Argentinci jsou ve čtvrtfinále, k postupu nakročila i Kanada

26.06., 08:45
Aktuality
Jonathan David (© AFP)

Obhájci titulu Argentinci si na mistrovství Jižní Ameriky v předstihu zajistili místo ve čtvrtfinále. Rozhodli o tom vítězstvím 1:0 nad Chile ve druhém utkání základní skupiny v East Rutherfordu.

Argentina měla od začátku převahu, ale o vítězství úřadujících světových šampionů rozhodl až v 88. minutě dorážkou Lautaro Martínez. Jeho gól navíc dlouho prověřoval videorozhodčí kvůli ofsajdu a branka byla uznána až po třech minutách.

Argentina prodloužila neporazitelnost s Chile na Copa Américe na třicet zápasů a zajistila si postup do čtvrtfinále. Tabulku vede se stoprocentní bilancí šesti bodů před tříbodovou Kanadou, Chile a Peru mají před závěrečným kolem po jednom bodu.

Kanada se na druhé místo posunula po výhře 1:0 nad Peru, když po 24 letech porazila soupeře z Jižní Ameriky. Naposledy se jí to podařilo v roce 2000, kdy ve finále Zlatého poháru zdolala 2:0 Kolumbii. Na lavičce Kanady se navíc na čtvrtý pokus dočkal první výhry trenér Jesse March.

Zápas, který po vyloučení obránce Peru Miguela Arauja rozhodl ve druhé půli Jonathan David, v závěru prvního poločasu poznamenal kolaps asistenta rozhodčího Humberta Panjoje. Sudí byl krátce ošetřen přímo na trávníku a poté jeho roli převzal povolaný náhradník.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
veikko

To Peru je dobře na 15 let úplně v řiti. Ty staré opory už definitivně výkonnostně odešly a mladé nejsou. Včera byla v prvním poločase Kanada zralá tak na 5 gólů, dělala šílené kiksy v rozehrávce... a stejně Peruánci dokážou ten zápas odehrát bez gólu. Čistá zoufalost.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten tým ti stačí kouknout 1 za 10 let a stejně znáš polovinu kádru, protože tam jsou furt ti stejní.Chybí jím ten 150 let stejný střed Tapia-Yotun, ale i tak to je katastrofa. Peru a Paraguay jsou pro mě týmy předurčené k dlouhodobému zmaru. Jinak prosad si nějaký článek (třeba 4/4 představovačku) do té horní lišty kde jsou 3 články pod tím hlavním. Před tím blbým evropským spamem by to byla příjemná změna.

Reagovat
Odborný diskutér

Tak to ne, chlapče. Nepohřbívej La Albirroju, dokud tělo ještě nezemřelo.

Reagovat
Kucka

Paraguay na tom není tak zle

Reagovat
Odborný diskutér

Reagovat
veikko

Jak už ti borci napsali, Paraguay do té kategorie opravdu nepatří. Jim chybí bohužel kvalitní gólový hroťák. Jinak je ten tým vlastně hodně slušný a třeba Enciso hrál proti Kolumbii luxusně. Sosa a Almirón jsou taky hodně dobrá křídla. Jako není to tým, co by měl útočit třeba na čtvrtfinále MS, ale rozhodně kvalitu mají.

Reagovat
Kucka

Škoda Sanabrii, že v repre nikdy moc nezářil.

Reagovat
Filip12

Roque Santa Claus

Reagovat
Seydou Doumbia

Za mě Paraguay tu kvalitu nemá a za posledních několik let mě nikdy nepřesvědčili o opaku. Já od nich čekám více a za posledních několik let mě nepřesvědčili, bída.

Reagovat
Nieuwendyk

Od konce Chilaverta a RSC to nějak není ono no. A ještě ten říznej stoper, Gamarra?

Reagovat
Seydou Doumbia

Čilavert poslední uspěch byl JAR MS od té doby bídá

Reagovat
Nieuwendyk

Tak tak, osmifinále s ESP.

Reagovat
Seydou Doumbia

čtvrt, pokud si to dobře pamatuju

Reagovat
Nieuwendyk

Máš samozřejmě pravdu, mistře ze soutoku dvou řek

Předtím přešli přes ty cyperpunk asiaty na pencle

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
veikko

Jinak Copa má normálně záložku mezi soutěžemi, tam si to můžeš v pohodě dohledat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Copa a takové propracované články si zaslouží být co nejvýše na hlavní stránce, 1 takový článek zabere času jako 10 normálních tady. Kvalita > kvantita

Reagovat
Nieuwendyk

Souhlas se vším a hlavně s tím článkem. A škoda, že o Oceánském poháru nic moct, přitom velmi zábavné.

Fidži vs Tahiti o bronz

Reagovat
Seydou Doumbia

sleduješ to?

Reagovat
Nieuwendyk

No jasně, je to boží. Úplně jiný, než cokoliv ty hráče a kluby samozřejmě vůbec neznám, ale aspoň se dovzdělám. Je jasný, že u nich je fotbal až sport číslo 2.

Někde bych se do těch fantastickejch krajin rád podíval, ale zatím jsem chudý člověk

Reagovat
Seydou Doumbia

jo tak pro mě nemožný, to jsou rakety sumy...ale taky bych se rád do takového zapadakova podíval no

Reagovat
Nieuwendyk

Zapadákov je Anglie posraná nebo nějaká díra v Evropě, kde není hezky - tohle jsou tropický ráje plný naprosto odlišných lidí, zvyků, kultur i souhvězdí, která uvidíš v noci na obloze neznečištěný světlem

Reagovat
Seydou Doumbia

ráj světa, ale jen letenky tak 50k ne?

Reagovat
St. Pauli

Jo, je to jak z jine planety. Jak kdybychom se koukali na mimozemske krajiny/fotbaly.

Reagovat
Nieuwendyk

Přesně tak to beru. Vůbec oba nejdůležitější sporty v jejich podání jsou extrémy. A pak, když tihle klucí hrajou v Evropě, dost rychle se přizpůsobí, to je fascinující.

Nebo vlastně není no

Reagovat
Jordi Alba

Koukal jsem na Chile x Argentina a Chile prakticky to stejný jenom s tím, že se do šancí ani nedostávají dokud to úplně neotevřou, takovej tým nemůže myslet ani na účast MS, přitom to bitvy zejména proti Argentině dříve byly super.

Reagovat
Seydou Doumbia

třeba počítat s tím že minimálně 1, možná díky kvaldě ze 7 místa i 2 týmy z těchto budou na ms...Venezuela, Bolivie, Paraguay, Peru nebo Chile...což pořád bude lepší než co doveze asie nebo nevím kdo

Reagovat
Jordi Alba

Já vždycky zapomenu, že už tam bude hrát vlastně polovina světa. Nevíš, jak to má vypadat? Jestli jako Euro, kde postoupí většina třetích týmů, tak to bych blil.

Reagovat
Seydou Doumbia

48 týmu, 24 postup z 1 a 2 místa, 8z12 postup ze třetího...takže to bude stejný hnuj jako letos euro, akorát budeme čumět na jordánsko, uzbekistán a čínu

Reagovat
Jordi Alba

To je v píčí, hlavně tyhle postupy, kde postoupí týmy klidně s 2 bodama, to je odporný. Koukat na neokoukaný týmy by mi nevadilo.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mě sere oboje. Až příliš moc sraček znehodnotí kvalitu turnaje a to že zase budou postupovat všichni to taky. Kamoš třeba ted vede tipovačku výsledku na MS kterou hraje s dalšími 30 lidmi jen díky tomu že natipoval první kolo a ve 2 a 3 kolech na všechny zápasy dal přesny výsledek 1:1 to je v prdeli. MS bude to samý, hnuj a špíná. Ale tak lidi si nad tím stejně pohoní jako na Euru, kde bez skotu madaru polaku albancu gruzijcu by nikdo nemohl dychat

Reagovat
Nieuwendyk

Jo no

Reagovat
Odborný diskutér

Tak to ne, chlapče. Nepohřbívej La Albirroju, dokud tělo ještě nezemřelo.

Reagovat
Odborný diskutér

storno

Reagovat
los_blancos

Ehmm, tie čiary VAR myslel vážne? Ale teda nie žeby som bol prekvapený, v Lalala Lige to poznáme veľmi dobre. Ešteže prichádza poloautomat. ofsajd...

Reagovat
Salfovic

Můžete mi někdo vysvětlit, proč se vůbec neřešila situace cca z 5´ minuty, kdy Romero ve vlastním vápně majznul protihráče rukou do hlavy/krku ?

I slovenskej komentátor to toálně ignoroval.

Reagovat
los_blancos

Mne to prišlo viac-menej dokonca lakťom.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tohle je JA tam jsou jiné standarty na zákroky. To není homoušská Evropa, kdy se na někoho křivě podíváš a už máš žlutou.

Reagovat
MoonKnight

Messi si jde pro zlatý míč

Reagovat
Di Stéfano

Argentína si ide po ďalšiu trofej

Reagovat
eder

Zase tam nacpali toho přeceňovaného posraného skřeta...

Reagovat
Nieuwendyk

Ty myslíš Messiho? Jako vážně o něm mluvíš jako o posraném skřetovi?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele