyvrhela co si "vychytrale" počkal na velký peníze ve smlouvě jak loni, ne? To už tady bylo. Vyždímat z vlastních hráčů co nejvíc, a pak když jim naběhnou ve smlouvě vyšší prachy, tak vlastni hrace pomlouvat v mediich

Reagovat
janinho

o 5r. by sa mu stala nehoda pri prechadzani cez cestu

Reagovat
EaP

Mňa tiež fascinuje , ako novinári vychádzajú s článkami každoročne , ktorý hráč nebude zaregistrovaný pre problémy s FFP a pritom sa to ešte nikdy nestalo. Problémy Barcelony by sa dali vyriešiť jednoducho , vstupom súkromného kapitálu ( už bolo x ponúk z Arabie , dokonca jedna konkrétna bola, že uhradia komplet dlh za štadión a vyriešia FFP cca 2 miliardy EUR za 49% podiel v klube). Lenže Barcelona je veľmi špecificky klub a preto sa tie peniaze riešia komplikovane , len aby neupustili od svojho modelu vlastníctva. Aj areál aj Barca by mohla mať okamžite svojho Boehlyho ktorý by rozhadzoval jedna radosť. Ale toto sa nikdy nestane. Verím tomu, že skôr by nechali klub padnúť do 4 ligy a postupne opäť rast ako klub odpredať súkromnému majiteľovi . Bankrot ale v prípade Barcelony fakt nehrozí a hroziť nebude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele