Aktuální strop je v dnešní době možné posouvat výš, říká Podroužek k přestupovým možnostem pražských S

23.08., 08:58
Rozhovory
Albion Rrahmani (© Sparta Praha)

Letní příchody dvou forvardů do kabin pražských "S" znovu pořádně zavířily tuzemským fotbalovým prostředím. Slavia nejprve za stomilionovou sumu přivedla z Plzně Tomáše Chorého, Sparta před pár dny kontrovala, když za podobnou částku podepsala kosovského útočníka Albiona Rrahmaniho (23) z Rapidu Bukurešť. Pikantní na tomto transferu je, že o Rrahmaniho v jeden moment usilovala jak Sparta, tak Slavia. Jaké bylo zákulisí tohoto přestupu a co příchod Rrahmaniho znamená pro sparťanskou kabinu? Jaké jsou finanční možnosti pražských celků při získávání fotbalových posil? O tom vše je dnešní epizoda s fotbalovým skautem a bývalým novinářem Janem Podroužkem.

"Už tím, že Slavia deklarovala, že je ochotná dát nějakou částku, která by byla nejvyšší v historii za posilu, tak to mění pravidla. Už jsme v době, kdy je možné ten aktuální strop posouvat výš. A velmi pravděpodobně k tomu taky brzo dojde. Třeba ne hned v létě, ale brzy," popisuje současné finanční možnosti dvou největších pražských fotbalových celků Podroužek.

"Oba celky si v posledních letech vyhodnotily, že pokud potřebují vyhrávat a zároveň pokud chtějí být úspěšní v evropských pohárech, tak potřebují hráčskou kvalitu požadované úrovně. A ta (finanční) úroveň dnes může být úplně klidně hrana mezi účastí v Lize mistrů a úspěšným sezónním působením v Evropské Lize. Oba dva naši nejlepší zástupci v Evropě jsou v tomhle v podobné situaci a na podobné úrovni," dodává bývalý sportovní ředitel Dynama České Budějovice, který dnes působí jako hráčský skaut.

V dnešní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

Kde je cenový strop Sparty a Slavie, které jsou týmy ochotné v dohledné době zaplatit za posily?

Investují pražská "S" finanční sumy moudře?

Pomohly Spartě zkušenosti z éra Andrey Stramaccioniho k dnešním výsledkům?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na - Apple Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
Martin2626

Kristepane...tenhle samozvanej žvanil, co se s ostatníma Bleskovýma žvanilama navzájem titulujou experti, fakt nemá kousek studu těm jeho blábolům může věřit nebo je poslouchat jenom laik a to ještě mdlejšího rozumu.

Reagovat
zorz767

Ten pořad, kde vystupuje, už jsem přestal před časem sledovat. Kdysi dobrý, ale teď je to samý product placement a "spolupráce", obsah upadající. Je na tom vidět, že aktéři se kolikrát přou jenom tak na oko, aby byl "content". Nechápu, že za tohle někdo ještě dobrovolně platí.

Reagovat
zurix_new

Tak zrovna tento "kecací" Zajíc je zdarma, tam právě dobrovolně platíš za obsah, který má jinou váhu - velkoformátové rozhovory, rozhovory, zajíce v Evropě

Reagovat
10adam

A Zajíc zdarma je mnohem lepší než Nosiči, Liga naruby atd.

Reagovat
kasparko

Zajic zdarma jednou tydne je fajn, ten bonusovy obsah jsem zkusil a neoslovilo me to. Jinak ti nosici vody to se neda, to jsou hrozny uspavaci, stejna jako ten podcast Ctsport jestli ti jeste davaji. Zajic a Liga naruby za me jediny poslouchatelny z ty nabidky.

Reagovat
10adam

Liga naruby není špatná, občas si to pustím, ale záleží kdo tam zrovna je. Třeba ten “expert” z Německa se moc poslouchat nedá… Bonusový Zajíc pro mě nemá moc cenu, měl bych čas poslouchat vše, co vydají. Ale podle počtu lidí to dělají asi dobře

Reagovat
Luka3enko

Tak zrovna Ruman alespoň fakt rozumí fotbalu a jen neblábolí o nesmyslech, ale chápu, že jeho přednes je takový hůř poslouchatěný

Reagovat
10adam

Jo, měl jsem na mysli tu formu. A tou mě nenaláká na ten (občas zajímavý) obsah

Reagovat
Transfermarkt

Souhlas

Reagovat
Losinho

Product placement v tý free části je.

Reagovat
zurix_new

Ale to jsem nijak nezpochybňoval Free Zajíc - PP, placená část na HeroHero - jiný, za mě hodnotnější obsah.

Reagovat
kilobyte

Právě že když za to neplatíš, tak musíš trpět PP. Nic není zadarmo.

Reagovat
Mönchengladbach

Jedině Footcast

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Bruny

Závist není pěkná vlastnost.

Reagovat
Y.Cabaye

A kdo o tom teda ví líp než sportovní novinář? To by mě zajímalo. Tady to vypadá, že když nepovede ten podcast Tvrdík s Rosickým, tak budou lidi zuby nehty tvrdit že je to blábol.

Reagovat
Profesor Ikebara

Tvrdík? Tomu snad už nevěří nikdo normální.

Reagovat
10adam

Jakože LuftJarda rozumí fotbalu?

Reagovat
Y.Cabaye

Tady se ale bavíme o relevanci informací. Kdo jinej má nejčistější info, než ten kdo tomu klubu velí? Nebo jinak nechápu co je za problém.

Reagovat
10adam

Relevance informací a LuftJarda?

Reagovat
Greny

Nechápu ten hejt, borec si splnil sen a dostal se do fotbalového prostředí sice v Budejkach vydržel chvíli ale otevřelo mi to cestu dal

Reagovat
Profesor Ikebara

Tak se nedivím, že se ho zastáváš, když ti pomáhá v kariéře.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
PBLead

Reagovat
Martin2626

Jakej hejt??

Reagovat
Nadržený šimpanz

Novinář bejval celkem dobrej, asi je to i slušnej člověk. Ale strašně rád se poslouchá, už je ho všude strašně moc. A hlavně jeho angažmá v CB, kde si z něj i sami hráči dělali prdel a on se tvářil jako největší boss. Teď je to zase největší hráčskej skaut a mají z něj prdel i 17 letí kluci

Reagovat
Transfermarkt

Víceméně souhlas

Reagovat
Profesor Ikebara

Asi tak

Reagovat
10adam

To je celkem přísné hodnocení, za mě teda patří k tomu lepšímu na poli podcastu a nebo když je třeba v T-T, tak je lepší než 90% hostů

Reagovat
Unai

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Greny

No jako kdybych se do toho prostředí dostal tak ať si že mě taky dělá prdel kdo chce, tam už ses pak vysmatej i ty

Reagovat
Martin2626

vůbec nevíš o čem mluvíš.

Reagovat
Unai

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele