Anglie musí podniknout čistky v nominaci, na EURO 2024 prý nepojede Maddison

06.06., 09:56
Aktuality
James Maddison (© AFP)

Trenér anglické reprezentace Gareth Southgate má těžkou hlavu. Předběžně totiž nominoval na blížící se Euro o sedm hráčů více a nyní ho čekají škrty. Podle britských médií BBC a Sky Sports se mezi závěrečných 26 jmen nevešel například ofenzivní středopolař James Maddison z Tottenhamu.

Euro, mezi jehož největší favority bezpochyby patří i úřadující vicemistři z Anglie, začíná už za týden. Albion tak pochopitelně ladí formu, v pondělí změřil síly v přátelském utkání s Bosnou a Hercegovinou. Do zápasu naskočil v roli náhradníka i Maddison, který dostal od kouče Three Lions zhruba 30 minut.

Maddison, jehož forma v dresu Spurs po vydařeném začátku sezony Premier League postupně uvadala, však Southgatea nepřesvědčil. Bývalý tahoun Leicesteru podle britských novinářů patří mezi sedm hráčů, kteří se do konečné nominace Anglie nedostanou.

Není divu, Maddison má v reprezentaci hvězdou konkurenci. Na jeho pozici může nastupovat v uplynulé sezoně mimořádně produktivní Cole Palmer, vítěz Premier League Phil Foden či tahoun Realu Madrid Jude Bellingham. A to ani zdaleka není vše. V předběžné nominaci je také žádaný Eberechi Eze z Crystal Palace, Jack Grealish z Manchesteru City nebo třeba talentovaný Curtis Jones z Liverpoolu.

Anglie se v pátek ve Wembley utká v posledním přípravném utkání před Eurem s Islandem. Konečný výběr 26 hráčů by měl Southgate oznámit v sobotu.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (17)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Neuzavírají se náhodou soupisky dnes o půlnoci?

Reagovat
fenixLFC

ano. ale da sa predpokaldat ze trener oznami rozhodnutie hracom skor nez vyjde ofiko a ti povedia znamym ze nejdu. a vdaka tomu sa prevali kto nejde. maddison bol ocakavany ze ho nevyberu, dalsi na rane by mal byt jones

Reagovat
Stannis Baratheon

Mně šlo spíš o ten poslední odstavec.

Reagovat
Vopi11

Takhle se naprášit

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
j_mrazik

Phil? Southgate je toho schopnej.

Reagovat
icka

Maddison to nevzal moc dobře

Reagovat
LyEX

Čo také? Povedal, že už nikdy nepríde, ak bude tréner Južná brána

Reagovat
Salfovic

Nedivím se. Ono při té širší nominaci je celkem prasárna vzít víc než těch 26 jmen a pak někoho potupně vyřadit, pokud se nejedná o nějaké mlaďochy, kteří jsou rádi už za samotnou účast v repre.

Reagovat
SunFells

Každý hráč co opustí kemp bude dost zklamaný. Jeho vyjádření je ale dost přirozené a sympatické.

Reagovat
fenixLFC

maguire nejde na euro

Reagovat
Kiss Me Polka!

nejede ani grealish

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
SunFells

Eeeh, ani Branthwaite?

Reagovat
SunFells

Jsem ale rád za Whartona

Reagovat
SunFells

https://x.com/nealmaupay_/status/1798715114516066570

Ten si nenechá ujít příležitost někoho trollit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele