Andrich odchod z Leverkusenu neplánuje, záložník prodloužil smlouvu

16.08., 12:58
Aktuality
Robert Andrich (© AFP)

Robert Andrich se dostal do hledáčku několika anglických klubů, stěhování do Premier League se ale konat nebude. Německý reprezentační záložník bude rovněž v nadcházejících sezonách oblékat dres Leverkusenu.

Andrich za měsíc oslaví třicáté narozeniny a kontrakt měl do června 2026, nový je o dva roky delší.

"Robert Andrich se stal jedním z pilířů naší sestavy a vynikající výkony podává rovněž na mezinárodní úrovni. Je to silný, špičkový fotbalista, který navíc může nastoupit na několika pozicích," pochvaluje si sportovní ředitel Simon Rolfes.

Andrich dříve sbíral zkušenosti ve Wehenu, Drážďanech a Heidenheimu a jméno si udělal díky angažmá v Unionu Berlín. Leverkusen za něho na den přesně před třemi roky zaplatil 6,5 milionu eur a získal stabilní článek základní sestavy. Andrich odehrál 118 utkání, dal šestnáct branek a loni výraznou měrou přispěl k triumfu v lize i poháru.

"Dříve jsem o působení v anglické lize snil, nyní tam nechci, alespoň ne za každou cenu. Ve fotbale samozřejmě nikdy nevíte, co se stane, ale díky sportovním i osobním okolnostem nemám potřebu z Leverkusenu odcházet," řekl ke své volbě.

Autor: Tomáš Pavlík / bayer04.de

Komentáře (23)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Ticho před bouří a nebo Leve opravdu nikdo z těch hromady klíčových hráčů neodejde? Zatím celkově ten přestupák je takový meh.

Reagovat
Rudnevs

Asi Tah, lebo mu konci zmluva 2025. Ale inak by to este aspon na rok mohli udrzat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tak odchod Taha se dá asi přežít, pokud to bude vše tak Leve je ještě silnější než loni.

Reagovat
ACSMan

Potřebuje vůbec Leverkusen prodávat? Teď dostanou od Hoffenheimu 17 za Hložka tak to třeba stačí

Reagovat
Uwe háže buly

Tak určitě nepotřebuje, že by jim nějak hrozil krach nebo problémy s ffp

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím zda potřebují, ale furt to je tým druhého sledu a čekal bych že příjdou movitější kurvy a vyberou to. Když vidím že odejde nějaký lavičkář Hlož a přišel Terrier, Belocian a Garcia tak ten tým je silnější jak loni.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Witcher

Smůla pro Leve ty hráče kteří loni overperformovali nenahradili lepšíma takže to bude smutnej návrat do reality viz zápas s Arsenalem bizonek odešel kovy chytat nebude a Patrik se zraní klasicky je čas přesedlat

Reagovat
Jkb

Proti Arsenalu nehráli v plné sestavě, kdežto Arsenal měl na hřišti hodně silné mužstvo, já bych ten zápas nepřeceňoval.

Obtížnější pro ně bude LM, protože jsou tam snad 3 utkání navíc, mám dojem, že je tam snad i lednový termín a nevím přesně kdy má Bundesliga zimní pauzu.

Reagovat
Hyrax

Christoph Kramer končí v Gladbachu, tak už zůstává jen Elvedi a Sippel z té post Reus/Arango éry. Nějak ten čas letí.

Reagovat
Rudnevs

Tento rok odišiel ešte aj Herrmann a Jantschke. Aj tak by som ale povedal, že Gladbach cez leto káder skôr posilnil než naopak - na strane príchodov svieti Kleindienst a Stöger, čo boli kľúčoví hráči pre svoje predošlé kluby, naopak nikto z vyššie menovaných už nebol skutočne potrebným hráčom. Som zvedavý, čo budúcu sezónu predvediete. A či si formu udrží Hack.

Reagovat
andrew96

Jj, tak ono taky Herrmann a Jantsche už jen dohrávali a ani Kramer není v konkurenci Weigla/Koného klíčovým hráčem.

Gladbach posiluje sympatický už druhé léto po sobě. Jen ten Seoane pořád tam...

Reagovat
Hyrax

Jako tady není o čem, Herrmann, Jantsche ani Kramer už to mají za sebou a Gladbach posiluje sympaticky . Spíš taková ta nostalgie za týmem, kterýmu člověk často přál. Seoanemu taky moc nerozumim.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Myslis, ze ten Seoane je problem? Ja som ho mal za celkom talentovaneho trenera, aj ked ta posledna sezona v Leverkusene a porovnanie s Xabim ho samozrejme nechava vyzniet zle. Aj tak mam pocit, ze v Gladbachu sa to casto zhadzuje na trenera - Hecking bol zly, Hütter bol zly, Farke bol zly. Pricom realita je taka, ze mali trochu smolu na coronu, nepostrazili si zmluvy a zrazu je ten kader o dve urovne slabsi nez bol predtym. Posiluju sice sympaticky, ale je nieco ine mat Hacka s Kleindiestom oproti Thuramovi a spol. Jasne, ze trener spravi vela a bol by som zvedavy, ako by sa im darilo trebars s Hoeneßom, ale zas tiez tak stastnu ruku ako teraz malo VfB ma klub malokedy. V realite vsak podla mna treneri, ktorych si vyberaju, nie su nejaki absolutni tragedi, akurat proste stred tabulky je priblizne momentalne to, na co maju.

Reagovat
andrew96

U Hüttera s Farkem lze říct, že doplatili na coronu (Hütter asi taky na nepříliš dobré vztahy a hráči). Mám ale pocit, že tu zatáčku už vybírají a nejhorší mají za sebou. Pod Seoanem hrají dost pasivně, za mě zbytečně. Ostatně s ním ani nehráli ten střed tabulky a poměrně dlouho se klepali o záchranu.

Reagovat
Werkrider

Seoane je příšernej. Asi něco načetl a jeho taktika většinou má nějakou tu hlavu a patu, ale přes co se nemůžu přenést, je jeho (ne)osobnost.

Reagovat
Rudnevs

Trochu to rozvin o tej nesosobnosti. Asi ho poznas lepsie nez ja.

Reagovat
Werkrider

To je dobře! Hlavně aby neseděl na úkor Garcia. Za mně je střed pole Andrich-Xhaka jednoznačnou volbou. Garcíu bych preferoval, pokud, tak před nimi.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele