36. kolo
04.05.2024 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Nicolás Domínguez a Callum Hudson-Odoi (© AFP)

Loučící se Sheffield znepříjemňoval situaci ohroženému Nottinghamu jen první poločas

Nottingham Forest nedopustil ve 36. kole Premier League překvapení, když si poradil s posledním Sheffieldem 3:1. Zatímco domácímu celku už prakticky o nic nešlo, hosté se potřebovali v boji o záchranu vybičovat k dobrým výkonům, což se projevilo i na trávníku. Do vedení se sice dostaly Žiletky zásluhou Bena Breretona Díaze, jenže ještě před pauzou vyrovnal Callum Hudson-Odoi, který po změně stran vítězství svou druhou trefou pojistil.

To, co bylo už dlouho na spadnutí, se v předchozím kole definitivně potvrdilo. Sheffield si výpraskem na hřišti Newcastlu podepsal ortel a po ročním pobytu se rozloučil s nejvyšší anglickou soutěží. Stejnému osudu chtěli uniknout hosté z Nottinghamu, kteří před tímto kolem drželi na poslední nesestupové příčce jednobodový náskok na dalšího nováčka z Lutonu.

Přiblížit je k tomu mohl hned ve druhé minutě vytáhlý Novozélanďan Chris Wood, centrovaný míč ale poslal z nadějné pozice jen vedle levé tyče. Dobrý start do zápasu ze strany hostů byl zapomenut po čtvrthodině hry, když Gonzalo Montiel nešťastným podklouznutím ve vlastním vápně podrazil Breretona Díaze a sudí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil sám chilský útočník, jenž střelou do protipohybu gólmana otevřel skóre utkání. Vedení Sheffieldu však dlouho nevydrželo, jelikož se ve 27. minutě pokusem na zadní tyč prosadil Hudson-Odoi. Stav zápasu mohl zpět na stranu domácích převrátit Cameron Archer, skvěle proti němu ovšem stihl zakročit Matz Sels. V závěru poločasu ještě zahrozil Wood, hlavou ale pouze orazítkoval břevno.

Úvod druhé půle vyšel lépe fotbalistům Nottinghamu, kteří se brzy ujali vedení. Po závaru před brankou Sheffieldu se míč odrazil do volného prostoru, kde si ho nejrychleji našel Ryan Yates a tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Vyrovnání měl na noze o několik minut později Gustavo Hamer, z dobré pozice však mířil jen vedle tyče. Tu následně na druhé straně hřiště trefil i aktivní Hudson-Odoi. Anglického záložníka to ale trápit nemuselo, jelikož si v 65. minutě stejně jako při první trefě navedl míč na pravou nohu a střelou na vzdálenější tyč zvýšil na rozdíl dvou gólů. Domácí se snažili s výsledkem ještě něco provést, na organizovanou defenzivu Forest už nicméně nevyzráli.

Loučení s anglickou smetánkou tak Sheffield začal další porážkou. Předposlední duel v Premier League čeká Žiletky 11. května na půdě Evertonu. Nottingham ve stejný den vyzve Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele