32. kolo
04.05.2024 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Florian Neuhaus (© AFP)

Pozdní penalta Gladbachu znegovala životní výkon odchovance Brém

Fotbalisté Brém remizovali ve 32. kole Bundesligy na domácí půdě s Mönchengladbachem 2:2 a zkomplikovali si potenciální cestu do pohárové Evropy. Jejich vzchopení se z brzkého úderu soupeře nečekaně inicioval mladý odchovanec Nick Woltemade, který se trefil hned dvakrát, přičemž to pro něj byly premiérové góly v nejvyšší německé soutěži. Gladbach se nicméně dočkal vyrovnání, když v nastavení druhé půle proměnil pokutový kop Florian Neuhaus. Spolu s ním se přímo na trávníku radoval i Tomáš Čvančara, jehož trenér poslal na hřiště o přestávce.

Nad Werderem se v závěrečné fázi ročníku začala stahovat mračna, pak ale přišel triumf nad rozjetým Stuttgartem a suverénní výhra v Augsburgu, které zelenobílým už téměř jistě zajistily záchranu. V o něco horší pozici se nacházela Hříbata. Ta zvítězila pouze jednou z posledních osmi ligových duelů a od Mohuče, jež okupovala barážovou pozici, je dělily jenom čtyři body.

Start ovšem hostům vyšel snově, neboť se už v osmé minutě ujali vedení. Rocco Reitz našel po úniku ve vápně Hacka, který prostřelil Michaela Zetterera. Vzápětí měl Gladbach hned dvě další šance na navýšení vedení. Po závaru v šestnáctce se k zakončení dostal záložník Manu Koné, tentokrát však dokázal brankář zareagovat a střelu vyrazit. Z následného rohu neuhlídala opařená obrana Ka Itakuru, znovu byl ale na správném místě Zetterer, a ani v této situaci nepřipustil dvougólovou ztrátu. Werder se z hororového úvodu oklepal a po zbytek prvního poločasu diktoval tempo hry. Srovnání se ovšem dočkali až v nastaveném čase, když dokázal potrestat zaváhání v hostující defenzivě Woltemade.

Hned po návratu ze šaten naskočil místo nevýrazného Allesana Pley český reprezentant Čvančara. A start druhého klání vyšel, stejně jako v prvním poločase, lépe jeho celku. V nadějné pozici se ocitl Reitz, střelu z šestnáctky ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče. V 65. minutě se však opět prosadili domácí. Centr od rohového praporku si v malém vápně našel Woltemade, a svou druhou trefou tak dokonal obrat Werderu. Už se zdálo, že Gladbach sílu na odpověď najít nedokáže, v samém závěru byla ovšem po ruce jednoho z obránců nařízena penalta, kterou proměnil Neuhaus.

Brémy tedy dotáhly duel do remízového konce a získaly jistotu účasti v nejvyšší soutěži také pro příští ročník. V klidném závěru sezony už je čekají jen dva duely, přičemž ten první odehrají 11. května v Lipsku. Gladbach ve stejný den přivítá Frankfurt.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele