Alaba odloží návrat na trávníky, obránce absolvoval další operaci

17.05., 09:45
Aktuality
David Alaba (© AFP)

David Alaba je od poloviny prosince mimo hru a pobyt na marodce Realu Madrid si protáhne. Rakouský obránce má vážně zraněné levé koleno, nezahraje si na letošním mistrovství Evropy a vedle letní přípravy přijde i o úvod příštího ligového ročníku, tento týden se podrobil další operaci.

Alaba se zranil během prosincového zápasu proti Villarrealu, tehdy si přetrhl přední zkřížený vaz, k tomu poškodil i meniskus a o několik dní později absolvoval operaci. Už tehdy byl návrat stanoven nejdříve na srpen, během léčby se ovšem vyskytly další komplikace a lékařský tým Bílého baletu rozhodl o nutnosti dalšího chirurgického zákroku.

31letý fotbalista začátkem tohoto týdne odcestoval do vlasti a ve středu se v Innsbrucku podrobil artroskopické operaci. Vše nezůstane bez následků a podzimní návrat bude muset Alaba odložit o několik dalších týdnů.

Rakousko se kvalifikovalo na letošní evropský šampionát v Německu a Alaba si na turnaji nezahraje, chybět by přesto neměl. K zajímavému tahu se měl odhodlat trenér Ralf Rangnick, když si někdejší oporu Bayernu Mnichov údajně vybral jako asistenta, podle agentury APA své rozhodnutí oznámí v úterý společně s nominací na mistrovství.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (10)

Přidat komentář
Kenneth

Mozna by nestalo na skodu pomalu premyslet o jeho prodeji.

Reagovat
JeséRodriguez

ale kdo by ho takové dlouhé pauze chtěl a hlavně za kolik?

Reagovat
Kenneth

Doufal bych v Araby nebo Katar.

Reagovat
tortuga

vůbec, jeden z nejdůležitějších hráčů v kabině. Reálné to není ani z toho pohledu, že v létě se už počítá s odchodem Nacha a byl by to tak velký zásah do složení obrany a hlavně samotný Alaba má platnou smlouvu ještě na dva roky a určitě se nikam nechystá.

Reagovat
Kenneth

Sympatak to je, ale ma za sebou tezke zraneni a hlavne je to nejlepe placeny hrac tymu i po pripadnem prichodu Mbappeho.

Reagovat
Raul=Real

Po prichode Kyliana, nebude urcite Alaba najlepsie platený hráč

Reagovat
Pharrell

K . Mbappé bude mít plat na úrovni Viniho Jr. & Bellenghama . Nejvíce v RM vydělávají Kroos , Modrić a právě Alaba .

Reagovat
Pharrell

*** & Bellinghama

Reagovat
tortuga

Ještě k tomu musíš připočíst podpisový bonus 100m, který mu bude vyplácen po dobu 5 let. Takže oficiálně bude mít podobný základový plat jako Vini a Jude (podobný, pořád by měl mít o něco víc), ale reálně bude suverénně nejlépe placeným hráčem.

Reagovat
janinho

nema najviac kroos?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele