34. kolo
18.05.2024 15:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Brém (© AFP)

Vyhoření na hřišti Brém poslalo Bochum do bundesligové baráže o záchranu

Brémy zvítězily ve 34. kole Bundesligy nad Bochumí 4:1 a svého soupeře tím odsoudily k účasti v baráži o udržení. Hosté sice vstupovali do utkání s tím, že k jistotě záchrany potřebují alespoň remízu, přesto již od šesté minuty po gólu Marca Friedla prohrávali a museli dotahovat. I navzdory velké snaze se jim ovšem vývoj duelu zvrátit nepodařilo a místo toho po změně stran ještě třikrát inkasovali. Český brankář ve službách zelenobílých Jiří Pavlenka sledoval zápas jen z lavičky.

Hráči Bochumi neměli jistou záchranu ani před posledním kolem celého ročníku. Ze čtyř ohrožených celků ovšem byli v nejlepší výchozí pozici. Na barážovou příčku totiž měli tříbodový náskok, a k úplné jistotě jim tak stačilo získat na hřišti Werderu bod. Domácí však ke konci sezony zabrali a kromě pozoruhodné výhry nad Stuttgartem dokázali obrat o body například i Lipsko.

Hosté hrající o svou bundesligovou budoucnost nevstoupili do utkání vůbec dobře, když už v šesté minutě prohrávali po brance Friedla. Ten se v pokutovém území dostal po rohu k odraženému míči a nechytatelnou střelou překonal brankáře Manuela Riemanna. Werder byl i nadále nebezpečnějším mužstvem, při jeho další šanci zachránilo modrobílé od další pohromy břevno. V závěru poločasu se svěřencům Heika Butschera naskytla exkluzivní šance na srovnání stavu v podobě přímého kopu z hranice šestnáctky, Kevin Stöger ovšem mířil nad.

I po pauze měli více ze hry domácí hráči, většina příležitostí ovšem ztroskotala na výborně chytajícím Riemannovi. Bochum se i přes viditelnou snahu nedokázala prosadit. Naopak ji na druhé straně stihly další dvě pohromy, když se nejdříve po standardní situaci v 78. minutě hlavou trefil Anthony Jung a o dvě minuty později na něj, rovněž hlavičkou, navázal Jens Stage. Naději modrobílým ještě v 85. minutě vykřesal Christopher Antwi-Adjei, na druhé straně ovšem záhy jakékoliv vzepětí utnul Romano Schmid.

Bochum tak na hřišti Brém padla a oficiálně putuje do baráže o udržení se v nejvyšší německé soutěži.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele