36. kolo
16.05.2024 21:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Fermín López (© AFP)

Almería pálila v zápase nabitým šancemi slepými, rozhodla souhra odchovanců Barcelony

Barcelona zvítězila ve 36. kole LaLigy na půdě poslední Almeríe 2:0. Ve střetnutí týmů z opačných pólů tabulky se překvapivě rodily jednoznačné gólové příležitosti před oběma brankami. Zatímco domácí střelci však ve svých šancích mnohdy až nepochopitelně selhali, u hostů se už ve 14. minutě ujala souhra Héctora Forta a Fermína Lópeze. Druhý jmenovaný skóroval i po změně stran a znovu mu přihrával produkt La Masie, tentokrát přímo kapitán Sergi Roberto. Blaugranas se tak posunuli na dosah titulu vicemistra, jejich náskok na třetí Gironu totiž narostl na čtyři body.

Almería sice byla nejhorším celkem LaLigy, v průběhu sezony ovšem předvedla řadu úctyhodných výkonů. Jeden takový byl k vidění krátce před Štědrým dnem v Barceloně, kde La Unión dvakrát skóroval a favorit čekal na rozhodující úder až do 83. minuty. Dalšímu dramatu zdánlivě napovídala bilance posledních dvou venkovních duelů Barcy, v nichž inkasovala dohromady sedmkrát, jenže to narazila na Real Madrid a Gironu.

Další špatný zápas na trávníku soupeře mohl odstartovat Bruno Langa, který se uvolnil od obránce a vystřelil, brankář Marc-André ter Stegen však byl připraven. O chvíli později už se ale prosadili hosté. Fort našel skvělým centrem hlavu Lópeze, jenž se z blízkosti nemýlil.

Almería mohla rychle srovnat, Léo Baptistao prošel od půlky hřiště fantasticky až do šestnáctky, odkud ovšem trestuhodně minul. Na druhé straně mohl skórovat Lamine Yamal, jenže po průniku ze strany napálil pouze brankovou konstrukci. Na konci prvního poločasu pálil ještě Adrián Embarba, jeho rána orazítkovala tyč.

Ve druhém poločase domácí pokračovali v neproměňování šancí. Po sérii odrazů se balon dostal k Chocovi Lozanovi, který v ideální pozici nepochopitelné minul. Klidnější pasáž hry utnul v 67. minutě levačkou opět López, jehož vybídl ke skórování skvělou zpětnou přihrávkou Roberto. Velkou příležitostí se prezentoval Joao Félix, jenž z malého vápna trefil boční síť. V závěru už se utkání dohrávalo bez větších možností ke skórování.

Barcelona tak v přetahované o druhou příčku na hřišti nejhoršího celku soutěže nezaváhala. V příštím kole přivítá 19. května Vallecano, Almería sehraje poslední venkovní duel před pádem do druhé ligy na Mallorce.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele