Álvarez chce místo v základní sestavě, zvažuje odchod z Manchesteru City

30.07., 11:23
Aktuality
Julian Álvarez (© AFP)

Julián Álvarez absolvuje druhou mezinárodní akci během několika týdnů a po skončení olympijského turnaje bude řešit další budoucnost. Argentinský útočník uvažuje o odchodu z Manchesteru City.

24letý fotbalista bojuje s konkurencí především v osobě Erlinga Haalanda a na trávníku se objevuje pravidelně, rád by ale měl jisté místo v základní sestavě a podle britského tisku měl v polovině července požádat o odchod.

"Četl jsem, že všechno ještě zváží. Může o tom popřemýšlet a až se rozmyslí, tak nás kontaktovat," řekl k tomuto tématu manažer Pep Guardiola.

"Julián hrál hodně. Chce hrát víc? To je v pořádku, máme ale osmnáct nebo devatenáct fotbalistů, kteří chtějí být neustále v základní sestavě," dodal španělský kouč.

Álvarez v prvním týmu Citizens strávil dva roky a kontrakt má až do června 2028. Loni si na své konto připsal 54 soutěžních startů a v nich devatenáct branek. Celkem se za anglický celek trefil 36x, dvakrát s ním vyhrál Premier League a jednou se spoluhráči opanoval i Ligu mistrů.

Jihoameričan se během letošního léta koncentruje především na národní tým. Seniorskému pomohl k obhajobě titulu na Copě América, aktuálně pobývá ve Francii a s mladšími argentinskými spoluhráči usiluje o olympijské vavříny.

Autor: Tomáš Pavlík / x.com/FabrizioRomano

Komentáře (68)

Přidat komentář
sejber

ja by som ho bral

Reagovat
Nizzie

Jako myslím, že by se k nám hodil ne?

Reagovat
Hachim Mastour

hodil, mi zvykneme kupovať City rejectov. Ale Alvarez by bol dobrý

Reagovat
mistr129

asi nakonec i nejlepší z těch jmen, která se v létě skloňovala

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Do Spurs, výborný hráč.

Reagovat
Kohout 1882

Kéžby, ten by se nám hodil náramně.

Reagovat
MoonKnight

Do Arsenalu

Reagovat
Salfovic

Tak se snaž, hejsku. Tohle jeho vyplakávání moc nechápu, když v první sezoně odehrál 2500 minut a loni o tisíc víc.

Reagovat
Nizzie

Tak ono jde taky o to, kdy je odehrál a když pak v nejdůležitějších zápasech sezóny spíše seděl, tak logicky spokojený být nemusí i přes poměrně vysokou minutáž.

Reagovat
Geordies

No vyplakávání...zeptali se ho, jak to v City vidí a on jen odpověděl, že uvidí, co bude a chce ve své kariéře hrát důležité zápasy. Čemuž se u něj nelze divit. Je mu 24 a chce být stabilním článkem, ale pokaždé, když přijde důležitý zápas, dostane přednost Haaland.

Ano, z druhé strany, z pohledu City je to pochopitelné, logicky budou hrát to nej, co mají. On to ví a chce se v individuálně posunout, byť se City vyhrál vše. To stejné tam potkalo i Ferrána, Jesuse, Zinchenka, Saného, takže žádná novinka.

Reagovat
Tomik111

Ferrana

Reagovat
TopinB

TV OT:

Premier League bude zase vysílat (i) skylink a Canal?

Reagovat
FC Porto FC

J

Reagovat
TopinB

Díky

Reagovat
IgorMičinec

Si fakt cekal 2,5 hodiny, az ti tady nekdo odpovi? Ptám se pro kamarada, hledá lidi do cirkusu

Reagovat
TopinB

Světe div se, zeptal jsem se během obědové přestávky, pak jsem pracoval a až jsem měl čas, tak jsem eurofotbal rozkliknul znova. Šokující vím, ale ne každý tráví online 20 hodin denně.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mastný Chobot

a aj tak sú tie krídla horšie jak v Aston Ville

Reagovat
Csaplárova past

Kádr za miliardu a když se na to podívám ... musím se smát

Reagovat
Figurehead

To je dobře, že se musíš smát...

Smích je kořením života

Reagovat
Bandita_Harry

To je nejaké nové moto Chelsea ?

Reagovat
Figurehead

Reagovat
Csaplárova past

Na tohle jsem poukazoval už před měsícem. Místními fans mi bylo řečeno, že stejně většina odejde na hostování a nebudou členy A týmu i když tam jsou nyní vedeni

... a přijdou další, už se to vyjednává

Reagovat
FC Porto FC

Ty ses retard, je jasný že půlka půjde do na host nebo do u21 nebo na prodej kellyman do U21, Washington taky, Broja prodej, Angelo host, Tyrique U21, Gallegher prodej, Ugochukwu host, Casadei prodej nebo host, Santos host, Wiley host, Gilchrist host, Chalobah prodej, Acheapong U21, Kepa prodej, Petrovič prodej, Bergstrom host

Reagovat
Csaplárova past

Da se to ocekavat. To nic nemeni na tom, ze je to smesne. Pulka tech hracu ten dres CFC nikdy neoblece

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Sigma Olomouc

City má prostě luxus, že má tak dobré hráče, že hráče jako Álvarez mohou nechat na lávce

Reagovat
EZ

jeho minuty by mohol dostat Bobb

Reagovat
Csaplárova past

Pro Chelsea by to byl skvělý kauf, jestli se o něj ani nepokusí, tak jsou hloupí

Reagovat
lofin9

To by bolo pre ich vedenie az prilis rozumne a racionalne rozhodnutie, toho by som sa nebal

Reagovat
Csaplárova past

Zase na druhou stranu - aspoň trochu inteligentní hráč ví, že v Chelsea prostě nic nevyhraje v následujících pár letech ....

Tento útok by však měl velký potenciál být jedním z nej v lize

Alvarez

Nkunku Palmer

Reagovat
icemike

Je starý

Reagovat
Dirtyfoxx420

Pojd k nam chlapce, u nas mas zaklad jisty

Reagovat
Csaplárova past

Palmer co nehral byl prodan za 50mio, za kolik by sel Alvarez? Dali by Reds 100mio?

Reagovat
technecium

Laporto pls, nejkomplexnějšího mladého utocneho hrace na svete potrebujeme jako sul, vic nez Williamse, navic provereny tlakem v tech nejtěžších zápasech.

Reagovat
2miguel1

Profil takychto hračov je uplne k ničomu v Barce. Toto je presne ten mačkopes post. To nieje ani kridlo, ani hrot. My potrebujeme rychle kridlo, ktore bude rozťahovať ihrisko a velky mohutny hrot. Very simple. Už sme kupili podobneho Griezza a Coutinha a stalo to za nič.

Reagovat
herbage

Velký mohutný hrot - Lukaku je k mání

Reagovat
2miguel1

Mame Lewandowskeho

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
technecium

Porovnavas neporovnatelne. Kdyby hral na hrotu energicky, rychly a komplexni Alvarez misto Lewy, ktery je vylozene jen zakoncovatel, tak by to prospelo v kompaktnosti a nepredvidatelnosti celemu tymu. Lewa je pomaly a v zapojovani se do vystavby akci je spis ke skode, nevadilo by mi nechat ho jit pryc, navic s jeho platem.

Reagovat
2miguel1

Energicky, rychly a komplexny Alvarez nieje taky golovy ako Lewandowski. My potrebujeme goly. Na vystavbu su tam všetci okrem Lewy. Každy jeden lepši stoper by si ho postražil. Potrebujeme čistu 9. Najlepšie vysoky pre Yamalove centre

Reagovat
Bakary3

Co může Barca nabídnout?

40m s první splátkou v roce 2030?

Reagovat
EZ

Inak teda, pozeram, minulu sezonu mal 31 startov v zakladne zostave v lige. Tazil hlavne zo zraneni KdB a Haalanda, ale teda, ak by sa KdB pobral do arabie, ci uz tento alebo buduci rok, ten zaklad by najskor mal...

Reagovat
LyEX

Bola by ho škoda, ale zazlievať mu to nikto nebude myslím si. Záleží na destinácii, neviem si ho popravde nikde inde predstaviť, Barca: Lewa, Real: korytnačka, Bayern: škaredník, a to je vlastne všetko čo by mu zaručovalo obdobnú kvalitu, zvyšok je posun nadol okrem Arsenalu, ale tí na neho mať nebudú.

Reagovat
Miguel19

Jakože Arsenal by na něj neměl, ale Barcelona jo?

Reagovat
Mastný Chobot

80m s 0,3% úrokom p. a. rozdelených do rovnakých mesačných splátok počnúc rokom 2033 a končiac rokom 2085 s 10-ročnou prestávkou medzi rokmi 2045 až 2054

Reagovat
LyEX

Moja chyba, spojil som to tak, že to vyzerá ako píšeš. Skôr to bolo myslené tak, že tie kluby sú akoby na rovnakej úrovni (samozrejme Barca skôr už z toho marketingového hľadiska, aktuálne tú top úroveň nedosahuje) majú vyriešenú pozíciu 9tky a neriešil som ich financie, či na neho aktuálne majú a potom iné kluby, ktoré sú už pre neho cesta nadol, okrem Arsenalu, ktorý tú pozíciu 9 nemá úplne poriešenú, ale zároveň podľa mňa by ho aktuálne zaplatiť nevedeli.

Reagovat
El Cid z City

Alvarez do Arsenalu by šel s ohromnou přirážkou než jamkoli jinam.

Reagovat
herbage

hlavně to nemá cenu řešit, protože vy nám ho nepustíte, my ho nepotřebujeme a to pro pro Álvareze hlavní, nebyli bychom schopni mu garantovat základ

Reagovat
king23

Mě spíš zaujalo, že někdo tvrdí, žepřesun ze City do Arsenalu není posun směrem dolů

To v kterém vesmíru?

Reagovat
EZ

No, ten rozdiel medzi nimi nie je velky. Navyse, Artetov arsenal sa zlepsuje z roka na rok, tak ten sentiment toho, ze City coskoro dobehnu/predbehnu, tu pochopitelne je. Za mna teda, ak by mal Arteta poslednu sezonu vo forme Martinelliho/Jesusa z predoslej sezony, tak maju titul.

Reagovat
king23

To jsou spekulace. Skutečná realita je ale taková, že když hraješ za City tak máš jistý minimálně jeden pohár ročně, reálně bojuješ o double či treble. Když hraješ za Arsenal, tak marně závidíš týmům co vyhráli aspoň jeden evropský pohár a vzpomínáš na vyhranou ligu před 20 lety. Takže ve skutečnosti ten rozdíl je tam obrovský.

Reagovat
LyEX

Preto som to zozdelíl na A a B pričom z B je Arsenal asi najviac na vrchole. Ak vy sme išli veľmi konkrétne, taj jediný tím na rovnakej úrovni je Real.

Reagovat
king23

No já jsem reagoval na "zvyšok je posun nadol okrem Arsenalu", z čehož mi vyplývá, že Arsenal řadíš minimálně na stejnou úroveň. Pokud jsi to tak nemyslel, tak OK. Subjektivně mi z toho B přijde třeba PSG rozhodně kvalitnější tým než Arsenal. Objektivně je před Arsenalem 21 evropských týmů (dle koeficientu UEFA).

Reagovat
Front hell

Takže hráči Arsenalu závidí hráčům borussie nebo ajaxu že před 30 lety vyhrál jejich tým Evropu? A vzpomínají že před 20 lety vyhrál Arsenal titul. Většina ještě nebyla na světě,ale určitě je zrovna tohle sere. Ty vole co tady se člověk nedozví. Kdyby jsi skončil prvním souvětím uděláš dobře

Reagovat
Figurehead

Reagovat
MystycMac

Najpreceňovanejší hráč súčasnosti...

Reagovat
kbtk23

Reagovat
LFCreds

Reagovat
Di Stéfano

Len nech veru odíde , nejaké Španielsko , Taliansko by mu určite mohlo sadnúť. Atleticu ak správne rozumiem asi nevyjde Dovbyk (AS Roma) … kľudne tam .

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně bych ho koupil, aspoň by se nemusel stěhovat

Reagovat
Manik...

. Na to by určitě slyšel

Reagovat
iamek

Osimhen’s agent Calenda denies loan move for Victor.

“I read about ‘fantasy exchanges’ with Victor… as if he was a package to be delivered quickly”.

“This package is the top scorer of the third Scudetto in the history of Napoli”.

“Respect and stop fake news!”.

Romano

Reagovat
iamek

Former Man United talent Shola Shoretire has just landed in Greece to sign in as new PAOK player.

He’s joining on free transfer after contract expired at #MUFC, as exclusively revealed.

Reagovat
Phillipinho

Neverim, ze ho Atleti udelaji. Ale byla by to obrovska bomba. Alvarez udajne do Atletica chce, coz je prvni splnena podminka.

Reagovat
LyEX

Dúfam, že len to nie, je to sympatický hráč, čo by u takých hrobárov s psychopatom na lavičke robil. Dopadol by ako Felix.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele