Arsenal aktivoval opci a natrvalo získal brankáře Rayu z Brentfordu

04.07., 16:42
Aktuality
David Raya (© AFP)

David Raya bude i nadále chytat za Arsenal, kam před rokem zamířil na hostování s opcí z Brentfordu. Gunners za trvalý přestup zaplatí necelých 32 milionů eur, čímž z 28letého španělského reprezentanta udělali jednoho z historicky deseti nejdražších brankářů.

Barcelonský rodák krátce po začátku minulé sezony nahradil v brance Aarona Ramsdalea, celkově vzato nastoupil do 41 soutěžních zápasů, v nichž 20krát udržel čisté konto. Gunners se do samého konce drželi ve hře o titul, nakonec však zaostali o dva body za Manchesterem City.

"Po ročním hostování mohu konečně říct, že jsem hráčem Arsenalu na několik dalších let. Těším se, co přinese budoucnost, ale stále žiji přítomností a užívám si ji. Být tady je splněný sen a chci poděkovat za veškerou podporu, které se mi za poslední rok dostalo," řekl Raya po podpisu dlouhodobé smlouvy.

"David nám v minulé sezoně ukázal, jak důležitým hráčem pro nás je, a jsme rádi, že je nyní oficiálně náš. Je důležitou součástí kabiny a jsme nadšeni, že s ním můžeme i nadále spolupracovat. Víme, že bude i nadále stavět na pevných základech, které položil v loňském ročníku, a v příštích letech s námi dosáhne dalších úspěchů," prohlásil manažer Mikel Arteta.

Raya se do Anglie vydal ještě v dorosteneckém věku, postupně se dostal do prvního týmu Blackburnu, odkud před pěti lety přestoupil do Brentfordu. Šestinásobný španělský reprezentant měl nemalý podíl na postupu The Bees do Premier League v sezoně 2020/21 a následně na jejich zabydlení mezi anglickou elitou. Brentford i s hostováním obdrží celkem 35,4 milionu eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
HOAX

Reagovat
Novak.Usykovic

Mamrdashivili vs Raya....

Kdo je podle vás lepší? A v jakých atributech jsou lepší než ten druhý?

Reagovat
Hlahart

tohle bylo už loni jasný, že bude super přestup.

Reagovat
Acquanni

Reagovat
Golasso

To už je asi po čtvrté, co si na základě nějaké zprávy myslím, že jde k nám definitivně natrvalo. Tak teď už snad

Reagovat
Man__United

PSG and Liverpool tried to hijack the Matthijs de Ligt deal in the last 24 hours by contacting de Ligt's agent and Bayern Munich but were told that the player only wants to speak to Manchester United and no other clubs.

[@cfbayern, in his podcast]

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Tak pre De Ligta to bude asi primárne kvôli ETH

Reagovat
Kixi Syhimour

Nevidím o tom u nás žádné informace

Reagovat
Igoh

Za tak směšně málo? 35,4 mega, to jsou lempli v Brentford. Kdyby to bylo aspoň 55 (50 samotná opce) mega...

Reagovat
Mastný Chobot

Mala mu koncit zmluva tento rok a predlzil ju len za podmienky takejto opcie, takze od Brentfordu to bolo naopak dobre zvladnute

Reagovat
kissak

Hlavy akademie Chelsea Neil Bath a Jim Fraser opustili po vzájemné dohodě londýnský klub.

Bath si prý chce odpočinout od fotbalu, ale spekuluje se o zájmu Magpies o oba!

Reagovat
herbage

Aarona mám rád, ale David je zkrátka jinde. Nejde říci, že by byl o tolik lepší gólman, ale hra celého týmu s ním v bráně je pro fanoušky Arsenalu mnohem méně stresující

Reagovat
kitas

No nebyť tých veľkých 2-3 chýb, ktoré Raya nepochybne spravil, mal fakt top top sezónu

Reagovat
Kucka

Reagovat
Golasso

Arteta tuším mluvil o tom, že nějak předchází nebezpečným situacím. Nevím teda, jak to přesně myslel, ale je pravda, že těch zbytečných závarů ve vápně jsme v minulé sezoně měli o dost míň, než obvykle.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Co s Aaronem?

Reagovat
VTID94

Emi Martinez opäť úradoval v penaltovom rozstrele

Reagovat
Kinky7

Miedema zadarmo do City. Super transfer pro nás. S ní na 10 za Shaw a vedle Kelly a Hemp je to super 4

Reagovat
masly008

Pokud vám vydrží zdravá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele