o titul, 4. kolo
18.05.2024 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Matěj Vydra (© fcviktoria.cz)

Baník využil absentujících opor Plzně a na západě Čech vybojoval důležitý bod

Hráči Plzně remizovali ve čtvrtém kole skupiny o titul Fortuna ligy v domácím duelu s Baníkem 1:1. Střetnutí v první fázi kontrolovali Slezané, krátce po změně stran se však třetí tým tabulky, v jehož sestavě chybělo hned několik klíčových hráčů, po gólu Matěje Vydry přece jen ujal vedení. Ostravané nicméně dál pokračovali v aktivním výkonu, jenž jim nakonec vynesl trefu Davida Buchty, která znamenala bod. Ten může být pro hosty potenciálně důležitý v závěrečném boji na dálku o čtvrté místo s Mladou Boleslaví.

Viktoriáni ve středu podlehli pražské Slavii, což znamenalo, že už nemohli ani hypoteticky pomýšlet na druhou příčku v lize a skončí třetí. V zápase s Baníkem tak Plzeň již neměla o co hrát, navíc ji čekalo finále MOL Cupu proti Spartě, a tak šetřila největší opory týmu. Pro Slezany však šlo o důležité utkání, jelikož souboj o čtvrtou příčku byl stále otevřený. Ostravě na západě Čech chyběl kvůli vyloučení stabilní člen obrany Patrick Kpozo.

Od začátku utkání měli hráči hostujícího Baníku více ze hry, nedokázali ale využít svých dobrých příležitostí ke vstřelení vedoucí branky. V 17. minutě se po nenápadné akci na druhé straně naopak prosadil bývalý hráč ostravského celku Vydra, kterému ovšem radost z jeho čtvrtého gólu v sezoně překazil ofsajd. Ani zbytek poločasu přesný zásah nenabídl a obě mužstva mířila do kabin za stavu 0:0.

Obraz hry se po pauze obrátil a viktoriáni převzali otěže pevně do svých rukou. Již zkraje poločasu si Vydra spravil chuť po neuznané brance z prvního dějství a po přihrávce Jana Klimenta zakončoval pohodlně za záda bezmocného Jiřího Letáčka. Svěřenci Miroslava Koubka nedokázali převahu po vstřelení vedoucího gólu přetavit v pojistku, a tak museli přihlížet tomu, jak se do jejich sítě prosadil přízemní střelou Buchta. Videorozhodčí byl i nadále udržován v permanenci, když se v 78. minutě prosadil střídající Filip Kubala, ale ani jeho gól kvůli ofsajdovému postavení neplatil.

Baník tak mírně zabral v boji o čtvrtou příčku a polepšil si alespoň jedním bodem. V příštím kole se střetne 26. května se Slováckem, Plzeň se tentýž den představí na hřišti Sparty.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele