Aktuality

Trenérem Zbrojovky Brno se stal Jaroslav Hynek

Novým trenérem Zbrojovky Brno se stal Jaroslav Hynek, který v uplynulých dvou sezonách působil v Žilině. Jihomoravský klub oznámil na svém webu, že osmačtyřicetiletý kouč podepsal dvouletou smlouvu.

Leverkusen představil druhou posilu, koupil záložníka Garcíu

Leverkusen letos vyhrál německou ligu i pohár, vedení ale nehodlá usnout na vavřínech a ještě před startem mistrovství Evropy získalo druhou letní akvizici, kádr posílil dosavadní kapitán Girony Aleix García.

Představení účastníků Eura 2024 - Španělsko

Španělé míří na Euro s tíživou vzpomínkou na předloňský propadák na mistrovství světa v Kataru, kde vypadli už v osmifinále. Také ale s vizitkou vítěze Ligy národů, kde cestou za trofejí zdolali v semifinále Itálii a ve finále Chorvatsko. Proti oběma celkům se nyní postaví znovu ve "skupině smrti". Trenér Luis de la Fuente přitom pomalu modernizuje tradiční tiki-taku využitím přímočaré hry po křídlech.

Nechtěl jsem, aby se někdo zranil. Ale jsem tady, takže jsem nadšený, řekl Ševčík

Záložníka Petra Ševčíka nejprve trochu zklamalo, že se nedostal do původní nominace české fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy v Německu. Třicetiletý hráč pražské Slavie ale nakonec mohl být nadšený ze středeční dodatečné pozvánky, i když ho mrzí, že se do výběru pro šampionátu dostal kvůli zranění Michala Sadílka. Po konci klubové sezony si 14 dní odpočinul na dovolené, cítí se plný energie a věří, že to bude moci na Euru ukázat i na hřišti. Řekl to v rozhovoru s novináři.

West Ham vsadil na brazilské mládí, z Palmeiras přišel za 25,5 miliónu liber Luis Guilherme

West Ham sepsal pětiletý kontrakt s brazilským ofenzivním hráčem Luisem Guilhermem, ten na Ostrovy dorazil za cifru 25,5 miliónu liber. Osmnáctiletý křídelník, který doposud působil v Palmeiras, se tak stal vůbec prvním hráčem, jehož manažer Julen Lopetegui mohl vítat jako svou novou posilu. Španěl byl mimochodem jmenovaný do funkce teprve v průběhu května.

Nová sezona už s kalibrovanou čárou, Kovařík zařadil na prvoligovou listinu zpátky Orla

Zkušený sudí Pavel Orel se vrací na prvoligovou scénu. Na jaře již vypomáhal ve druhé nejvyšší soutěži a nyní figuruje na listině rozhodčích pro profesionální soutěže, kterou schválil výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR). Nová sezona zažije dlouho očekávanou novinku, kalibrovanou čáru pro posuzování ofsajdových situací. A také centrum videorozhodčích, odkud budou muži u monitorů kontrolovat všechny zápasy.

Bayern letos poprvé utrácel, ze Stuttgartu dorazil Hiroki Ito

Bayern Mnichov má nového trenéra, ke změnám dojde i v kabině a novým přírůstkem se stal Hiroki Ito, japonský stoper do Bavorska zamířil na přestup z konkurenčního Stuttgartu. Bavorská strana hráče oficiálně představila ve čtvrtek odpoledne.

Češi už jsou v Německu, hotelový personál je uvítal s českými vlajkami

Čeští reprezentanti už jsou v dějišti mistrovství Evropy v Německu. Svěřenci trenéra Ivana Haška po poledni po krátkém letu z Prahy přistáli v Hamburku a chvíli po druhé hodině dorazili do nedalekého Norderstedtu, kde budou mít během turnaje základnu. Přivítal je vyzdobený hotel a jeho zaměstnanci s českými vlajkami.

Druhá letní tvář pro Plzeň, její řady posílil Vašulín z Hradce Králové

Daniel Vašulín, který poslední čtyři sezony strávil v Hradci Králové, se stal nejnovější posilou Viktorie Plzeň. V západočeském klubu, jenž v loňském ročníku skončil na třetím místě, podepsal tříletý kontrakt.

Skotský fanoušek absolvoval pěší pouť z Glasgow na ME do Mnichova

Oblečený do tradičního kiltu a s odhodláním upozornit na problém mentálního zdraví mužů se vydal skotský fotbalový fanoušek Craig Ferguson před více než měsícem na pěší cestu do Německa.

Češi mohou prosázet 3,7 milardy korun, podle bookmakerů je favoritem turnaje Anglie

Favoritem letošního mistrovství Evropy ve fotbale v Německu je Anglie. V těsném závěsu za ní jsou francouzský a německý národní tým. Uvedly to sázkové kanceláře, které dnes oslovila ČTK. Ve vítězství české reprezentace bookmakeři příliš nevěří - v žebříčku favoritů je ČR na 12. místě například za Tureckem či Švýcarskem. Sázkové kanceláře letos očekávají rekordní objem sázek.

Serie A zná osmého nového trenéra pro další ročník, Zanetti střídá Baroniho v Hellasu

Italské rošády na postech hlavních trenérů pokračují. Hellas se v úterý oficiálně rozloučil s Marcem Baronim, hned ve čtvrtek ale představil svým fanouškem nového šéfa lavičky. Tím se stal Paolo Zanetti, který během své kariéry působil výhradně ve své rodné zemi. Smlouvu podepsal ve Veroně do roku 2025, možné je pak její prodloužení o další rok na základě opce.

Příchod potvrzený, AC Milán povede po Piolim portugalský kouč Fonseca

AC Milán povede portugalský trenér Paulo Fonseca, který dosud koučoval v Lille. U italských vicemistrů po sezoně skončil přes platný kontrakt Stefano Pioli. Jednapadesátiletý bývalý obránce Fonseca podepsal v klubu tříletou smlouvu. Na dnešní tiskové konferenci to z pozice konzultanta a zástupce majitelů klubu oznámil Zlatan Ibrahimovic.

Hráčská asociace zažalovala FIFA kvůli novému mistrovství světa klubů

Hráčská organizace FIFPRO podala žalobu na Mezinárodní fotbalovou federaci (FIFA) kvůli novému mistrovství světa klubů, které se má v příštím roce poprvé konat v rozšířeném formátu s 32 kluby.

Češi odcestovali na Euro bez Krejčího, který řeší přestup

Česká reprezentace odcestovala do dějiště mistrovství Evropy do Německa bez obránce Ladislava Krejčího, který dostal povolení dořešit případný přestup z pražské Sparty. Podle médií má namířeno do španělské Girony

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele