36. kolo
04.05.2024 13:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Arsenalu (© AFP)

Třešňový dezert po sobotním obědě si Arsenal vychutnal i díky sporné penaltě

Arsenal porazil ve 36. kole Premier League Bournemouth 3:0, a Třešně tak nebodovaly na Emirates Stadium ani na sedmý pokus. Hosté přežili drtivý úvodní tlak favorita i díky několika dobrým zákrokům Marka Traverse, právě ten však těsně před přestávkou lehce zasáhl nohu Kaie Havertze a kopala se penalta. Z ní vsítil rozhodující branku Bukayo Saka, čímž zároveň pomohl svému mužstvu k navýšení náskoku v čele tabulky na čtyři body.

Ačkoliv závěr derby s Tottenhamem pořádně pocuchal nervy fanoušků Arsenalu, vše z jejich pohledu dobře dopadlo, a jejich miláčci se tak dál vyhřívali na první příčce. Strašákem však zůstával Manchester City, jenž posbíral o bod méně, ale měl jedno utkání k dobru. Kanonýři tedy ve snaze získat první titul po 20 letech nesměli polevit a zaváhání proti Bournemouthu, který dvakrát za sebou triumfoval bez obdrženého gólu, nepřicházelo v úvahu.

Arsenal svému soupeři podle očekávání od začátku zápasu prakticky nepůjčoval míč a veškeré dění se odehrávalo téměř výhradně před bránou hostí. Po několika zblokovaných pokusech vyzkoušeli pozornost Traverse William Saliba a Saka, v obou případech ale brankář, který načal sezonu na hostování ve Stoke, odolal. Skvělý zákrok vytáhl také proti střele Thomase Parteyho ve 27. minutě. Na konci prvního dějství však irský gólman poslal k zemi Havertze a daroval Kanonýrům pokutový kop. S tím si s přehledem poradil nejlepší střelec londýnského celku Saka.

Domácí se do svého protivníka pustili i po přestávce. Opět se musel činit Travers, tentokrát proti střelám Saky a Havertze. Do akce ale musel i David Raya na druhé straně, když lapil pokus Dominika Solankeho z bezprostřední blízkosti. V dalších minutách byli nebezpečnějším celkem hosté, přece jen však svěřenci Mikela Artety rozjásali své fanoušky ještě jednou.

V 70. minutě se o to postaral Leandro Trossard, který využil povedenou přihrávku Declana Rice a zakončil do protipohybu Traverse. Míč vzápětí dopravili do sítě i The Cherries. Krásný gólový volej, jenž měl na svědomí Antoine Semenyo, ovšem nebyl uznán kvůli předcházejícímu faulu. Stejný osud potkal v 87. minutě famózní ránu stopera Londýňanů Gabriela, tentokrát branka neplatila vinou ofsajdu. Razítko na vítězství Gunners pak v nastavení přidal skvěle hrající Rice.

Arsenal tak stejně jako ve všech šesti předcházejících vzájemných domácích duelech v Premier League zvítězil. V příštím kole se představí 12. května na hřišti Manchesteru United, Bournemouth přivítá o den dříve Brentford.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele