Anglie spoléhá na individuální kvalitu, důležitá bude týmová práce, vyzýval Škriniar

28.06., 23:38
Aktuality
Milan Škriniar (© AFP)

Kapitán Slovenska Milan Škriniar sází před nedělním osmifinále proti Anglii na týmovou spolupráci, která podle něj může být potenciálním receptem na soupeře s velkou individuální kvalitou. Úřadující vicemistři světa sice vyhráli skupinu C, ale zatím vstřelili jen dvě branky a výkony příliš nepřesvědčili.

O góly proti Srbsku a Dánsku se postaraly hvězdy Jude Bellingham a Harry Kane. "Podle mě spoléhají na individuální kvalitu a vědí, že mají hráče, kteří mohou tyto zápasy rozhodnout. Proto si myslím, že je můžeme zvládnout díky týmové práci. Tyto velké týmy hrají lépe, když jsou delší dobu pohromadě. Ale myslím, že i oni šli do prvního zápasu s tím, že jsou Anglie a musí to udělat přes výsledky," zhodnotil Škriniar.

Jeho tým má před osmifinálovým zápasem jen čtyři dny a tomu odpovídá i střídmější tréninkový plán: "Protože prostor na trénink na hřišti není tak velký, je tam více videa. Některé věci si vyzkoušíme v tréninku, ale je tam méně prostoru."

Vzájemné zápasy (©Livesport)

Psychickou situaci před zápasem vidí obránce PSG podobně jako před úvodním utkáním s Belgií. Slováci mohou jen překvapit a dosáhnout historického úspěchu. Naopak od Angličanů se po nevýrazném výkonu v céčku očekává jasná výhra: "Myslím, že budou určitě pod velkým tlakem. Média a lidé se na ně po zápasech vrhli, takže na ně bude vyvíjen mnohem větší tlak než na nás. To může hrát v náš prospěch."

Nadcházející soupeř Slováků nepředvedl v útoku příliš invence, ale zároveň soupeře nepustil ke své brance. Jediný gól mu dal Morten Hjulmand zpoza šestnáctky. "Náš tým se příliš nesoustředí na kritiku a tlak. Jsme vděční za podporu fanoušků. Všichni jsou klidní a soustředí se na další úkol. Viděli jsme dosavadní výsledky a žádný tým už není skutečným favoritem. Musíme jen zachovat chladnou hlavu, jsme pod tlakem, ale zároveň v klidném prostředí," zhodnotil pro agenturu AFP anglický obránce Marc Guéhi.

"Obranná fáze bude určitě důležitá, musíme začít bránit od útočníka. Klíčové ale je, abychom začali hrát fotbal. Musíme jim ukázat, že umíme hrát. Dát jim najevo, že stojí proti týmu, který ví, co chce," upozornil Škriniar a podotkl, že soupeř si bude umět poradit i s vysokým presinkem: "I Angličané to při presinku raději nakopávají dopředu a pomáhají si dlouhými míči. Jsou ale také silní v kombinaci," dodal.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (11)

Přidat komentář
sk333

Anglicko má lepších hráčov. Ak sa im bude dariť, tak jasne prehráme. Ak však budú hrať ako doteraz, tak máme šancu postúpiť. Som velmi zvedavý.

Reagovat
zasranej malíř

Kéž by je Slováci sekli

Reagovat
Zdechlina

Bratia

Reagovat
Di Stéfano

Ak by sa aj podarilo pri kope šťastia vzdorovať a držať nádej na postup , obávam sa že by zase zaúradovala vyššia moc. Aby postúpilo malé nezaujímavé Slovensko cez hlavný ťahák turnaja ? …. To by sme ich museli valcovať , ale to nehrozí ….

Reagovat
fenixLFC

joo to by nebolo slovensko keby nejde konspiracie od prveho momentu

Reagovat
Di Stéfano

Ja sa nebudem vyjadrovať k tebe a ty aa nevyjadruj ku mne , to bude v našom spoločnom zaujme , lebo ty mi vrcholne lezies na nervy . Diky slniečko

Reagovat
fenixLFC

Budem sa vyjadrovat k comu chcem, najma ked zas melies totalne konspiracne picoviny

Reagovat
Di Stéfano

Lebo ty rozhoduješ čo sú konšpiračné picoviny , další s patentom na rozum a pravdu

Reagovat
fenixLFC

nemusim mat patent na rozum aby som vedel ze tvoje vyjadrenia su len ublizenecka a konspiracne kecy tak typicke pre vacsinu slovakov

Reagovat
Unai

Neviem co mam cakat

Reagovat
pobody's nerfect

Já to vidím podobně jako finále minulého eura. Anglie se dostane do vedení a pak začne betonovat. Slovensko těsně před koncem vyrovná a půjdou do penalt.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele