32. kolo
04.05.2024 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting si hladce poradil s Portimonense a po třech letech si zajistil portugalský titul

Lisabonský gigant Sporting zvládl sobotní duel 32. kola proti zachraňujícímu se Portimonense a nakonec ho v domácím prostředí přehrál celkem snadno po výsledku 3:0. Díky překvapivé nedělní porážce městského rivala Benficy na půdě Famalicãa (0:2) si na čele tabulky vytvořil již osmibodový odstup a ten se dvě kola před koncem dohnat nedá. CP tedy poprvé od roku 2021 usedlo na portugalský trůn a v historii celkově vybojovalo už svůj jubilejní dvacátý titul.

Domácí celek doposud posbíral úctyhodných čtyřiaosmdesát bodů a nyní se může plně koncentrovat na finále Taçy de Portugal, ve kterém koncem května narazí na konkurenční Porto. Hosté si naopak zkomplikovali svou situaci v boji o záchranu, protože s osmadvaceti body jim patří šestnáctá barážová pozice a za patnáctou Estrelou zaostávají o body dva. Svěřenci trenéra Rúbena Amorima se dostali do vedení po necelé čtvrthodině hry.

Hned první vážnější příležitost tohoto sobotního klání přetavil ve vedení Sportingu zkušený jednatřicetiletý útočník Paulinho, jenž si po zpětné přihrávce Nuna Santose seběhl do středu pokutového území protivníka a zcela osamocen překonal marně se natahujícího brankáře Nakamuru. Domácí měli jasně navrch i v následujícím průběhu úvodního dějství, ale pokusy Pedra Goncalvese, Paulinha i Gonçala Inácia zneškodnil Nakamura. A ve 36. minutě jen hlavičkoval do levé tyče aktivní Paulinho.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, lisabonský celek definitivně rozhodl o svém úspěchu v 70. minutě. K důležitému tříbodovému zisku ho přiblížil Trincão, který po nahrávce téměř od brankové čáry v podání Paulinha napálil balón ze čtrnácti metrů přímo do pravého spodního růžku. Ve druhé nastavené minutě pak definitivně potvrdil úspěch favorita švédský ostrostřelec Viktor Gyökeres, neboť po obloučku Daniela Bragançy zblízka dorazil míč do zcela odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele