Ancelottiho čeká ligové jubileum. Rád bych v Realu strávil ještě mnoho let, prohlásil

24.09., 12:06
Aktuality
Carlo Ancelotti (© AFP)

Italského trenéra Carla Ancelottiho (65) čeká v úterý večer jubilejní 300. zápas na lavičce Realu Madrid. Na pondělní tiskové konferenci dal jasně najevo, že španělský klub opouštět nehodlá. "V tuto chvíli nevidím, že bych měl nějaké konkrétní datum konce, rád bych tu zůstal ještě mnoho let," prohlásil.

Italský kouč ve španělské lize nepoznal porážku už rok. V sezoně 2023/24 navíc dovedl Real Madrid k triumfu v Lize mistrů a také v LaLize. Podle svých slov by zkušený trenér rád zůstal ve španělské metropoli ještě mnoho let.

"O své budoucnosti vůbec nepřemýšlím, tuhle práci miluji. Měl jsem štěstí trénovat skvělé týmy, zítra to bude můj 300. zápas v nejlepším klubu na světě, to je něco výjimečného," řekl Ancelotti na tiskové konferenci před úterním zápasem.

Ancelottiho bilance v Realu Madrid. (©Livesport / Profimedia)

"Určitě nemůžete srovnávat mou únavu s únavou hráčů. Je tu tlak, zodpovědnost, ale já to miluji. V tuto chvíli nevidím, že bych měl nějaké konkrétní datum konce, rád bych tu zůstal ještě mnoho let," pokračoval jeden z nejúspěšnějších trenérů současnosti.

Rekord na dohled

Real v minulé sezoně zaváhal pouze dvakrát proti místnímu rivalovi Atlétiku Madrid - 24. září 2023 v LaLize (1:3) a v lednovém Copa del Rey (2:4 po prodloužení). Ancelottiho svěřenci neprohráli už 38 ligových zápasů, čímž se přiblížili barcelonskému rekordu 43 zápasů bez porážky od dubna 2017 do května 2018.

Kormidelník Los Blancos chválil odolnost svých hráčů, kteří pokaždé našli způsob, jak zachránit výsledek. A to i přesto, že jim kvůli zraněním několikrát chyběli klíčoví členové týmu. "Některé rekordy jsou o vítězství a jiné o tom, že se neprohrává. Máme za sebou opravdu dlouhou šňůru a to znamená hodně úspěchů, protože remízy vám často hodně pomohou," řekl Ancelotti.

"Ve fotbale platí, že když nemůžete vyhrát, tak alespoň neprohrát. Někdy remíza přináší lepší pocit než prohra. Porážka dává příležitost ke zlepšení, to je pravda. Ale úspěch v Lize mistrů z minulosti spočívá v naší solidnosti, ve způsobu, jakým soutěžíme," vyjádřil svůj postoj 65letý kouč.

"Na začátku sezony nám chvíli trvalo, než jsme tuto solidnost našli. Ale najdeme ji, protože mentální přístup hráčů je velmi dobrý," pochválil své svěřence, kteří momentálně ztrácejí čtyři body na vedoucí Barcelonu.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
6
6
0
0
22 : 5
18
2
Real Madrid
6
4
2
0
13 : 3
14
3
Athletic Bilbao
7
4
1
2
11 : 7
13
4
Atlético Madrid
6
3
3
0
10 : 3
12
5
RCD Mallorca
7
3
2
2
6 : 5
11
6
Villarreal CF
6
3
2
1
12 : 13
11
7
Deportivo Alavés
6
3
1
2
9 : 7
10
8
CA Osasuna
6
3
1
2
8 : 11
10
9
Celta Vigo
6
3
0
3
14 : 13
9
10
Rayo Vallecano
6
2
2
2
8 : 7
8
11
Real Betis
6
2
2
2
6 : 6
8
12
Girona FC
6
2
1
3
8 : 10
7
13
Espanyol Barcelona
6
2
1
3
6 : 9
7
14
CD Leganés
7
1
3
3
4 : 8
6
15
Sevilla FC
6
1
2
3
5 : 8
5
16
Real Sociedad
7
1
2
4
3 : 7
5
17
Real Valladolid
6
1
2
3
2 : 13
5
18
Getafe CF
6
0
4
2
3 : 5
4
19
Valencia CF
6
1
1
4
5 : 10
4
20
UD Las Palmas
6
0
2
4
7 : 12
2

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (38)

Přidat komentář
ACSeRw!n

jen to ne proboha

Reagovat
M.Vaza

Kdo místo něj? Za mě jedině Klopp nebo ať zůstane Carlo.

Reagovat
ACSeRw!n

Xabi nebo Nagelsmann

Reagovat
M.Vaza

Xabi může být nový Zidane nebo ho to taky může pěkně semlít. Nagelovi nějak vůbec nevěřím.

Reagovat
SCELO

klopp ? tak to neverim ze by do RM isiel sak by ho tam zozrali

Reagovat
M.Vaza

Tak je to samozřejmě vždy o výsledkách. Zrovna on si ty lidi pak získat umí.

Reagovat
Salfovic

Proč

Reagovat
Breze

Xabi, Klopp, Julian

Reagovat
Pankrac

Wtf??

Reagovat
kattos

Reagovat
kattos

*

Reagovat
zasranej malíř

Já bych byl také rád

Reagovat
Hachim Mastour

Až do smrti

Reagovat
Al Capone

Neuveritelny sympatak a jeste lepsi trener a ze vsech co byli v Realu tak taky muj neoblibenejsi, proste Don Carlo

Reagovat
Pony Slaystation

Del Bosque za mě...

Reagovat
janinho

xabi nebude cakat vecne

Reagovat
Pankrac

Xabi v první řadě musí prokázat ještě nějakou konzistentnost.

Reagovat
Mishko

jasné, on bude čakať 5 rokov, aby tu nejakej no-name nule dokázal konzistentnosť, keď jej nestačí, že za 100 zápasov za predtým o pohári bojujúci klub vytiahol spôsobom, že nikdy nezaznamenal viac ako 2 prehry za sebou a points per game má len o necelú desatinu horšie ako Pep trénujúci tím s najväčším rozpočtom v histórii futbalu

Reagovat
Pankrac

No, já mám za to, že ti nic dokazovat nemusí, tak proč tu brečíš cosi o tom, že jsi nějaká bezvýznamná nula?

Na klub jako je Real, který vede trenér jako je Carlo to zatím atomaticky nestačí. Není jediný důvod, aby se mu Ancelotti musel uhnout a přenechat mu svůj post. Pokud Xavi nepočká, tak nepočká. Pokud chce jednou Real vést, tak si počká klidně 5 let, klidně 10 let. A sám to v hlavě srovnaný má, z Bayeru nikam zbytečně nechvátá

Reagovat
janinho

carlo ma zmluvu uz len do konca sezony a ak sa perez rozhodne ze je spravny cas na zmenu, tak si myslim ze xabi (napriek tvojmu odbornemu nazoru) sancu kludne moze dostat.

Reagovat
Pankrac

Pokud se Pérez rozhodně pro změnu, Xabi bude určitě jedna z prvních voleb .

Nevidím ale důvod proč by neměli smlouvu prodlužovat. Samozřejmě se uvidí jak dopadne sezóna, ale právě teď je Carlo tou nejlepší možnou volbou pro Real.

Reagovat
janinho

pockaj si do jari. flick tu ofenzivu barcy nastartoval lepsie nez som cakal, takze je dost mozne ze v marci uz budeme mat taku stratu ze bude jasne ze toto uz nefunguje.

my potrebujeme hrat moderny futbal. aj to viniho spravanie ide do velkej miery za carlom, lebo niekedy proste musis aj milovanemu dietatu ze toto nie a nie zastavat sa donekonecna.

ak ten leverkusen tuto sezonu nejak strasidelne nepadne na hubu, tak kludne by som toho xabiho riskol. za predpokladu ze napr. taky pintus ostane. ale toto sa bude riesit na jar, len by som z nostalgie carlovi nepredlzoval zmluvu automaticky do 80tky.

Reagovat
Pankrac

Přesně jak říkáš, počkejme si do jara. Právě teď je bezpředmětný chtít vyměňovat Carla za Xabiho. Obzvlášť po minulý sezóně. S tím materiálem, který měl k dispozici vyhrát LM a domácí ligu? Bez stoperů, bez útočníka, půl sezony s brankářskou dvojkou. To byl naprostej trenerskej master class, který by při vší úctě k nim nezvládl ani Pep, ani Xabi, ani Klopp, ani nikdo jinej. To samozřejmě automaticky neznamená smlouvu do 80. Carlo moc dobře ví, že musí mít výsledky a pokud nebudou, bude první kdo řekne, že je čas jít dál.

Nemyslím si, že Real musí být nejmodernější, on potřebuje být nejlepší klub a to se jim s Carlem daří.

Barcelona letos určitě bude větší konkurence v lize, ale taky na ně během sezóny padne deka a momentálně to není tým s tou TOP vítěznou mentalitou a uvidíme jak zvládnout náročná období, jaro ukáže. Když to pod Carlem nepůjde, Xabi je určitě skvělá volba, ale dokud to šlape, tak nechápu tu nespokojenost. Byt nejlepší klub světa je pro některý asi málo.

Reagovat
janinho

ja by som samozrejme nemenil teraz nic, to hovorim vyhladovo. ja si myslim, ze tento rok real ziadnu velku trofej neziska a na tu hru sa uz nejaky cas zase neda velmi pozerat. carlovi budeme navzdy dlznici za to co tu odviedol, ale "len" za zasluhy a z nejakej nostalgie ostavat nesmie. minula sezona bola zazrak co sa podarilo s tou marodkou, ale toto je nova sezona a treba sa pozerat predovsetkym do buducna.

to nie je ani tak nespokojnost, ale ked mas v kadri 33rocneho obrancu, ktory minuly rok patril k spicke ale je vidiet ze pomaly straca dych a mas na trhu 23rocneho top beka, ktory vyzera ze bude patrit k uplnej spicke dalsich 10 rokov, tak co urobis? ak xabiho vezme nejaky iny top klub (bayern, city a pod.) tak na neho potom mozes cakat dalsich X rokov.

hlavne co carlovi vycitam su 2 veci.

1. ze nerobi vacsi tlak na pereza ohladom posil... ist do sezony bez posily na stoperovi je normalne na facku. keby to bol nejaky trener bez uspechov, tak tam nie je sanca. ale trener ako on by si podla mna mohol dupnut, aby perez pustil chlup.

2. to spravanie viniho. ja sa na to uz proste nedokazem pozerat co on tam predvadza. ako on moze cakat od niekoho respekt, ked sa chova ako chuj k superom, fans, rozhodcom... zlatu loptu by som ja osobne daval nie len za cisla, ale jej drzitel by mal byt trochu aj vzorom pre mladych. a on je presnym opakom toho ako by som chcel aby sa mladi spravali. jasne, ze sa na kazdom stadione najdu idioti ktori na neho budu bucat. ale preco nikto nebuci na tchoua, rodryga, bellinghama, rudigera atd.???? daval som tu priklad s tym co urobil alves ked po nom takyto debil hodil banan. toto je na dlho, ale bud nech s tym vinim nieco urobi, alebo fakt si budem zelat aby siel do tej SA.

Reagovat
Pankrac

S Vinim 100% souhlas, skvělej hráč, ale to chování je otřes. Zlatou loptu bych mu přesně za to nedal i kdyby hrál ještě o trochu líp.

S Carlem a tlakem na Peréze prostě souhlasit nedokážu. Real Madrid musí mít pod Perézem skvělého trenéra a ne vynikajícího manažera. Tam se musí pracovat s tím, co přivede prezident. Pokud to funguje, tak proti tomu nic nenamítám, protože to prostě funguje.

S tím výhledem se dá souhlasit i nesouhlasit, u trenérů ještě víc než u hráčů. Zrovna dneska skvělý příklad na Varanovi. Ukončil kariéru stejný rok jako Pepe, který musel vyklidit pozici protože byl už starý a neperspektivní a přitom Pepe dohrával kariéru na vyšší úrovní než Varane. Ne, neříkám, že se neměl Pepe nechat jít a neměl se podpořit Varane. Ale není to jen o věku. Může ti přijít hráč, kterému je 23, nechytne se a neodehraje ani jednu sezónu na úrovni hráče, který má před sebou řekněme poslední 2-3 roky. Tohle je vždy loterie a nemůžeš se dívat jen výhledově do budoucnosti. To skončíš jako Arsenal pod Wengerem. Vždy když prodali hotovýho fotbalistu, tak se hojili tím, že mají budoucí super hvězdu. Proto tvrdím, že být progresivní neznamená být automaticky nejlepší.

Reagovat
janinho

dal si s wengerom dobry priklad. ten tiez premeskal kedy ma odist a posledne roky to pod nim uz nebolo ono. tam vtedy potrebovali niekoho mladsieho, dravejsieho a on tam bol uz za zasluhy.

pepe je anomalia. ja som bol velmi nespokojny ked odisiel, lebo sme ho tu drzali kym mu prepinalo a ked sa ukludnil tak sme ho pustili. ale u neho to bolo tusim aj o tom pravidle, ze 30+ rocnym sa uz zmluvy predlzovali len o rok. to nebolo, ze sme ho predali, proste chcel dlhodobu zmluvu a perez neustupil. cas ukazal, ze to bola chyba. za mna portugalcom euro vyhral viac pepe nez CR.

Varane aj Casemiro mi pride ze to nebolo ani tak o iniciative ich predat, proste oni mali ponuky z MU a chceli vyskusat nieco nove (a podojit MU s neporovnatelne vyssim platom). klub samotny pokial ja viem nijak aktivne nehladal kupcov na ani jedneho z nich.

a co sa tyka tlaku na posily... ked ja zodpovedam za vysledky a mam mat nabombovanu ofenzivu a na stoperoch jedneho hraca co prermarodil celu minulu sezonu s tazkym zranenim kolena, rudigera, dalsieho stopera ktory bude marodovat este bohvie dokedy (ja uz neverim, ze alaba este bude moct hrat na uplnej top urovni) a mam to este platat vallejom (ten ma mozno tak na klub bojujuci o zachranu v segunde) a tchouamenim... tak nieco nie je v poriadku. este aj nacho odisiel a ze za neho neprisla ziadna nahrada (sorry, ale valleja vobec nepocitam, to je ako keby sme povedali, ze za kroosa mame reiniera) je velky fail. staci ze sa nam zrani 1 z tych stoperov a sme v perdeli. stavat tam carvajala je proste mimoza.

Reagovat
Pankrac

Wákner (Wenger) přesluhoval, Carlo zatím ne. Až bude, mít sérii nespěchů a nebo nezvládne sezónu (klidně letos), řeknu že je čas stejně jako u Arséna. Výhoda Realu, oproti Arsenalu je, že se ve většině případů neodmítá.

Jednoho stopera by to opravdu chtělo, netvrdím, že s těmi stopery nesouhlasím, ale Pérez je Pérez. A jak už jsem říkal, dokud mu to funguje, tak nic nenamítám a trenér bude prostě pracovat s hráči, které má.

Tohle se ale vždy dá pořešit klidně o zimním prestupáku. Uvidíme, já myslím že Real letos domácí ligu obhájí, ale LM nedá. Otázka je, zda-li to bude pro udržení Carla stačit. Což je samo o sobě šibeniční.

Otázka ale je, zda-li Xabi tenhle nápor (už) zvládne. Carla podporuju i proto, že s narůstajícím tlakem se jeho klid zvyšuje. A to je v klubech, které jsou ve své dobe těmi nejlepšími stěžejní.

Reagovat
janinho

len aby sme sa dobre rozumeli... pokial tu sezonu nebudeme mat uz v polke domrdanu, tak nemam problem s tym ak carlo predlzi o rok. ja sa ho nechcem za kazdu cenu zbavovat, stale je to jedna z najlepsich volieb, akurat si myslim ze xabi na trhu dlho volny nebude. bayern si mozno mysli ze vezme kloppa, ale tam je to podla mna bez sance a daju xabimu co si zapyta (za predpokladu ze ten kompany neurobi nejaky velky vysledok). kludne si na xabiho este pockam, akurat nechcem aby nam ho niekto vyfukol. ale urcite nadavat na vedenie, ak carlo predlzi, nebudem

Reagovat
Pankrac

Tak v tom případě si rozumíme

Reagovat
kattos

2 sezóny v Leverkusenu měl konzistentně famózní

Reagovat
Pankrac

Řekl bych první sezóna byla vysoce nad očekávání, druhá sezóna famózní. Uvidíme letos. Xabi je rozhodně to nejlepší z nový generace trenérů, ale není třeba tlačit na pilu. On se v Bayeru trenérsky ještě vybrpusí.

Reagovat
Mishko

Reagovat
los_blancos

Najlepší tréner novodobej histórie.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
el Principito

je Pepek

Reagovat
los_blancos

... ktorý bol/je úspešný v kluboch, ktoré podvádzali. Pep je skvelý tréner, ale aby sa dal považovať za TOP, musel by také úspechy zopakovať u trochu iných kluboch.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele