34. kolo
18.05.2024 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Omar Marmoush (© AFP)

Lipsko zakletý stadion Frankfurtu neodčarovalo. Orli si po půli pojistili účast v Evropské lize

Eintracht Frankfurt v posledním kole letošního ročníku Bundesligy remizoval v duelu s Lipskem 2:2. Vidina zisku jednoho bodu zajišťujícího Evropskou ligu v následujícím ročníku se Orlům začala pomalu rozplývat už v prvním poločase. Z penalty se nejprve prosadil Xavi Simons, hned zkraje druhé půle ho pak doplnil nádhernou ranou Benjamin Šeško. Frankfurt však v průběhu krátkého přerušení zápasu nabral síly, nejprve snížil a srovnání mu nakonec zařídil proměněnou penaltou Omar Marmoush.

Orli v závěrečném představení této sezony potřebovali minimálně bod k jistotě šestého místa. Poté by museli ze všech sil fandit ve finále Ligy mistrů Dortmundu, v případě jehož výhry by se do milionářské soutěže sami kvalifikovali. To už měli jisté hosté z Lipska, kteří už sice neměli o co hrát, jako motivace jim tak sloužila vidina vůbec první výhry ve Frankfurtu v klubové historii.

Aktivnějším celkem byli v úvodu utkání domácí. Nejblíže první trefě byl ve 21. minutě Omar Marmoush, který se pár metrů za hranicí šestnáctky sám uvolnil a tvrdou ranou k levé tyči prověřil brankáře Janise Blaswiche. Ten byl však neomylný. Frankfurt se dál hnal za vytouženým bodem, ve 41. minutě ovšem přišla komplikace v podobě soupeřova pokutového kopu. Exekutor Simons nejprve minul prostor mezi třemi tyčemi, penalta se však kvůli nepísknutí rozhodčího opakovala. Svůj druhý pokus už mladičký talent využil bezchybně.

Ztráta Frankfurtu se hned po změně stran zdvojnásobila. Šeško si převzal přihrávku od Nicolase Seiwalda a výstavní střelou do levé šibenice zvýšil už na 2:0 pro Lipsko. V 51. minutě byl zápas přerušen kvůli technickým problémům souvisejícím s hustým deštěm. Tato krátká přestávka nejspíše domácí nakopla, neboť hned po obnovení hry se prosadil Hugo Ekitiké. Francouz si našel ve vápně centr Ansgara Knauffa a hlavou snížil na rozdíl jediné branky. Domácí fandové se nakonec dočkali i vyrovnání, když se z pokutového kopu dokázal prosadit Marmoush.

Die Adler tedy remizovali a pojistili si zisk šestého místa, které jim potenciálně může vynést účast v Lize mistrů.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele