Aulas: Musíme nejprve prodávat, máme až příliš mnoho hráčů

26.06.2011, 15:50
Aktuality
Olympique Lyon dokázal získat sedm titulů francouzského mistra v řadě, na trůnu pro vládce Ligue 1 ho pak postupně vystřídaly Bordeaux, Marseille a naposledy Lille. OL bude mít i v následující sezoně ty nejvyšší ambice a k jejich naplnění mají pomoci i posily, nejprve ale bude muset někdo odejít...

"Samozřejmě musíme nejprve prodávat. Máme až příliš mnoho hráčů a nebudeme se pouštět do nějakých experimentů na trhu, dokud nezredukujeme počet fotbalistů v kádru. V loňském roce jsme měli až 32 profesionálů, to je strašně moc," upozorňuje předseda Lyonu Jean-Michel Aulas.

Stade Gerland už opustila jedna důležitá postava, do Malagy přestoupil za jedenáct milionů eur Jeremy Toulalan. Vedle něho by pak mělo letos odejít ještě jedno velké jméno.

"Hodláme postavit stadion a každoročně se rozloučit se dvěma zkušenými fotbalisty. Nemyslím si, že hráči, které následně přivedeme, budou méně kvalitní než ti, co za nás hráli v uplynulé sezoně. Loni jsme měli schopnosti na to získat titul, nebyli jsme zase tak daleko, ale nakonec jsme skončili níže, než jsme čekali. Kádr pro novou sezonu nebude slabší," ujišťuje fanoušky Aulas.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (58)

Přidat komentář
Ajven

Tak teda Lisandro do Arsenalu

Reagovat
Langi

Lisandro určitě neodejde

Reagovat
smazaný uživatel

proc si mylsim ze to bude jeden z trojice bastos lloris pjanic

Reagovat
smazaný uživatel

Llorise si beru do MU!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fedro

Takže Cissokho k nám do Lvierpoolu

Reagovat
Fedro

*Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

takovy slova z tymu, kterej ma totalne deravou a rozebranou obranu??

Reagovat
smazaný uživatel

navic vubec nevyuzivaji takovy skvely hrace jako je treba ederson nebo pjanić. Susi si tam 2 sezony kallstroma, kterehj jenom vysedava a bere tolik co ti dva dohromady a toulalana v klidecku nechali odejit..bez takovyho drice to bude mrte tezky vratit titul na gerland..odejit ma jeste bastos a pokud jeste neco prodaji ze zakladu, muzou jit do prdeleale crise by se mohli zbavit, lovren je momentalne od nej mnohem lepsi. Meli by hlavne posilit tu obranu, zalohu maj v poho, kdyz tam na tvrdo zapracujou toho pjanice nebo edeho

Reagovat
smazaný uživatel

s tim edersonem pardon, ted jsem si precetl, ze byl dlouho zranenej, to jsem nevedel

Reagovat
juninho8

nejak tak to vidim aj ja....podla mna si to presne vystihol

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique Lyon už není takovou hrozbou jako dříve. Suverenita v Ligue 1 je ta tam, i tak ale bude opět (i po redukci kádru) patřit mezi hlavní favority na mistra Francie. Ale nejde mi do hlavy to vyjádření o stavbě nového stadiónu. Copak Stade Gerland už nestačí?

Reagovat
stas87

oni mali postavit stadion s vacsou kapacitou,sa mi zda,ale urcite to neviem

Reagovat
Ragazzo d'oro

Odešel Juninho a je to v pr...

Reagovat
Langi

Stade Gerland je jen pro 40 tis. diváků a byl vybudován už v roce 1914...nový Stade des Lumiéres je megalomanský projekt, stadion má mít kapacitu kolem 61 tisíc, u toho mají být 2 hotely, rekreační zařízení, tréninkové centrum a nespočet kanceláří...navíc Francie pořádá EURO 2016 a svaz tenhle projekt dost podporuje

tady malá ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=7zzZW-a9NPY

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji ....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale někdy je hezčí starý stadión než nový. Většina z těch nových už je architektonicky uniformní a ztrácí se to kouzlo. Bude škoda Stade Gerland.

Reagovat
.13

mne sa velmi paci ten novy Velodrome

Reagovat
smazaný uživatel

bude to brutálne pekné

Reagovat
Langi

taky se mi to líbí

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je fraška

Reagovat
Filip12

hlavně neprodávat Crise to by nadělalo víc škody než užitku posily tip: Hazard , Sakho

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Na jednu stranu je krásné, že se chtějí finančně zahojit, protože jejich situace není zrovna přiznivá a i to, že chtějí zmenšit počet profesionálů, ale dělají to zatím úplně špatně.

Aulas to nezvládl už v zimě a zatím to vypadá podobně i teď, pustí klíčového hráče, velkého talenta na pravého beka, kde Réveillére už půjde jen dolů ... takže k původnímu problému obrany během pár měsíců přidal i velký problém středu pole :) A třeba přičíst i fakt, že se chce ještě zbavit Källströma, Pjaniće a Cissokha.

Třešničkou na dortu je spekulace, kterou jsem si přečetl před pár minutami a to, že má Lyon už připravenou nabídku na dvojici Martin, Boudebouz v hodnotě 25 mil. :) Aby to nevypadalo moc kriticky, tak je třeba zdůraznit, že léto je na začátku a je moře času leccos vymyslet.

Reagovat
Filip12

já myslel že Aulas je miliardář

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím se skloňují zajímavá jména, to v zimě u Lyonu nebylo a dost z těch spekulací o Lyonu bývá pravdivých.. Jestli tam opravdu přijde Moussa, tak mají z půlky vyhráno.

Reagovat
Godwinson

Skloňuje se jich hrozně moc :) I když zatím spíš v souvislosti s odchody, no. Já nevim, on to sám nevytrhne, vzhledem k těm odchodům musí posílit lépe a radostněji.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo.. Nejlíp tak 5-6 kvalitních hráčů.. Ndinga, Moussa, Garay, Brahimi + Coentrao

Reagovat
Godwinson

No jo, na Ndingu jsem zapomněl ... tak to by bylo zase parádní, přivést jeho, Moussu. Dobrý výběr, i když ten Coentrao se vymyká (navíc by měl být už snad i v Realu, i když to je taky nekonečný príběh).

Reagovat
smazaný uživatel

Coentrao je se smajlíkem Ale nějakýho beka by to chtělo určitě. I kdyby to měl být třeba Van der Wiel..

Reagovat
Godwinson

Chápu :) Oni by potřebovali spíš pravýho, na lavičku. To by se Wielovi nelíbilo. Nalevo asi dají šanci Kolodějovi, krýt záda mu bude ... bůh ví, kdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Wiel snad umí oba kraje, mám ten pocit.. To by si pak zahrál dostatečně. Ale ten nepřijde, to je jasný, ani se o něm nespekuluje.. Nakonec koupí Auriera a Lovren bude alternovat jak vpravo, tak stopera

Reagovat
Godwinson

Ale jo, Aurier by byl skoro dokonalej nákup ... úplně dokonalej by byl zmiňovanej Corchia, kterýho si asi (všichni) nechají ukrást Sochaux.

Reagovat
smazaný uživatel

Aa Corchia, ten mě nenapadl.. No pravda, ten by byl ideál Takže Corchia, Moussa, Ndinga, Garay, Brahimi... A klidně nějakej mladík.. Třeba Kakuta

Reagovat
Godwinson

Garay mi není sympatickej, místo něj bych dal Mangu a do ofenzívy Martina

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se Garay líbí.. technickej kluk, tak to má být O Martinovi se hodně mluví, pravda. Je tam toho až moc v poslední době, v tom aby se člověk vyznal

Reagovat
Langi

je otázka jestli toho Martina tolik potřebujeme

Reagovat
Godwinson

Tak, to je všeobecně hodně používaná otázka :) Ale dát za Martina s Boudebouzem 25 mil., to mě zaujalo .. jako zajímavý nápad.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: mohl bych prosím požádat někoho z přítomných Francouzů o stručný popis Loica Nega z Nantes? (předem díky)

Reagovat
Filip12

il est un footballeur

Reagovat
smazaný uživatel

ten byl dobrej no, haha

Reagovat
Ajven

OT:

Redknapp said: "There is nothing happening in the transfer market.

"I need to sell four or five players to bring in funds.

Takze Modric smer Chelsea?

"The chairman has made it clear we need to move a few players before we can start doing any business.

"I keep seeing us linked with this player and that, but unless we reduce our squad numbers we will stay quiet in the market."

Reagovat
Godwinson

Chelsea nebo Manchester.

Spíš to možná dává trochu za pravdu té teorii, že PSG stojí o tu dvojku Palacios, Kaboul ... komické :))

Reagovat
Pipo123

Píše sa aj o obnovenom záujme o Edersona, Lazio o neho stojí už dobré 3 sezóny, ale neviem, nepríde mi moc kvalitný.

Reagovat
Langi

Ederson byl dlouho zraněný, do hry se dostal až ke konci sezóny...ale kvalitu určitě má...

Reagovat
Langi

Bastose snad už koupí ten Juventus...Lloris podle mě zůstane, protože zatím nemá zájemce, ManU přivedl De Geu, Neuer šel do Bayernu a jiný velký klub tuším gólmana nepotřebuje...Pjanič je otázka, kvůli Gourcuffovi minulou sezonu moc nehrál, ale zbavit se ho ted by byla škoda...dalším adeptem na odchod by mohl být Kallstrom, mluví se i o Cissokhovi, ale prodávat obránce by za momentální situace byla sebevražda...

Reagovat
smazaný uživatel

Cissokho by nebolel vůbec. Jeho forma je trochu jinde než byla a Koloděj ho v klidu zastoupí

Reagovat
juninho8

ja by som to videl najradsej na kallstroma a toho bastosa....Pjanica nie a Llorisa uz vobec nie....naco predat mladeho Pjanica ked je tam kallstrom za ktoreho by dostali zhruba tolko isto ak nie viac...a keby odisiel Hugo tak to by ma pekne Aulas nasral a co sa tyka posil tak ten stoper je viac ako nutny...to vie kazdy...Garay by podla mna celkom mohol byt...a chce to este nahrady za tie pripadne odchody...teda aspon za toulalana...na kridlo dat sancu mladym a je to...a aby som nezabudol cissokho by tiez este mohol u nas nejaky ten cas pobudnut

Reagovat
Godwinson

Payet nakonec pravděpodobně do Lille ... to by byl pěkný provar od PSG.

Reagovat
Murtago

Rozloučit se dvěma zkušenými fotbalisty? Vždyť OL má mladý tým.

Reagovat
Langi

to sice ano ale letos už odešel Toulalan a Delgado, zřejmě je bude následovat ještě Bastos, což už jsou 3 zkušení hráči, dalšími adepty na odchod jsou Kallstrom a Cissokho a příští sezonu možná Ederson, navíc Cris bude zanedlouho končit kariéru...Lyon začíná připomínat Arsenal před pár lety...hold ale chtějí stavět stadion, budou muset hotové hráče prodávat a vychovávat perspektivní mladíky, což vzhledem ke kvalitě jejich akademie nebude zas tak těžký úkol ...samozřejmě nějaká základna zůstat musí, minimálně Gourcuff, Lisandro, Gomis a Lovren, ale ostatní jsou více méně nahraditelní, jelikož Lyon nehraje nějaký obtížný herní systém

Reagovat
Langi

OT: Andrés Guardado vyhrál s Mexikem Gold Cup, nyní začne řešit svou budoucnost, v sestupující La Coruni nejspíš nezůstane. Podle nejnovějších zpráv se o 24letého záložníka zajímají i Lyon, Marseille či Schalke. Už dříve bylo Guardadovo jméno spojováno s přestupem do Anglie, Portugalska či jiného španělského klubu.

No pokud by odešel Bastos tak tohle by mohla být hodně dobrá a hlavně levnější náhrada na křídlo

Reagovat
juninho8

to by teda bola....nech uz aulas preda koho potrebuje aby uz kupoval....lebo z tychto spekulacii mi uz idu vlasy vypadat....dufam ze z tych nakupov nebudem sklamany

Reagovat
smazaný uživatel

v rychlejší a přímočarejší L1 by se trochu vytratila jeho největší zbraň - rychlost. A navíc by mu neseděla ani fyzická náročnost L1. Má dost chatrné zdraví i v Primeře.

Reagovat
FC Porto FC

Lloris Bastos Pjanič Cissokho a můžou hrát o EL

Reagovat
smazaný uživatel

blbost

Reagovat
Langi

s Bastosem už málokdo počítá, Lloris nemá zájemce, pokud odejde Pjanič tak doufám přijde Sissoko a Cissokho by se dal taky nahradit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele