Aktuality

Barcelona opět řeší pozici trenéra, prezident zvažuje propuštění Xaviho

Jenom na několik týdnů dost možná vyřešila Barcelona otázku trenéra pro příští sezonu. Xavi během dubna vzal zpět své lednové rozhodnutí u týmu skončit, nyní si ale udělal mocného nepřítele slovy o finanční stránce a konkurenceschopnosti katalánského klubu.

Alaba odloží návrat na trávníky, obránce absolvoval další operaci

David Alaba je od poloviny prosince mimo hru a pobyt na marodce Realu Madrid si protáhne. Rakouský obránce má vážně zraněné levé koleno, nezahraje si na letošním mistrovství Evropy a vedle letní přípravy přijde i o úvod příštího ligového ročníku, tento týden se podrobil další operaci.

Nizozemsko oznámilo předběžnou nominaci na ME. Nechybí Frenkie de Jong, Wijnaldum nebo Depay

V předběžné třicetičlenné nominaci Nizozemska mistrovství Evropy, které v Německu odstartuje 14. června, je i zraněný záložník Barcelony Frenkie de Jong. Informovala o tom agentura Reuters.

Francie zveřejnila nominaci na Euro, Deschamps vsadil i na navrátilce Kantého

Po pořadatelském Německu oznámila nominaci na mistrovství Evropy také Francie. Trenér Didier Deschamps povolal 25 hráčů, do národního týmu se vrací záložník N'Golo Kanté a obránce Ferland Mendy, zatímco premiéru si může odbýt křídelník Bradley Barcola.

Allegriho řádění v Italském poháru může mít dohru, Juventus zvažuje jeho odvolání

Juventus podle médií uvažuje o okamžitém odvolání trenéra Massimiliana Allegriho. Důvodem je koučovo řádění po vítězství v Italském poháru, ve kterém turínský celek ve středu ve finále porazil 1:0 Bergamo.

Řezník po tomto ročníku opustí Plzeň, na západě Čech strávil třináct sezón

Obránce Radim Řezník po sezoně opustí plzeňský klub. Pětatřicetiletému bekovi v létě skončí ve Viktorii smlouva a vedení aktuálně třetího týmu tabulky ji podle očekávání neprodlouží. Západočeši o tom informovali na svých internetových stránkách.

Matoušek navázal na Kweukeho, disciplinárka mu vyměřila trest na 12 zápasů

Kapitán druholigové Kroměříže Tomáš Matoušek dostal od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace rekordní trest na 12 zápasů za faul na Romana Horáka z B-týmu Sparty. Disciplinární komise o tom informovala v komuniké. Stejně vysoký distanc dosud obdržel pouze kamerunský útočník Sparty Léonard Kweuke v nejvyšší soutěži v roce 2013. Kamerunský útočník tehdy v semifinále domácího poháru zlomil obránci Mladé Boleslavi Radku Dosoudilovi nohu.

Zranění potvrzeno: Manchesteru City v boji o titul a FA Cup nepomůže Ederson

Manchesteru City bude v posledních dvou zápasech sezony chybět brankář Ederson. Třicetiletý brazilský reprezentant při úterní ligové výhře 2:0 nad Tottenham utrpěl menší zlomeninu očnice. Klub o tom informoval na webu.

Antoniovo přiznání: Nesnášel jsem fotbal, chtěl jsem být zraněný. Pomohla mu terapie

Spoluhráč českého dua Tomáš Souček, Vladimír Coufal v londýnském West Hamu šokoval Ostrovy upřímnou zpovědí. Michail Antonio promluvil o tom, jak nenáviděl fotbal a modlil se, aby se zranil a nemusel hrát. Prozradil, jaká duševní muka prožíval, pohovořil i o terapii, která se stala součástí jeho života a pomohla mu z nejhoršího.

Nagelsmann povolal 27 hráčů, z toho čtyři brankáře. Nationalelf povede kapitán Gündogan

Trenér německé reprezentace Julian Nagelsmann dnes oznámil širší nominaci 27 hráčů pro domácí mistrovství Evropy, kterou podle očekávání vede kapitán Ilkay Gündogan. V týmu jsou i tři mistři světa z roku 2014 Manuel Neuer, Toni Kroos, Thomas Müller a celkově čtyři brankáři.

Girona oslavila postup do Ligy mistrů, nemusí si ji ale zahrát. Proti jsou řády UEFA

Girona sice slaví historický úspěch, když si vybojovala právo startu v Lize mistrů. Nadšení však může vystřídat brzy velký bolehlav, účast v prestižní soutěži pro evropskou fotbalovou smetánku se může proměnit jen ve start v poháru číslo 2, tedy v Evropské lize. Investiční skupina City Football Group (CFG) a UEFA jednají o řešení, které by Manchesteru City i Gironě, kteří mají stejného vlastníka, umožnilo hrát Ligu mistrů. Informoval o tom server The Athletic.

Sevilla se rozloučí s legendou, s Navasem neprodlouží smlouvu. Španěl končit kariéru nechce

Ve středu si ve vloženém kole LaLigy připsal Jesús Navas svůj jubilejní 500. zápas v dresu Sevilly, jen o den později přitom andaluský klub vzkázal, že se po skončení sezóny se svou ikonou rozloučí. Osmatřicetiletý obránce má platnou smlouvu do konce června a spolupráce obnovena nebude. Končit kariéru nicméně údajně nemíní a chystá se ještě na novou výzvu.

Trenérská telenovela v Bayernu pokračuje. Tuchel končit nemá, jedná se o jeho setrvání

Trenér Xavi měl v létě skončit na lavičce Barcelony a nakonec zůstává v katalánském klubu. Teď vše vypadá, že podobně by to mohlo dopadnout také v Bayernu Mnichov s Thomasem Tuchelem. Ten sice avizoval, že po sezoně přenechá místo novému kouči, ale bavorský klub dostal opakovaně při jednáních s adepty na práci trenéra košem, a tak se začalo jednat o tom, že by Tuchel v Bayernu pokračoval. Uvádí to nejen německá média, o tématu se píše také na Ostrovech.

Technické závady zapříčinily prodlevy při rozhodování. Mrzí nás to, vzkázala komise sudích

Komisi rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR) mrzí prodlevy u přezkoumávání sporných situací videorozhodčím, které nastaly ve středečním šlágru 3. kola ligové nadstavbové skupiny o titul mezi Slavií a Plzní. Komise na sociální síti X uvedla, že za ně mohly technické závady na záznamovém zařízení, které využívá VAR. Ke sporným situacím v zápase se nevyjádřila.

Atlético Madrid v Lize mistrů podvanácté v řadě. Simeoneho těšila dobrá týmová práce

Atlético Madrid a Liga mistrů, to je spojení, které funguje nepřetržitě už jedenáct let. A bude tomu také pro následující ročník. Rozhodla o tom středeční výhra Colchoneros v LaLize na půdě Getafe, kde zářil především francouzský útočník Antoine Griezmann. K jeho hattricku se ovšem hostující lodivod Diego Simeone nechtěl úplně vyjadřovat. Mluvil o týmové práci.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele