Bál jsem se jen ofsajdu, oddechl si Hašek, když zajistil Dukle šťastnou výhru

27.07., 21:27
Aktuality
Stadion Na Julisce (© FK Dukla Praha)

Obránce se slavným hokejovým jménem si dal opožděný dárek. Dominik Hašek osm dní po svých 26. narozeninách zajistil Dukle v pražském derby 2. ligového kola s Bohemians 1905 výhru 1:0. Po zápase odchovanec Hradce Králové na tiskové konferenci uvedl, že při svojí šťastné trefě z téměř poloviny hřiště se obával jen případného ofsajdu před chybujícím brankářem Michalem Reichlem.

Trenér "Klokanů" Jaroslav Veselý konstatoval, že jeho tým prohrál bizarním gólem. Původně byl připsán dotírajícímu Murisi Mešanovičovi, pak ho hlasatel přiřkl Tomáši Vondráškovi. Až třetí verze byla správná, autorem dalekonosného nákopu po překročení půlící čáry byl Hašek.

"Bál jsem se jen případného ofsajdu. Věděl jsem, že autorem budu já nebo Muris, ale když jsme se šli radovat, on hned říkal, že se míče nedotkl," řekl šťastný střelec.

Na jeho dlouhý centr gólman vyběhl, před Mešanovičem ale míč takřka promáchl, jen lehce jej tečoval a balon nakonec doskákal do sítě. Videorozhodčí situaci ještě přezkoumal - a potvrdil Haškovi premiérovou trefu v jeho 16. prvoligovém startu. "Je to pro mě jeden ze splněných snů, znamená to strašně moc," usmál se.

Po více než pěti letech navázal na jiného obránce Branislava Miloševiče. Srbský hráč byl posledním autorem vítězného gólu Dukly na prvoligové scéně, postaral se o něj v březnu 2019 při výhře 2:1 nad Karvinou. Od té doby tým z Julisky čekal na svého "Dominátora".

"Měli jsme kvalitní vstup do utkání, slušný začátek. Bohemka byla zatlačená a přišlo mi, že nevěděla, co s míčem. Pak zápas ovlivnila nešťastná červená karta pro Lukáše Matějku. Uskákali jsme to a ubojovali, o přestávce jsme si řekli, že musíme makat dál. Byli jsme odměněni, když červenou kartu dostal i soupeř (Martin Dostál). Bylo to hodně o prvním gólu. Štěstí se naklonilo k nám, dali jsme ho my," uvedl Hašek.

Po odchodu z mateřského Hradce Králové nasbíral 14 ligových startů v Mladé Boleslavi a právě v Bohemians 1905. Působil také ve Vlašimi a v Chrudimi, loni v létě zamířil do Dukly, s níž vybojoval návrat mezi elitu.

"Po úvodní porážce s Plzní a před dalším utkáním na Spartě je pro nás vítězství nad Bohemkou nesmírně důležité, zvedne nám sebevědomí. Na Letné nás nečeká vůbec nic jednoduchého. Pojedeme tam bojovat, ne se vzdávat předem. S Plzní jsme dostali blbé góly, ale už tam jsme si ověřili, že i s takovými soupeři se dá hrát. To je po postupu do ligy důležité," uzavřel Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
jsemdement

Chlapče měl by jsi se přejmenovat, tohle jméno má ve fodbale hodně špatnou auru .

Reagovat
delfin

Jméno má od tý doby, co je živej. Můžeš ale navrhnout nějaký vhodný, který by si zasloužil, kdybys chtěl. Třeba?

Reagovat
Joe.Cole

Vápeník

Reagovat
Rock

Zase tolik se nepředvedl, Kužel nebo Fun Din Dung

Reagovat
GrimeBaller98

Lichy zajimavej hrac pro Duklu , dobrej debut

Reagovat
Barryn66

Souhlas, mohl by vnést do středu fotbalovost a myšlenku. Jinak je to hrůza. Hra Dukly nemá hlavu ani patu. Bez přivedení podobných hráčů nemá Dukla šanci na záchranu. Ještěže Bohemka byla taky bezzubá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele