32. kolo
04.05.2024 17:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

S ligovou příslušností hazardující Clermont neuhlídal v Monaku probuzeného Ben Yeddera

Monako zvítězilo ve 32. kole Ligue 1 na vlastním stadionu nad posledním Clermontem 4:1. Tahounem knížecího klubu se stal Wissam Ben Yedder, jenž před týdnem ukončil při porážce v Lyonu takřka tříměsíční šňůru bez vstřeleného gólu. Tentokrát se kanonýr červenobílých nejprve podepsal asistencí pod zásah Breela Embola a po změně stran 14. a 15. trefou v ročníku pojistil triumf domácího mužstva. Les Lanciers se tak po nadějné výhře z minulého kola vrátili na zem, když definitivně přišli o možnost přímé záchrany a na baráž ztrácí čtyři body.

Monacký neúspěch naposledy nevyvolal radost pouze v táboře Lyonu, ale také v hlavním městě. Pro PSG se totiž jednalo o ztrátu konkurenta znamenající zisk mistrovského titulu. Jak ovšem zmínil jeden renomovaný francouzský deník, Ligue 1 sice poznala svého vítěze, avšak pro dalších 17 celků sezona teprve začínala. Červenobílí toužili v ostré bitvě v popředí tabulky udržet druhou pozici, Clermont naopak doufal v úprk ze sestupových příček.

Plány Les Lanciers na bodový zisk a opuštění posledního místa narušil v 16. minutě Takumi Minamino. Japonský křídelník si na hranici vápna našel odražený míč a technickou ranou vymetl pravou šibenici brány nehybného Moryho Diawa. Clermont dokázal po půlhodině hry i přes velkou pasivitu vyrovnat, když skvělé přihrávky před odkrytou síť využil Muhammed Cham. Vyrovnaný stav nicméně vydržel jen tři minuty. Monako si totiž vzalo náskok zpět po souhře útočných parťáků Ben Yeddera a Embola. Francouz vybídl ke střele svého švýcarského kolegu, a ten ranou k zadní tyči rozvlnil síť.

Nejlepší kanonýr domácích Ben Yedder si zkraje druhé půle připsal k asistenci i přesný zásah, když přízemním pokusem potrestal nedůraz hostující defenzivy ve vlastní šestnáctce. Stejný hráč mohl čtvrt hodiny před koncem zvýšit už na rozdíl tří gólů. Lehkým lobem sice proměnil samostatný únik, jenže milimetrový ofsajd mu 15. ligový zásah v ročníku odepřel. Vadit mu to ale nemuselo, jelikož v samém závěru na tuto metu ranou po zemi přece jen dosáhl.

Clermont tak na loňský úspěch ze stadionu pojmenovaném po knížeti Ludvíku II. nenavázal a odjel bez bodu. V dalším kole odehraje 12. května domácí duel s Lyonem, Monako ve stejný den navštíví Montpellier.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele