Aston Villa si pojistila gólového žolíka, Durán s ní podepsal novou smlouvu do roku 2030

Dnes, 14:06
Aktuality
Unai Emery, Jhon Durán a Monchi (© Aston Villa)

Kolumbijský útočník Jhon Durán, který v úvodu sezony září v dresu Aston Villy, prodloužil s anglickým klubem smlouvu do roku 2030. Celek z Premier League o tom informoval v pondělí na svých webových stránkách.

Dvacetiletý Durán přišel do birminghamského klubu v lednu 2023, v první sezoně se ale za 12 ligových zápasů neprosadil. Postupně se však vyprofiloval ve stěžejního člena týmu, který mu pravidelně pomáhá v pozdějších fázích zápasů. V aktuálním ročníku za deset klání vstřelil už šest branek. Čtyři z nich přitom měly váhu tří bodů. Za zmínku stojí například trefa do sítě Bayernu Mnichov v Lize mistrů. Villans tento duel vyhráli 1:0.

"Pokud existuje klub, který si myslí, že se Jhon Durán může stát jedním z nejlepších útočníků na světě, pak je to Aston Villa a jestli existuje manažer, který mu věří, pak je to Unai Emery," uvedl po konci letního přestupového období sportovní ředitel Aston Villy Monchi. Španělský funkcionář zároveň uvedl, že se o kolumbijského forvarda zajímaly až čtyři desítky dalších klubů. Vedení Villans ho však odmítlo na transferovém trhu uvolnit.

Durán začal svou kariéru v Envigadu, odkud zamířil do MLS. V ní oblékal dres Chicago Fire, za nějž dal v 27 startech osm gólů. Na svém kontě má také 12 utkání za národní výběr Kolumbie, svůj premiérový a zatím jediný reprezentační gól dal v přátelském zápase v březnu 2023 při výhře 2:1 nad Japonskem.

Autor: Vladislav Frk / flashscore.pt

Komentáře (20)

Přidat komentář
Csaplárova past

Emery

Reagovat
Seydou Doumbia

Takže Watkins kam? Za rok do MU?

Reagovat
VTID94

Na krídlo miesto Baileyho

Reagovat
Seydou Doumbia

Olie uhraje křídlo?

Reagovat
VTID94

Myslím že by nebol problém

Reagovat
SCELO

to je pravda, watkins neuhra ani jedno, takze neni problem

Reagovat
VTID94

Ty vieš lepšie

Reagovat
Busby babes

na nej nebudem mit penize.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pravda, je třeba podepsat ještě Póla Pogbu když je ted volný hráč. Watkins k vám a Zikrzii někam do Evertonu na host by bylo až moc logický řešení.

Reagovat
Busby babes

plus teda davat 100 mega za 29 letyho hrace nedava smysl a nove vedeni tohle delat nechce, aspon to rikaji. az budem mit tym schopnej bojovat o titul, tak bude davat smysl takoveho hrace koupit jako ten posledni dil skladacky. Tam zdaleka nejsme

Reagovat
Seydou Doumbia

A který zkušený útočník vám pomůže, aby jste se alespon dostali zpátky do boje o LM? ty psychicky frustrovaně děti zikrzii a fejk haaland? Joshua svým zakončením už pár bodů projebal.

Reagovat
Busby babes

hele co vlastne cekas, ze ti na tenhle blabol odpovim?

Reagovat
Seydou Doumbia

kdybych věděl co čekám tak se neptám ne? jak se chcete dostat zpátky výše když nejen na hrotu máte nedostatečnou kvalitu? ti hráči by potřebovali se rozehrávat v menším týmu a na hrotu být nějaký zkušenější hráč, který ty klíčové okamžiky rozhodne pro svůj tým

Reagovat
Busby babes

tak jako uplne jasne vis, ze 23 letej hrac, co zahodil par sanci a je v klubu novej, prakticky par tydnu, tak uz ted vis, ze je k hovnu...

zkusenej utocnik bude stat 80+ mega a plat bude mit 200+ a zlepseni bude minimalni. Mohli jsme koupit Kane a vysledky by nebyly o moc lepsi, o tom jsem presvedcenej. ok, misto 8. bychom treba byli 6.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já furt píšu to samé dokola, pro ty hráče to je přílíš velký skok, proto píšu o hostování v rámci ligy v menším týmu. To by za mě bylo lepší než být v tomhle United. Jaké jsou tedy vaše očekavání od letošní sezony? Je v pohodě, když tým skončí 6-8 na konci sezony, hlavně at se děcka na hrotu vyhrají a posbírají zkušenosti? Věřím že by se dal sehnat jiný žkušený útočník co by nestal kilo a pomohl vám, ale jak píšeš tuhle cestu vedení nechtělo. Jen mě zajímá kolik sezon je ještě v pořádku pro ten tým hrát druhé housle a bojovat o EL/EKL.

Reagovat
Busby babes

vska oba prisli z ekvivalentu klubu ze stredu tabulky, jen v jine soutezi. A to jeste ted asi dost urazim jak Bolonu, tak Atalantu.

Reagovat
Seydou Doumbia

A zbylé otázky co jsem položil?

Horší liga a týmy, kde není takový tlak na výsledek, neporovnatelný s United. Proto by mi hostko někde v Evertonu dávalo větší smysl. Salibovi taky prospělo hostování v OM (horší liga, velký tým) a potom se vrátil a byl neskutečný. Každý potřebuje nějakou jinou cestu.

Reagovat
Busby babes

Je v pohode ze tym skonci 6 az 8? Jednoslovne: ne. viceslovne... zalezi na kontextu.

Ok, jaky zkuseny utocnik, co nebude stat raketu byl k dispozici? me ani v lete nikdo moc nenapadal, takze kdo to ma byt?

ad EL/EKL... pred sezonou jsem doufal, ze v top 4 skoncime.

Reagovat
vodka

goly by mel davat Rashford s Garnachem hlavně, ale jejich forma je teď taky dost meh

Reagovat
Neutron

no, nie s Watkinsom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele