Arbitráž vysvětlila zmírnění Pogbova trestu. Profesionál by si ale měl dávat pozor, uvedla

Dnes, 19:39
Aktuality
Paul Pogba (© FRANCK FIFE / AFP)

Sportovní arbitrážní soud (CAS) zkrátil francouzskému fotbalistovi Paulu Pogbovi zákaz startů ze čtyř let na 18 měsíců, protože podle expertů nešlo o úmyslný doping. Zdůvodnění svého rozhodnutí oznámila arbitráž dnes na svém webu.

Mistr světa z roku 2018 měl pozitivní test na testosteron při namátkové dopingové kontrole loni 20. srpna po ligovém utkání Juventusu proti Udine, do kterého nezasáhl. Podle prohlášení CAS Pogba uvedl, že zakázaný prostředek DHEA užil na předpis lékaře na Floridě.

"Pan Pogba byl ujištěn, že lékař, který tvrdil, že léčí špičkové sportovce z USA i zahraniční, je kompetentní a uvědomuje si, co pro pana Pogbu vyplývá ze Světového antidopingového kodexu. Případ posuzovalo několik expertů a řada důkazů, které pan Pogba poskytl, nebyla rozporována," konstatoval arbitrážní soud, jehož verdikt se dostal na veřejnost v pátek. "Porota CAS však rozhodla, že pan Pogba nebyl bez viny a jako profesionální fotbalista by měl za daných okolností být obezřetnější."

Nyní jednatřicetiletý hráč dostal v únoru od italského sportovního soudu čtyřletý distanc, proti kterému se odvolal. Po rozhodnutí CAS se může k fotbalu vrátit v březnu. V Juventusu má někdejší nejdražší fotbalista světa smlouvu do roku 2026.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Madman0111

Pojď synu zachránit MU !!

Reagovat
vceradnesazitra

zpátky za 120 mega

Reagovat
Madman0111

Přesně, do třetice věřím že tam úspěch udělá

Reagovat
Martin2626

Celej antidoping je jedna velká EUšaškárna.

Reagovat
vladino10

No, pritom ako sú futbalisti testovaní by šiel vedome do dopingu iba debil. Respektíve si nemyslím, že by niekto riskoval takýto trest keby vie, že niečo riskuje...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele