AS Monaco vytáhlo do boje o Mikautadzeho, útočník souhlasí s nabídkou

28.06., 18:02
Aktuality
Georges Mikautadze (© AFP)

Georges Mikautadze za sebou má podivný rok plný vzestupů, pádů a také stěhování a v poslední činnosti bude pokračovat. Gruzínský útočník opět odejde z FC Metz a vybírá si nového zaměstnavatele, velkou šanci má AS Monaco.

23letý střelec dal v sezoně 2022/2023 23 branek, měl velkou zásluhu na postupu FC Metz do francouzské nejvyšší soutěže a odměnou se mu stal přestup do Ajaxu. Amsterdamský celek zaplatil šestnáct milionů eur a investice se mu nevrátila na výkonech, Mikautadze naskočil jenom k devíti duelům, netrefil se ani jednou a v lednu putoval zpět do Francie.

FC Metz si ho vypůjčil na hostování s opcí na přestup za třináct milionů eur, kterou po čtrnácti zásazích vedení také aktivovalo. Ani výkony osmifinalisty evropského šampionátu ovšem nestačily na záchranu, jeho chlebodárce v baráži nestačil na Saint-Étienne a po jednom roce mezi elitou se vrací do Ligue 2.

Mikautadzeho další přestup je považován za samozřejmost a mohou za to i jeho výkony na probíhajícím evropském šampionátu, kde je se třemi brankami nejlepším střelcem. Zájem mají Marseille, Lyon, RC Lens a AS Monaco a výhoda je aktuálně na straně posledně jmenovaného klubu, ten se s hráčem měl domluvit na podmínkách a současně s tím předložil FC Metz první nabídku.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Čekal jsem že po letošním Euru se vytáhne nějaký větší tým z jiné ligy a bude o něj bojovat. Čelzí, Lestr nebo tak někdo.

Reagovat
St. Pauli

To prijde napresrok. Monako dobra (a krasna) adresa.

Reagovat
Csaplárova past

Půjde do Lyonu

Reagovat
Seydou Doumbia

Mohl by synek příjít, ale Laca neodchází a máme tam pořád Orbanisko, tak nevím nevím.

Reagovat
Witcher

Do PSG za mbapéčko

Reagovat
DidusIneptus

Nikam nepůjde! Mikautadzeho chci mít v Métách. Chci jen to, co chtějí všichni fanoušci FC Méty. Pomůže Métám k návratu do Ligue1

Reagovat
DidusIneptus

Za pád FC Méty stojí několik viníků. Hlavně podezřelý souboj v posledním kole Loriemt - Clermont 5:0 který 5.golem zpečetil sestup Mét! V baráži s Etienem bylo taky mnoho podivných věcí které se udály v závěru zápasu.. Méty si však svůj osud začalo psát se Štrasburkem kde Méty vedly ještě minutu před koncem a nakonec v nastavení Štrasburk otočil.

Reagovat
Kucka

Jak pátý gól Lorientu zpečetil sestup Mét?

Reagovat
Shevchenko

Podíval ses od té doby vůbec na tabulku?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele