AS Řím dle očekávání přebírá dlouholetý kouč Sassuola Di Francesco

13.06.2017, 19:25
Aktuality
Nová výzva po pěti letech strávených v Sassuolu čeká na trenéra Eusebia Di Francesca. Ten si nyní podle očekávání plácl s AS Řím, kde bude navazovat na odkaz Luciana Spallettiho, který se dříve přesunul do Interu Milán. V hlavním městě Itálie Di Francesco podepsal dvouletou smlouvu...

Eusebio Di Francesco se takto vrací do důvěrně známého prostředí, když u Giallorossi dříve strávil čtyři roky coby hráč. Zřejmě i proto byl teď pro vedení AS Řím dlouhodobou prioritou.

Dalším důvodem musí být výkony Di Francescova Sassuola, které se coby nováček v sezoně 2013/14 jen taktak udrželo mezi elitou a dál už se o svou prvoligovou příslušnost bát nemuselo. Loni si šestou příčkou dokonce vybojovalo i účast v pohárové Evropě, aby letos finišovalo alespoň dvanácté.

Sedmačtyřicetiletý Di Francesco, který v sezoně 2000/01 pomáhal AS Řím k titulu, bude u Giallorossi dále těžit také ze zkušeností na lavičce Virtusu Lanciano, Pescary a Lecce. Podle Sky Italia si má ročně přijít na 1,5 milionu eur a s AS Řím se bude pokoušet minimálně zopakovat druhé místo z letoška.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net, asroma.com

Komentáře (444)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele