34. kolo
04.05.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rodrigo Riquelme (© AFP)

Atlético konečně udrželo Muriqiho na uzdě a ukočírovalo nevyzpytatelnou Mallorku

Hráči Atlétika Madrid zvítězili ve 34. kole LaLigy na hřišti Mallorky 1:0 a upevnili si čtvrtou příčku znamenající účast v Lize mistrů. Úspěch hostů se zrodil už v páté minutě, kdy se prosadil madridský odchovanec Rodrigo Riquelme. Nezabránil tomu ani domácí kapitán Antonio Raíllo, jenž se 250. startem v dresu Rumělek v této statistice posunul na čtvrté místo klubové historie. Ostrovní celek prodloužil čekání na výhru už na pět zápasů, protože se nedokázal trefit ani fantom z Kosova Vedat Muriqi, který rozhodl dvě předchozí domácí klání proti Rojiblancos.

Cíle hostujícího celku se v závěru sezony smrskly na dosažení alespoň čtvrté příčky. Výrazný krok k tomu udělalo o uplynulém víkendu, kdy na svém hřišti zdolalo průběžně páté Bilbao. Prestižní duel nicméně přinesl pro Diega Simeoneho i jednu nepříjemnost, jelikož pozdní žlutá karta pro Antoinea Griezmanna znamenala stopku pro výlet na Mallorku. Rumělky rovněž sehrály velmi důležitý zápas a v záchranářské bitvě na půdě Cádizu získaly bod.

Atléti zažili na neoblíbeném Estadi Mallorca Son Moix snový start. Odchovanec madridského klubu Riquelme se totiž za hranicí vápna skvěle uvolnil a přízemní ranou k levé tyči v páté minutě otevřel skóre. Zvýšit náskok hostů mohl na sklonku úvodní půlhodiny stoper Mario Hermoso, který se po dvou rychlých narážečkách dostal až do zakončení v pokutovém území Mallorky, odkud však tvrdou střelou rozvlnil pouze boční síť.

Ještě větší příležitost promarnil chvíli po změně stran Marcos Llorente, jenž v situaci dva na jednoho obdržel pas od Ángela Correy. Se střelou si ale nepotykal, když branku Predraga Rajkoviče přepálil. Bezzubé Rumělky si s precizní defenzivou Rojiblancos vůbec nevěděly rady, na což reagoval domácí kouč Javier Aguirre několika střídáními. Jeden z čerstvých mužů na hrací ploše Cyle Larin se mohl za důvěru odvděčit v 79. minutě, z velkého úhlu ho však vychytal Jan Oblak.

Mallorca tak poprvé od postupu mezi španělskou elitu z roku 2021 v domácím vzájemném utkání nebodovala. V příštím kole přivítá 11. května Las Palmas, na hřiště Atlétika přijede o den později Celta Vigo.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele