34. kolo
18.05.2024 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Nezastavitelný Guirassy dvěma zásahy orazítkoval úžasnou sezonu Stuttgartu

Hráči Stuttgartu porazili v závěrečném kole Bundesligy hosty z Mönchengladbachu 4:0 a díky dalšímu neúspěchu Bayernu zakončili ročník na fantastické druhé pozici. O úspěšné rozlučce se sezonou Švábů rozhodl Serhou Guirassy, který už v první půli zaznamenal dva přesné zásahy. Guinejský kanonýr tedy dosáhl úctyhodné bilance 28 branek ve stejném počtu utkání. Tomáš Čvančara se na trávník dostal v 66. minutě, debaklu Hříbat ale nezabránil.

Ať už by úplný závěr sezony proběhl ze strany Stuttgartu jakkoliv, nic ho nemohlo obrat o nejlepší bundesligové umístění od sezony 2008/2009. Tehdy Švábi zakončili ročník na třetí příčce a na ní se nacházeli i v tom aktuálním, stále ovšem snili o posunu před Bayern. Gladbach naopak zápolil ve spodních patrech tabulky, přičemž od ještě většího průšvihu ho držel Robin Hack, autor pěti z posledních šesti branek celého týmu.

V 11. minutě připravil po rychlém protiútoku Chris Führich míč na levé hraně malého vápna Maximilianovi Mittelstädtovi, jeho přízemní ránu ale gólman vykopl. Ve 22. minutě mířil zevnitř pokutového území na zadní tyč Deniz Undav, Jonas Omlin ovšem pokus 27letého kanonýra konečky prstů vytěsnil na roh. Domácí brankář podlehl náporu útočníků Hříbat o minutu později, kdy se mezi dvěma obránci vyšplhal nejvýše do vzduchu Guirassy a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Po půlhodině zápasu si navíc guinejský útočník navedl míč do středu velkého vápna, odkud i s odrazem o pravou tyč vedení navýšil. Šest minut před poločasovým hvizdem pak ještě napálil břevno Undav.

Po hodině hry se po tvrdém souboji zhostil míče 30 metrů před brankou Undav, nevyužil ale volného prostoru před sebou k náběhu a sáhl k přímému zakončení, ránu k tyči ovšem gólman zneškodnil. Vedení tak navýšil až v 75. minutě naprosto osamocený Woo-Yeong Jeong, na nějž propadl míč na hraně malého vápna a jihokorejský záložník ho bez problémů dostal do sítě. Čtvrtou branku pak přidal po krásné individuální akci Silas.

Stuttgart tak výhrou překonal klubový rekord v počtu získaných bodů v jednom ročníku Bundesligy. Gladbach naopak zakončil sezonu s nejhorší bilancí za 15 let.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele