Barák si váží důvěry, že národní tým mohl poprvé vést jako kapitán

07.06., 23:38
Aktuality
Antonín Barák (© AFP)

Otevřel skóre proměněnou penaltou, navíc s páskou na rukávu. Antonín Barák si váží důvěry, že v přípravném utkání před mistrovstvím Evropy na soustředění v Rakousku mohl vést reprezentaci proti Maltě poprvé jako kapitán. Národní tým zvítězil výrazně 7:1 a podle zkušeného záložníka Fiorentiny naznačil patřičné ambice pro šampionát v Německu.

Dlouholetý kapitán Tomáš Souček dostal volno, volba tak padla na Baráka. "Je to projev nějaké důvěry, moc si jí vážím. Jsem celkově moc rád, jaká je v týmu atmosféra. Tohle je spíš druhořadá věc. Samozřejmě to zahřeje, ale je krásné vidět, jak tým od prvního dne funguje, jak se všichni těší na to, co nás čeká," řekl devětadvacetiletý rodák z Příbrami po zápase novinářům.

Jeden z nejzkušenějších hráčů týmu vedl řadu dalších, kteří v reprezentaci teprve začínají. "Dneska není nikoho jednoduché porazit takovým rozdílem. Jsem moc rád za všechny kluky, odvedli skvělý výkon. Těm, co se povedla nějaká individuální akce nebo gól, to ještě přidá na sebevědomí. Mentalita, jaká se tady buduje, je hodně důležitá. Doufám, že pojedeme na Euro v hlavách dobře nastavení," uvedl.

Kvituje konkurenci, která v mužstvu panuje. "Pro fanoušky a všechny, co nás sledují, je to pořád takové nečitelné. Za dva zápasy toho ani moc nenacvičíte. Je moc důležité, že atmosféra v týmu je skvělá, všichni kluci jsou připravení a kdokoli nastoupí do prvního, druhého, třetího zápasu, bude připravený. Jsem hodně pozitivně naladěný, hodně tomuhle týmu věřím. Nechci to zase přehánět, ale ambice máme, to je důležité," řekl Barák.

Bývalý kouč reprezentace Jaroslav Šilhavý v závěru svojí éry středopolaře z italské ligy z týmu vyřadil. Jeho nástupce Ivan Hašek ale Baráka hned na první březnový sraz povolal zpátky. "Vážím si toho. Máme tady hodně mladých kluků, má role se dál věkově posouvá, i s odehranými zápasy. Člověk se toho nesmí zříkat, vnímám, že i do téhle role se musím začleňovat a týmu pomoct v takových situacích," uvedl.

Čeští fotbalisté ještě v pondělí sehrají generálku proti Severní Makedonii v Hradci Králové. Turnaj otevřou duelem s favorizovaným Portugalskem, ve skupině je pak čeká ještě Gruzie a Turecko. "Je skvělé, že máme hodně hráčů do mnoha systémů, také to může být naše velká zbraň pro Euro. Pokud by nám v zápasech něco nefungovalo, můžeme zareagovat, dá se s tím pracovat," řekl Barák, který svou reprezentační bilanci zaokrouhlil na 40 startů a 10 gólů.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
C-M@ster

Je tu nějaká diskuze k volbám?

Reagovat
Sosi

Jistě bude, jsi na EUROfotbale.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
10adam

Jen to ne

Reagovat
Pablos

Tvl volit Nerudovou, tak ty seš dobrej kár Stačí takhle ?

Reagovat
king23

Ten hnup volil Nerudovou? Nemohl by dostat aspoň tady BAN jako odměnu?

Reagovat
Pablos

Já nevim, já mu chtěl dopřát politickou diskuzi jen Ale neohradil se... takže bůh ví

Reagovat
C-M@ster

Směješ se jak Nerudová, když někomu umře máma...

No, jen jsem se zeptal na diskuzi, nezakládal jsem náboženství - občas tu během voleb nějaká byla a jsem z toho plnej emocí.

Reagovat
Pablos

Něco tu nejspíš bude, až budou výsledky asi

Reagovat
C-M@ster

A ony nejsou exitpoly? Nemůžu je najít.

Reagovat
Pablos

nevim co to je ? Asi nebudu ten správnej parťák do diskuze

Reagovat
delfin

"Exitpooly" to by mohlo být třeba něco v politice na slovensku. Kdy někteří ještě neexitli, a čeká se až úplně exitnou.

Reagovat
delfin

Protože jinak mi to taky nic neříká.

Reagovat
Joe.Cole

Volby jsou zbytečné a mluvit o nich je už úplná ztráta času, zvlášť tady na Eurofotbalu.

Reagovat
AnthonyR

My jsme tady všichni slušný lidi

Reagovat
oli9

Tonini kapitán, gól.. Jsem rád, že je zpátky

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele