34. kolo
18.05.2024 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Mohuče (© AFP)

Mohuč vyloupila Wolfsburg a dotáhla povedený jarní finiš k záchraně

Wolfsburg zakončil nevydařenou sezonu porážkou, když ve 34. kole Bundesligy padl na svém hřišti s Mohučí 1:3. Vlky sice poslal do vedení v 18. minutě Kevin Paredes, jenže vyrovnání zařídil hostům krátce nato Brajan Gruda. Definitivní pojistku setrvání mezi německou smetánkou následně přinesl zásah obránce Seppa van den Berga, který přispěl Die Nullfünfer k devátému zápasu bez porážky v řadě a zároveň k jistotě udržení prvoligové příslušnosti. Václav Černý odehrál závěrečnou čtvrthodinu.

Zatímco Vlci už měli v podstatě po sezoně, jejich soupeře z Mohuče čekal boj o přežití. Hosté potřebovali k jistotě záchrany vítězství, vzhledem k výrazně lepšímu skóre oproti 16. Unionu by jim však s velkou pravděpodobností stačila také remíza. Na hřišti Wolfsburgu se jim ale podařilo neprohrát pouze jedenkrát z posledních pěti pokusů.

Nepříznivou bilanci Mohuče ve Volkswagen Areně potvrzoval úvod klání, v němž zelenobílí svého soupeře jasně přehrávali a svůj tlak přetavili v 18. minutě v úvodní trefu. Polský záložník Jakub Kamiňski vymyslel parádní přihrávku do šestnáctky, kde už Paredes doklepl balon z bezprostřední blízkosti do branky. Odpověď Mohuče na sebe nenechala dlouho čekat, pohlednou týmovou akci zakončil střelou z vápna k levé tyči Gruda.

Po změně stran se pokračovalo v zajetých kolejích. Utkání bylo i nadále vyrovnané a probíhal spíše boj o střed pole. V 71. minutě se však hostující Mohuč dočkala kýžené branky, když se po standardní situaci prosadil van den Berg. Jeho hlavičce nejprve vystavil stopku gólman Koen Casteels, na dorážku už ale v zápětí nestačil. V závěru utkání hosté přidali stvrzující branku poté, co se na střeleckou listinu zapsal hlavičkující Jonathan Burkardt.

Mohuč tedy získala v závěrečném duelu kýžené vítězství, a německou nejvyšší soutěž si tak zahraje i v 16. po sobě jdoucí sezoně.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele