Barcelona hlásí očekávanou posilu, ve zbytku sezony Kataláncům vypomůže Szczęsny

Dnes, 15:03
Aktuality
Wojciech Szczęsny (© FC Barcelona)

Jenom několik týdnů strávil ve výslužbě Wojciech Szczęsny. 34letý brankář koncem srpna uzavřel aktivní kariéru a nyní se k fotbalu vrací, po zbytek letošní sezony vypomůže Barceloně.

Polský gólman do Katalánska dorazil už koncem září, začátkem tohoto týdne se úspěšně podrobil zdravotní prohlídce a dnes oficiálně podepsal kontrakt platný do 30. června příštího roku. Smlouva by mu měla zaručit plat tři miliony eur, další finance budou ve hře díky bonusům.

"FC Barcelona a Wojciech Szczęsny se dohodli na spolupráci, polský brankář bude v našem klubu působit do 30. června 2025," oznámilo vedení ve středu odpoledne.

Barcelona tímto tahem řeší nepříjemnost v podobě dlouhodobé absence Marca-Andrého tera Stegena, německý gólman si nedávno vážně poranil koleno, musel na operaci a na marodce bude až do konce probíhající sezony. Trenérovi Hansimu Flickovi byl od onoho zranění jako jednička k dispozici Iñaki Peña, vedle něho byl na soupisce už jen dvacetiletý Ander Astralaga. Szczęsny bude dopsán na soupisku pro španělskou ligu a nastupovat může i na scéně Ligy mistrů.

Stále teprve 34letý Szczęsny zahájil profesionální kariéru jako devatenáctiletý v Arsenalu, kde působil do roku 2015. Po příchodu Petra Čecha ke "Kanonýrům" zamířil na hostování do AS Řím a o dva roky později přestoupil do Juventusu, v němž byl nejprve náhradníkem legendárního Gianluigiho Buffona a záhy ho vystřídal v roli jedničky. Tento post v létě ztratil, když se nový trenér Thiago Motta rozhodl vsadit na posilu z Monzy Michele Di Gregoria.

Szczęsny měl v Juventusu smlouvu ještě na letošní sezonu. Spekulovalo se o jeho odchodu do saúdskoarabského Al-Nassru, kde se mohl setkat s někdejším spoluhráčem z Juventusu Cristianem Ronaldem, ale podle médií se nedohodl na podmínkách. I proto 27. srpna původně pověsil rukavice na hřebík. "I když je moje tělo připraveno na další výzvu, moje srdce už nikoli. Cítím, že nastal čas věnovat veškerou pozornost rodině," napsal před pěti týdny.

Autor: Tomáš Pavlík / fcbarcelona.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
2miguel1

Netflix už pripravuje kamery

Reagovat
vceradnesazitra

Bílej polák není dostatečně woke, aby to netflix zajímalo.

Reagovat
$dolar$

Bude ho hrat cernej gay.

Reagovat
sergi

Reagovat
Rizek

Reagovat
bayern987

Reagovat
doocetung

proc Flick nevytahl nejakeho golmana mladicka z vehlasne lamasie ktery by hned podal world class vykon ?

Reagovat
rominhoFCB

Pretoze by ste mali z tej vehlasnej akademie komplexy.

Reagovat
Kluivert9

Protože bys to nerozdejchal...

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
SunFells
Reagovat
-R2D2-

Zrovna jsem si říkal, že by to letos po čase zase chtělo narazit na Arsik.

Reagovat
Reggie

?

Reagovat
Rizek

Reagovat
xjert02

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele